reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Dziewczyny, poczytajcie na tej stronie co dałam wcześniej (lub wrzućcie w wyszukiwarkę rodzić po ludzku). Podobno w ogóle nie powinno się nacinać jeśli nie ma ku temu jasnych wskazań(coś mi się tak rzuciło w oczy) i że po prostu w PL w szpitalach mają to w duuuuuszy i nacinają żeby im było łatwiej.

Mnie na 99% czeka cc... choć chyba wolałabym sn. No ale mus to mus. Lepiej żebym im tam z wysiłku nie dostała ataku padaczki bo albo mnie nie będą mogli złapać jak się zacznę rzucać albo dzidzi jak się zepnę ;) Tak żartuję sobie, ale w sumie to poważna sprawa... ale muszę jakoś odreagować tą swoją głupią chorobę :(

Salli - zależy na kogo się trafi, na jaki szpital i na jaką położną. Czasem lepiej naciąć by krocze samo nie pękło w sposób niekontrolowany. Ja rodziłam w Wejherowie, teraz też tam planuję rodzić. To jedna z lepszych porodówek w okolicy, nikt nie robi niczego na siłę, ale tłumaczyli że "tak trzeba bo będzie bezpieczniej" i co, dyskutować z doświadczonymi położnymi?:) Ja nie mialam na to najmniejszej ochoty :) a mimo nacięcia i tak pękłam dodatkowo.. Mam nadzieje, że teraz będzie "szybko łatwo i przyjemnie" ;)

Ale masz racje, trzeba dobrze poszukać w swojej okolicy i dowiedzieć się jak odbywają się porody i opieka okołoporodowa, by wybrać najlepszą dla siebie opcje.. Szkoła rodzenia to też bardzo dobry pomysł, najlepiej przy szpitalu w którym się będzie rodzić, bo od razu pokazują sale porodowe itd.

A ja slyszalam ze jak sie natnie to sie gorzej goi, bobnavinaja jakby 3 wartwy a zadko kiedy sie tak mocno , gleboko peknie.. Ja z pierwszym peklam, a dosc szybko sie wygoilam, a z drugim nawet nie peklam, wiec glupota bylo by naciecie mnie.

to jak u mnie, znaczy z tym drugim. Bo przy pierwszym położna oceniła że bezpieczneij bedzie naciąć. Ale to wyszło w trakcie całej akcji, jak widziała jak się to wszystko zachowuje..

kurcze dziewczyny temat zszedł na porody a tu nasze młode mamuśki się przerażą zupełnie :) moze wróćmy do rosnących brzuszków, cieszenia się stanem a porody zostawmy na później, co?:)

No mi bezuszek jeszcze nie rosnie, choc bn i tak jest za duzy wiec mam nadzieje ze nie wypnie mnie zbyt szybko bo mam troche za duzo kg :p

ja tez karmilam w ciazy do 3 miesiaca :p i dobrze sie czulam malenstwo sie rozwijalo :-) a i.to karmienie starszak nie bylo kilkanascie razy tulko np. 2 razy w nocy i 2 razy do zasypiania w dzien.
Ale nawet nie wiedzialam ze moglo.to wywolac skurcze.
Ja schudlam na poczatku ciazy ale to dla tego ze nie jadlam, takie.mdlosci mialam :p

Teraz jest chyba lepiej ale boje sie by mocno nie przytyc :p bo w tej ciazy mi wyjatkowo slodycze smakuja,a w tamtych slodyczy tak nie jadlam :p
No nic bede musiala sie kontrolowac.

zdecydowanie straszycie! ja jeszcze nie do końca wierzę, że jestem w ciąży(wiyzta w czwartek), a wy już porodami straszycie...i to nie ma co - straszycie:p

ja z kolei mam stracha, że znów przytyję ok 25 kg.. w obu poprzednich ciążach tak miałam.. a że najlepiej czuję się ok 53 kg, to te dodatkowe kilogramy mocno odczuwam i są mocno widoczne.. Po poprzedniej ciąży udało mi się dojsć do siebie (zaczynałam od 58, dobiłam do 80 i zeszłam do 53.. no i II kreski..) . Więc staram się bardzo zdrowo jeść i ograniczać słodycze.. ale czy to przyniesie jakikolwiek efekt nie sądzę :( po prostu mój organizm tak a nie inaczej reaguje na ciążę i znów będzie trzeba rok dochodzić do siebie.. trudno, najwyżej pochowam te spodnie, które miesiąc temu szczęśliwa wyciągnęłam z kartonów ..

reklama
mnie nacieli ale pytali czy nacinac ... i bylam wdzieczna ze nacieli bo byly trzy szwy i nacieli tylko delikatnie ... gorzej ze szyjka pekla to dopiero bolalo zszywanie ... naciecie wygoilo sie miiiiigiem zero sladu po nim prawie a szyjka goila sie z miesiac jeszcze jak pierwszy raz byl seksik po porodzie czulam ze z szyjka jeszcze cos jest
i czasami niekontrolowane pekniecie moze skonczyc sie peknieciem od pochwy do odbytu a wtedy juz wcale nie jest tak milo i przyjemnie a moga tez popekac miesnie znajdujace sie wlasnie tam wiec ... nacinanie nie jest zla rzecza jesli jest konieczne

Ostatnia edycja:
Do góry