reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczeń 2014 :)

Kaczuszka no wlasnie mutacje !! a mutacje brac zaczely sie stad ze coraz wiecej dzieci nieszczepionych ... a wtedy zmutowana choroba moze tez zaatakowac dziecko zaszczepione ... i mozliwe ze stad wlasnie Marika Twoj synek zlapal ten krztusiec ...

Jagus ja sie uparlam i odzwyczailam moja od takiego cycania co godzine podajac zamiast cyca wode ... na wode jej sie budzic nie chce bo wczesniej to sie budzila zeby sie do cycusia poprzytulac ... a jesc jadla minimalnie ... nasze dzieci juz raczej nie potrzebuja jedzenia nocnego . chyba ze zle przybieraja na wadze .. ale jesli prawidlowo mozna sie pokusic o odstawienie od cyca ..
tylko moja tez spi w lozeczku ... na dzien dzisiejszy przesypia cala noc zdarza sie jedna max dwie pobudki dostaje wode i spi dalej do 6:30/7, od 19:30/20

reklama
Kaczuszka, buntownik hehe ;) Ja też słyszałam o tej maści Cepan, że dobra na blizny. A czy śmierdzi nie wiem, bo nie próbowałam ;)
Jaguś, gratki raczkowania i współczuję nocek.
Marika rozumiem Twoje obawy, choć ja szczepię i sceptycznie podchodzę do tematu szczepienie - autyzm.
U nas dziś super nocka - karmiłam pewnie przez sen ;) Ogólnie kocham to nasze wspólne spanie :) Biorę Lene do nas jak już skończymy się z m sobą zajmować ;) i dzięki temu wszyscy się wysypiamy :)

o i to jest kulturalne wyrażanie różnych poglądów-można bez kłótni!?można :-D :-D

Ja się podpisuje pod tym co napisała Kaczuszka(i Kasieńka)-wszystko ma skutki uboczne-antybiotyki też...A przecież tak łatwo i szybko lekarze je wypisują:baffled: bez zrobienia crp...

Kasieńka właśnie będę musiała ją przenieść do łóżeczka, a teraz przez to wiercenie nie ma szans. Cycowanie też nie pomaga a nie chciałabym już jej odstawiać bo ona i tak jest chudziną...

Kaczuszka a u nas właśnie z raczkowaniem to się mniej więcej zaczęło, ale zwalam na zęby;)

Kasieńka my walczymy o każdy gram - maly jest drobny ostatnio miał 7280 g i jest na 3 centylu... Ze średniakiem też walczyliśmy - uciekał nam poniżej siatki i praktycznie pediatra kazała mi mleko mu dawać jak tylko długo chce - mleko pil nawet w nocy jak miał 4 lata....

Jagus Kaczuszka tak jak napisalam jesli dziec dobrze przybiera w innym wypadku moze jesc w nocy ile chce :) u nas mloda skoczyla z 25 do 90 centyla w ciagu dwoch miechow jak dostala zamiast cycy dwa razy kleik na mm (teraz zamiast jednego kleiku dostaje kaszke manne na noc) i tego ze w nocy tak czesto jadla wlasnie,,,, no i dlatego ja odstawilam od nocnego jedzenia ... ale jakby byla dalej na 25 to bym pewnie tego nie zrobila :)

Jagus
co do wiercenia to moja tez sie wierci jak nie wiem ... w nocy nawet na spiocha stanac potrafi :| ale Nikos mial tak samo ... mowia ze jak dziecko zaczyna byc bardziej moilne to go nozki mrowia i dlatego w nocy sie tak wierci :p

Milusia ja mam tyle szczescia ze moja pediatra to w ostatecznej ostatecznosci wypisuje antybiotyk ... ostatnio na trzydniowe tez sie wstrzymywala :) i dobrze choc podejrzewalysmy zapalenie ukladu moczowego ... bo gardlo bylo tylko leciutko zaczerwienione ...

a jeszcze w temacie szczepien ... ja tez sie czasem boje ... tzn boje sie po kazdym szczepieniu niemal ... ale zawsze szczepie zdrowe dzieci i staram sie zeby pozneij nie mialy stycznosci przynajniej dwa trzy dni z innymi dziecmi i innym otoczeniem ... i to nas uchronilo przed jakimikolwiek odczynami ... raz byla goraczka ale wtedy glupia sprowadzilam przeziebiona babcie :|

a co do autyzmu poszczepiennego ... bo zapewne tutaj nalezy dodac ze to autyzm po szczepionce mmr ...
zaluje ze ne mozna sklonowac wlasnie po to zeby sprawdzic czy bylby ten autyzm u dziecka czy nie gdyby bylo niezaszczepione ...
bo przeciez Autyzm ujawnia sie wlasnie w 2 roku zycia ... wtedy kiedy dziecko staje sie badziej kontaktowe ... i uwazam ze szczepionka nie ma a tu nic do rzeczy ... tylko akurat podaje sie ja w takim okresie kiedy jedno naklada sie na drugie
tym bardziej ze jest druga szczepionka zamiast mmr bez rteci a tez pisza ze po niej moze byc autyzm ... wiec o co w koncu chodzi ?

Ostatnia edycja:
witam :-) ależ dziś piękna pogoda w Rzeszowie. U was tak samo?

Moja malota znów smarka niemiłosiernie. Odwiedziłyśmy więc lekarza i faktycznie potwierdził, że bladzioch z niej. Mamy skierowanie na badania krwi i moczu... oby to była tylko taka jej uroda..

dona - jakie wy macie zalecenia co do tych niedoborów żelaza?

marika - fajnie, że z serduszkiem Laurki ok, a teraz ty sie kobieto za siebie weź! co do filmiku to przecudna ta twoja niunia i jak inteligentnie debatuje. Moja starsza miała taką papugę gadającą jak miała ze 3 latka. Nie pomyślałam, że taki maluch już tak się pięknie z tym dogada. Aż mnie kusi żeby kupić.

jaguś, kaczuszka - moja waży 7800 i do tej pory byłam przekonana, że jest "najchudsza" tu na forum. no ale nei ma się czym przejmować. przecież nie każdy maluszek musi być pulpecikiem.

nie wiem która pisała o syropie z cebuli. My stosujemy go dla starszej córy jak zaczyna kaszleć i zawsze pomaga! A więc coś w tym jest.

No i wogóle jak tu dziś fajnie wejść i poczytać - pełna kulturka i postów dużo :-)LUBIĘ TO:-)

reklama
Kasieńka co Milusia?:-D bo chyba Ci ucięlo

Powiem Wam że ja jak wezmę małą do nas do łóżka( bo nie chce mi się z butlą w nocy stać nad łóżeczkiem) to się wierci,się kręci,więc jak zje odkładam do łóżeczka i pięknie śpi:-)

Do góry