reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczeń 2014 :)

Akuku, stylem mieszanym się porusza. Na brzuszku się kręci na wszystkie strony i trochę odpycha już od jakiegoś czasu (ale wolno mu to idzie) a teraz dołączył obroty na plecki (bo na brzuszek to już dawno. I z tego połączenia mamy wędrówki w nieprzewidywalnych kierunkach... Schodzimy na podłogę w takim razie.
Czarnooka, Cię na wątku nie przywitałam - witaj :-)
Jaguś, mam nadzieję, że to nic poważnego. Śliczna :-)
U nas skok i ten drugi ząbek męczą w parze :-(

reklama
jagus- cudowne zdj:-)

co do upadkow dzieci to czytajac wasze zdarzenia jestem juz baaardzo ostrozna i ciagle meza pouczam, zeby Arka pilnowal lepiej, bo to chwila wystarczy...a on na luzie :" przeciez on jeszcze tak szybko nie pelznie"....:wściekła/y:

u nas upaly. w mieszkaniu znow 29 st... mlody jeczy bo mu za cieplo, a juz na golaska lezy...:-)

yoanna współczuję - to strasznie stresująca sytuacja...
akuku torty super, u mnie sis zachwalała ostatnio tort u znajomej - zrobiła zewnętrzną masę z roztopionych pianek marshala - testowałaś coś takiego? ponoć można lepić z tego jak z marcepanu...
jaguś idź koniecznie... a byłaś u gin? może usg by zrobili...
siva mój m zawsze chce bym na rudo, ale mi się tak szybko ten kolorek z blondu wypłukuje .... ślicznie Ci :)

u nas żar z nieba się leje, że wyjść z domu się nie chce. dół domu zasłonięty roletami i czekamy jak te wampirki na ochłodzenie i schowanie słoneczka...
wczoraj rano zaliczyłam ze starszakami kino "transformers" (była klima ::::)))) a po obiadku grillowym pojechaliśmy na pobliskie jeziorko. Dzisiaj basen na ogródku, ale tylko rano, bo teraz to udaru tylko można się nabawić.
Młody jest mega marudek i nie wie co chce, najchętniej na rękach, bo to jego niby raczkowanie (porusza się jakby raczkował ale dodatkowo sunie głową po ziemi) powoduje otarcie nosa i czoła... u nas siadanie średnio jak usadzę to siedzi chwilkę i się do przodu ostrożnie kładzie, najchętniej to by na nogach był.
chyba dzisiaj wyjmę już krzesełko do karmienia - ostatnio byłam cała od marchewki, a małego do jedzenia ubieram w ślinik z ikei taki cały foliowy bo pluje i jest mega brudny...
KLADD PRICKAR Śliniak - IKEA
zastanawiałam się nad kupnem siatki do owoców do jedzenia, ale bałam się co do jej stanu po kilku jedzeniach i myciu, wczoraj byłam w sklepie Lulla Baby (yoanna polecam - Ty z Poznania więc blisko w Kineapolis) i kupiłam
BABY ONO GRYZAK DO OWOCÓW - Bobas.biz.pl - Sklep internetowy
i jest super - młody wciągnął prawie pół banana (przy tym był mniej brudny niż normalnie)...
no i fajny też gryzak na ząbki
Gryzak elastyczny BabyOno

wszystkiego najlepszego solenizantom :))))))

Kasia u nas to sam wlasnie,młoda raz na golasa teraz w pampku ale zasnęła,pje wodę,nie dużo,ale pije.Faceci to zazwyczaj wyluzowani

Jaguś ale mała fajnie zerka znad ochraniacza,mala szkrabina ;-)a co do Twojego zdrowia,dobrze ,że idziesz z tym do lekarza,mam nadzieję,że to nic poważnego.
Nie ma żartów o swoje zdrowie też trzeba dbać,bo przecież mamy dla kogo być :)
Kaczuszka u nas też mega cielo,musimy jakoś sobie radzić

A w takie upały jak w nocy potem to przykrywacie dzieci cieniutkim kocykiem czy pieluszką,ja Kingę przykrywam pieluszka i to jeszcze taką rzadko tkaną,zeby cos tam miamla,ale żeby nie było za gorąco,fakt faktem i tak się odkrywa.

u nas przykrywanie nic nie daje bo zaraz się odkopie. Wczoraj spała pierwszy raz w rampersie i bałam eis że będzie miała zimne stópki ae nie sprawdzałam w nocy i nad ranem ciepłe. A w mieszkaniu niestety też upał jak chol.... ale chyba zaraz burza będzie . Mam nadzieje, że po niej troche w nocy chłodniej będzie

sylka biedny maluszek. a jak schladzasz na goraczke to pachwinki okladaj chlodniejszymi reczniczkami. moj nie siedzi ale wiesz u nas jest duzy problem

czarnooka witaj

jutro ide na usg glowki - neurolog kazala powtorzyc, strasznie sie boje, a z oliwka ide do laryngologa bo ma od 2 miesiecy kaszel, katar i powiekszone migdaly

kasia 100 lat

yoanna podobnie bylo z moja starsza corka tez nic nie robila a jakos sie przeturlala, nic mu nie bedzie, pewno tylko sie wystraszyl

akuku 100 lat i zdrowka, a nie masz inhalatora z taka koncowka jak smoczek?

dziewczyny antek pełza do przodu jak szalony:)

jagus to kciukasy zeby to nic powaznego nie bylo

moj tez dzis tylko w pampku bedzie spał

Donka schładzałam mu pachwinki i czolko okladami z letniej wody. Zasnał..narazie jest tak srednio, mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej. Ja tez przykrywam malego tertrowa pieluszka. Kasia dla Areczka sto latek :-) Piekne macie zdjecia w galerii, emka Twoja niunia sliczniutka :-)

reklama
Moja Zosieńka ma swój malutki basenik i dziś się w nim kąpała:-) kaczuszka pływała a ona ślicznie siedzi już sama więc ją łapie:-D A bliźniaki obok w swoim 300l :-)

Zębów mamy już szt.2 i widać troszkę boli,ale i tak jest dzielna baba<po mamusi oczywiście że>:-D

Ja małą zawsze przykrywam-nie ważne że upał coś musi mieć,teraz śpi pod obleczką od kołderki

Aj wyrabiałam z chłopcami na trampolinie<czytaj mądra mama uczyła Szymona salta w powietrzu:-D> i nie tak ustał i nóżka boli...zobaczymy co jutro będzie:baffled:

JAguś a dzięki, remont skończony-wyszło super:-) mamy kolorek szary i na tym paski takie różowo-bordowe,nowa szafa i firanki,więc pokój wygląda totalnie inaczej. Co do brzucha to jak odstawiłam małą od cyca to zaczęłam mieć to samo...moze macica się jakos tam obkurcza?:crazy: Mała superaśna

Inomama gdzie Tyśsś???

Do góry