Witajcie. Baaaaaardzo dlugo mnie nie bylo ( mialam problem z dostępem). A od wczoraj probuje zczytac zeby nadrobić
sporo się zmienilo
= na wstepie gratuluje brzuchatkom
sama myslalam ze jestem znowu w ciazy ale nie i ciesze sie bo nie dala bym rady w tym trybie byc w ciazy ( nocne wstawanie i noszenie).
Chcialam po krotce napisac co u nas.
Zaczelismy żłobek. Poczatkowo m byc przeciwny, bo mala ma ogrooomne problemy z zasypianiem i jedzeniem a do tego alergia. Ale nie mogac znalesc niani postanowilismy awaryjnie odwiedzic kilka żłobków. Oczywiscie w wiekszosci niewypaly. A jeden najbardziej oddalony tak pozytywnie nas zaskoczyl ze postanowilismy sprobowac. Nie wierzyliśmy w sukces bo Paulinka ma swoj charakterek i nigdy z nikim nie zostala. Pierwszy tydzien zostawiliśmy ją na Max 1,5 godz i ku naszemu zaskoczeniu od pierwszego dnia kiedy zobaczyla sale i dzieci zapomniala o rodzicach
uffff . Kolejny tydzien juz niezle przestraszeni bo mala no zostawac na spanie ( w domu dramat usypianie tylko przy piersi , ). Znowu zaskoczenie usypianie w żłobku Max 5 minut. Nie mam pytan
niestety aktualnie chora wiec przerwa tydzien. Ale od poniedzialku znow ruszamy z akcja zlobek . A ja w srode do pracy i chyba sie ciesze z tego 
W sprawie alergii robimy badania bo po podaniu na wargi jogurtu nastąpiło spochniecie i pokrzywka wiec nieciekawie.
Nie wiem czy byl temat ale ca myslicie o robakach i odrobaczaniu?. Coraz wiecej czytam na ten temat i wydaje mi się prawdobodobne ze ma ( chociaz badania zadko wykazuja) ale pediatra nie chce na ten temat za bardzo roMawiac. Podobno 80 % dzieci ma robaki, ktore bardzo przypominaja azs i wywołują alergie pokatmowe itd. Jakie są wasze doswiadczrnia?
Chcialam po krotce napisac co u nas.
Zaczelismy żłobek. Poczatkowo m byc przeciwny, bo mala ma ogrooomne problemy z zasypianiem i jedzeniem a do tego alergia. Ale nie mogac znalesc niani postanowilismy awaryjnie odwiedzic kilka żłobków. Oczywiscie w wiekszosci niewypaly. A jeden najbardziej oddalony tak pozytywnie nas zaskoczyl ze postanowilismy sprobowac. Nie wierzyliśmy w sukces bo Paulinka ma swoj charakterek i nigdy z nikim nie zostala. Pierwszy tydzien zostawiliśmy ją na Max 1,5 godz i ku naszemu zaskoczeniu od pierwszego dnia kiedy zobaczyla sale i dzieci zapomniala o rodzicach
W sprawie alergii robimy badania bo po podaniu na wargi jogurtu nastąpiło spochniecie i pokrzywka wiec nieciekawie.
Nie wiem czy byl temat ale ca myslicie o robakach i odrobaczaniu?. Coraz wiecej czytam na ten temat i wydaje mi się prawdobodobne ze ma ( chociaz badania zadko wykazuja) ale pediatra nie chce na ten temat za bardzo roMawiac. Podobno 80 % dzieci ma robaki, ktore bardzo przypominaja azs i wywołują alergie pokatmowe itd. Jakie są wasze doswiadczrnia?
Ostatnia edycja:
my na razie do 3latek Zosi wstrzymujemy się z moją pracą-choć nie ukrywam ciągnie wilka do lasu
ale wiem też że ten czas dzieciństwa tak szybko minie że szkoda mi zostawić dzieciaki...Tym bardziej że to 3ka... Chłopaki pójdą do szkoły,wtedy Zosia do przedszkola i mamusia zacznie rozwijać skrzydła
nie chce mi się nigdzie już wychodzić...A jak dzieci zasną to ja marzę tylko o świętym spokoju....
Ale dosć tego se powiedziałam! Z racji tego że nie palę(wytrzymuję jak se postanowiłam) to zaczęłam podjadać...W zasadzie pożeram wszystko co napotkam na swej drodze więc biorę się za siebie-lato idzie więc trzeba wyglądać:-)