• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2014 :)

Emigrantka u nas wychodzi około 14, wczoraj może sie uzbierało z 16-17 bo mała spała jak byłyśmy na spacerze:-) Ja też zawsze "wybywam" z pokoju jak ktoś nas odwiedza a trzeba małą nakarmić, ale ona na szczęście wisi tylko jak je więc maksymalnie pół godziny:-) Dziś się udało wyspać bo poszłam z nią spać po 21, przerwy na jedzenie robiła co 2 godziny ale jadła góra 10 minut:-)

reklama
Cześć Mamusie!
Lenka też śpi już mniej, w ciągu dnia to tak max 3 x po godzinie no i w nocy ładnie, z jedną przerwą na karmienie.
Mam do Was właśnie pytanie, bo dziś do gina na kontrolę idę i chce zostawiać odciągnięte mleczko, żeby m ja nakarmił. Ile ml zostawiać???

Moj maly tez juz duuzo mniej spi. A dzis w nocy stekal non stop...cyc I co chwile to samo... a ja sama z dziecmi I od 5 juz wogle nie spie... a usypialam malego do polnocy no I te million pobudek... ahhh...teraz szykujemy sie do szkoly ale po szkole nie wiem skad znajde cierpliwosc by utrzymac dzieci w ciszy..lekcje z Alexem I jeszcze marudzacy Emil..chyba jakis skok rozwojowy znowu... w koncu ma 8 tyg.

Milego dnia. Ide owsianke sobie zrobie... I syrop z cebuli dla dzieci...znowu kaszla. A ja nawet nie mam jak ich odseparowac od Emilka ..ale puki co jest ok.

Siva ja zostawiałam Adriana teraz w tą sobotę i teściowa karmiła go moim odciągniętym mlekiem. Malutki zjadł 80ml i wypluwał resztę a przygotowałam 120ml. Jak ja ściągałam mleko po tym jak teściowa dała butelkę ściągnęłam 100ml i więcej nie dałam rady a więc wygląda na to że Adrian mniej więcej tyle zjada na jedno karmienie.

Akuku
bardzo możliwe! Skok właśnie jest na przełomie 7-8 tygodnia. U nas na razie te skoki przechodzą jakoś tak dość łagodnie. Z Konradem było gorzej.

Witam po weekendzie :)
pnie dam rady nadrobić bynajmniej teraz bo mam pełne ręce roboty hehe Oliwia na rączki sie pcha :)

moje dziecko tez dużo nie śpi ale myśle ze to przez ten brzuszek :( bo ziewa okropnie i co zasnie to ja baki obudzią :(
Wczoraj cały dzien na dworze od 10 do 17 !!! :) tylko na mleczko do domku :) pierwsza kiełbaska z grilla zjedzona :) a w nocy brzuch mnie bolał :)

dona u mnie ten delicol tez pogorszył sprawe i problem z kupa był bo tak to robi 3 dziennie a po delicolu była jedna lub jedna na dwa dni niby luźne ale z takim płaczem robiona ze szok :)

teraz sporadycznie daje gripe water bo jak za często to brzuszek sie przyzwyczaja i potem nic na nas nie działa !!!

Noc ciężka dużo stękania poplakiwania i co 2 godz głodna :(

hej Kochane:-)
jestem wściekła:wściekła/y: mieliśmy do soboty mieć samochód zrobiony(bo wstawiamy gaz),mamy pon, a samochodu nie ma-może wieczorem...
A mieliśmy dzis wizytę u lekarza zarezerwowaną od tyg i musimy przełożyć!!!:wściekła/y:wrrrrr

Mała dostała mi strasznych pleśniawek i chyba musimy coś silniejszego zastosować...tu gdziesz i tak czy siak potrzebuję recepty!!!:baffled:
Do tego doszła nam ciemieniucha...:-(

Dziewczyny z tymi problemami płaczących dzieci...
Tak se myslę, a może to nie brzuszki???Może to cofanie pokarmu??i przełyk pali??My własnie dziś mieliśmy jechać to sprawdzić...będziemy robic usg i zobaczymy o co kaman...najpierw robi naczczo, a potem po karmieniu i wychodzi szydło z worka...
nie każdy płacz może oznaczać kolki...a że dziecko się pręży i płacze to też może być przez to że po prostu boli,co cofa się kwas..

Taka piekna pogoda-idziemy zaraz z meżatym ogarniać ogród :-) Zosia nam pomoże:-D

reklama
łaaaaaaaa już jest 21* biegniemy się z malutkim opalać prania się już suszą nasionka dojrzewają na słońcu może szybciej kwiatki będą :)

wczoraj dzwoniłam do koleżanki i dzisiaj miała sprawdzić w pracy bigaie i mówi że napisane ze do 8* najlepiej w lodówce trzymac czyli są juz 3 rózne bigaie ha! a za dicoflor mnie opieprzyła że sama wydawałam w lodówkach ten lek a kazałam matce przysłać (głowa opóźniona) :),,, czekam jeszcze na poczte kurde bo paczka od kolezanki jedzie cos malemu sprezentowała a juz chce na dwór !!!

miłego dzionka !!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry