reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczeń 2014 :)

Hej...

Ja dzisiaj smentnie bo tak mnie tesciowa wkurzyla ze az doprowadziła mnie do lez... :-(
Teraz jest ten remont u nas... i głównie robi to tesc bo jest wolny... a teraz tesciowa na urlopie to mu pomaga... i kurde co raz mi do "garow" zaglądają... uslyszalam dzisiaj jak to nie damy sobie rady z dodatkowym pokojem bo ja w pozostałych nie umiem utrzymać porządku... alez sie wscieklam... a wiecie co bylo powodem? Naczynia nie zmyte w zalewie z JEDNEGO dnia. Nox ku^$a no... ja czasem nie jem bo nie mam czasu... wygarnelam jej ze to jej syn taki pomocny! I ze mam dwojke malych dzieci a ona majac jedynaka nie wie o czym mowi... :-( dala jakies przyklady z d&$y wziete... bo ktos tam mial 3 dzieci i porządek. W dupie ja mam ale tak jest mi przykro :( według niej nie powinnam liczyc na meza bo to ja powinnam to wszystko robić... piz^a i tyle... bo po 30 latach nie pamiętam co to male dziecko i to jeszcze takie jak Adrian... zreszta konrad teraz nie lepszy (a raczej lepszy rozbujnik)

Aj.. wyc mi sie chce do księżyca... bo ja sie zabijam, nie mam czasu sie wys#ac za tymi dziecmi a ona tu takie teksty... :-(

Ale za to Kocham mojego meza... (mimo ogromnych wad ktorych nienawidzę) zawsze iest za mna... dzisiaj gotów byl matke odstawić ale mu nie pozwoliłam. Nigdy nie staną za rodzicami a przeciw mnie. I nigdy nie skrytykował ze za malo robie. Zawsze mówi ze mnie podziwia bo on nie potrafiłby tak sie poświęcić i wie jak mi ciezko... szkoda tylko ze tak ciezko do pomocy go zagonic...

Odpisze wam w następnym poście żeby mi tekst nie uciekl...

reklama
Monika jak chcesz to zapros mnie na fb (masz chyba dostęp do zamkniętego?) To cie tam dodam na grupę. Tam czasem Anisen pisze ale serio tam cisza jak po wojnie :-)

Malinka moj robi tak samo właśnie. Oszalec można... ale dobrze ze lubi zabawki bo to czas kiedy mogę chociaż posiedzieć spokojnie :-)
A cyca mogl nie chcieć. 150ml gęstego to sporo.

Siva nooo zasowa ten czas .. co do obiadów dla Adriana ewidentnie mamine lepiej smakuja niz sloiki. :)

Milusia pisze z tel... nir mam jak dać linka...
Ciesze się ze rocznica teściów udana :-)

Sylka Adrian siedzi od... miesiąca okolo tak juz bardzo stabilnie. Pelza słabo ale umie sie przemieszczać. Z tyn ze uzywa tego tylko po to by dostać się do czegoś by sie wspiąć i wstać. :-) wstaje całkiem sam... stawia kroczki za rece ale nie chce go tego uczyć...

Akuku z zapartym tchem czytam o twojej wadze! Bardzo kibicuje bo ja nie mialabym zaparcia....

Dona ciesze sie ze rehabilitacja daje efekty! Oj macie sie z tymi mięśniami...

Chyba nikogo nie pominelam... a jak tak to Przepraszam... z tel nie mam jak cofać sie po stronach...

Malinka o jaki rozrabiaka z tego malucha! Słodki :*

Milusia gratki dla męża :)

Sylka moja Zosia ma 7 msc i trochę ale też nie siedzi samodzielnie, sadzam to się przewraca jeszcze a już raczkuje... Trochę nie po kolei ale jak tak jej dobrze :) Gratulację rocznicy bo życzenia urodzinowe chyba składałam :) Ooo dzidzia kolejna ale super ;D

Fifka dobrze że się postawiłaś! Na Fb Cię już mam :p

Kurdę od 2 dni męczy mnie dziwny ból brzucha ale tak zaraz pod żebrami, nic nie mogę zrobić denerwuję się zaraz i nic nie pomaga... :(

Monika mi ostatnio dziwne bóle brzucha źle się kojarzą - idź to sprawdzić, bo z czasem może się to tylko nasilać - ja tak miałam i jutro idę się zapisać na usunięcie woreczka żółciowego...

Właśnie w związku z tym może się orientujecie, jak to wygląda z opieką? M nie może wziąć na mnie, bo po pierwsze będę wtedy w szpitalu, a po drugie już brał po porodzie, a chyba jest 14 dni na rok. Wobec tego musiałby wziąć na małą, bo faktycznie sam z nią zostanie - tylko pytanie, kto to ma wystawić? Chirurg, lekarz rodzinny czy jej pediatra? Bo szczerze to pojęcia nie mam:confused:

Malinka, jakbym swoją córę widziała - moja akrobatka w takim samym bujaczku chyba chciała sama sobie dziś włączyć wibracje bo tak się nachyliła do przodu, że ją przeważyło i jak już zaczęła stękać to się okazało, że obiema rękami podpiera się o podłogę a dupą siedzi w leżaczku, jakby robiła taczki;) Ja się przeraziłam i biegiem do niej, a ona się tylko wkurzyła, że utkwiła w takiej głupiej pozycji bo ledwo ją odpięłam to miała radochę;)

Milusia gratulacje dla męża:) Widać po Twoich postach, że jesteś z niego bardzo dumna:)

Sylka a więc oby teraz wyszła Wam córcia:)

Fifka najłatwiej to kogoś skrytykować - teściowa już sama nie pamięta, jak to jest mieć małe dziecko, a wnuków pewnie nie widzi na okrągło więc "wie lepiej". Dobrze, że jej powiedziałaś co o tym myślisz i masz męża po swojej stronie - a jakby nie patrzeć dzieci są ważniejsze od porządku w domu.

hej styczniowe mamusi wiem że dzieciaczki nasze już mają niektóre i po 8 miesięcy ale ja i tak was nałogowo czytam przyjmiecie mnie na stałe do grupy?zmobilizowała bym się wam odpisać fajnie tak szkoda że wcześniej was nie znalazłam:( a poza tym proszę napiszcie jak wygląda wasz dzień menu maluszków, bo moja Zuzienka tak mało je a jakim dziwnym cudem wazy juz 9 kg prawie a ma 6, 5 msca:)

Malinka a jak robisz te owoce na parze:)?

ja np gotuję ok 15 min na 1 poziomie ale zalezy co bo np. jabłuszko to wystarczy i 10 min ale już gruszkę i brzoskwinię ok 15 min i sie fajnie blenduję chyba że już gnieciecie. wlaśnie ja niewiem córka jeszcze nie ma ząbków więc blenduje

Juli- ja pisze z tel i nie pamietam jak ustawilam suwaczek. Ale też miałam z tym problem i wgoogle wpisalam jak wstawic suwak na gg:) i było krok po kroku. Co do posiłków ti my zaczynamy dopiero wiec raz dziennie zupka. Ja blenduje jedzcze. I raz owoc , często banan bo nic innego przy ząbkach nie chce. Podaje przez siateczke.

Dziewczyny u nas ciezko czytam ale nie mam kiedy porządnie odpisac. Zeby:/ noce straszne a i w dzien tylko noszenie. Pomaga wieczorem czopek.

Co myslicie o urządzeniach multicooker? Ostatnio sie zastanawiam. Wydaje sie byc przydatny. Są opcje : robienia kaszy ( czyli kaszki, platki owsiane itd). Smażenie, gotowanie, gotowanie na parze, pieczenie ( tez chleb) . Szczegolnie te gotowanie kaszek i na parze mnie interesuje. Macie jakies doswiadczenie w tym temacie?.

Fifka olej tesciowa... mnie tez moja nieraz skrytykowala..A powiem Ci ze kolejny pokoj wbrew pozorom pomoze Ci utrzymac pozadek bo wszystko bedzie mislo swoje miejsce...
My teraz mamy 2 pokoje + salon i brakuje nam okropnie jednego pokoju. Wszystko poutykane ..ciasno i wogle...ehh

Fifka dodasz mnie do grupy na fb ?

Fifka dzieki kibicuj ;) jutro gosc wyjezdza wiec wieczorem dzieci spac a ja pocic cielsko ;)

Ja glupia wczoraj wieczorem zamiast spac to wciagnelam sie w serial to nie koniec swiata..igladam przez tel. Na ipla.. heh

reklama
Do góry