Hej Kobietki :-)
Witam po weekendzie. Ja nadal jestem w nastroju przeprowadzkowym. Podjęłam decyzję o rozstaniu się z kilkoma fajnymi ciuchami, takimi z serii "kiedyś jeszcze schudnę" ;-) Oczywiście zostawiam sobie te o rozmiar czy dwa mniejsze, ale xs to już raczej nigdy nie będę hehe.
Widzę temat teściów się pojawił. Cóż, przeważnie są mniejsze lub większe problemy w relacjach.
Dorotqua życzę Ci wytrwałości w walce o swoje. W końcu to TWÓJ dom a nie teścia. A to, że ktoś komuś pomaga nie daje mu wcale prawa do naruszania czyjejś prywatności. Mój dom - moja twierdza. TY decydujesz co i jak się dzieje w Twoim domu, na jakich zasadach. Mąż będzie musiał to zrozumieć prędzej czy później.
Milusia Ja miewam czasem takie bóle jajników, szczególnie lewego. Miesiąc temu to miałam dość często dyskomfort z tego powodu, ale wytłumaczyłam sobie, że w ciąży to chyba normalne. Teraz tylko czasem coś się odezwie.
Januarka Powodzenia w załatwianiu spraw. Nie martw się. Uk to nie Polska i tu nie szuka się byle powodu, żeby komuś uprzykrzyć życie. Magda i Emilia dobrze Ci radzą - nawet jeśli nie masz wszystkich dokumentów, to w HR mają i będą mogli Ci powiedzieć dokładnie ile podatku Ci się należy. Chyba, że masz ostatni payslip.
Co do
ruchów maluszka - w piatek wieczorem poczułam pierwsze prawdziwe kopniaczki! :-) W lewym boku. M siedział obok, więc też się załapał. Coś cudownego. Oczywiście to są jeszcze takie delikatne puklania, ale mogę stwierdzić, że to na 100% nasz Olaf

Od tamtej pory nie czułam aż tak wyraźnego rucchu, ale czuję jak się czasem przekręca i delikatnie puknie.