reklama

Styczeń 2015

reklama
Zimny nie jest, on zapach tylko taki ma.
Nikola dzielnie znosiła smarowanie i sama się dopominała żeby ją smarować, a Tymko to nietykalne jajo i on w ogóle nie lubi być smarowany itp więc walczył dzielnie :-P

Doggi, ja inhaluje zawsze z połowy ampułki soli i aż do wyparowania (u mnie jakieś 3-4 min.). i robie tak 2 x na dzień. rano i późnym popołudniem (nie przed spaniem!). zdrówka! aaa jak podejrzewałam rok temu we wrześniu na wakacjach, że młody ma ospę, to lekarka z PL przesłała nam jednak ten puder. ciekawe co Wam lekarz przepisze. trzymajcie się!

agulqa, ja mam taki stół WP_20140928_001.jpg
te boki są podnoszone. na co dzień mam je spuszczone, bo ja potrzebowałam taki mały stolik na "biuro". jak mam jakąś "imprezę" to dostawiam go do narożnika i wtedy razem z kanapą mieści się przy nim 8 osób. moja teściowa ma duży stół z krzesłami w salonie i faktycznie jedzenie przy nim jest mega wygodne.
fajnie, że macie miejsce na taki wielki stół. u mnie w pokoju nie ma takiej możliwości :tak:;-)

Załączniki

• WP_20140928_001.jpg
    WP_20140928_001.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 43
Sprite nebulizacja przed spaniem z samej soli jest właśnie jak najbardziej wskazana! Nie można jedynie nebulizowac z dodatkiem mucosolvanu itp. Po samej soli lepiej się oddycha i spi. Ja zawsze to robię po śniadaniu, jakoś w ciągu dnia po posiłkach i właśnie przed spaniem.

Doggi- ja też pilecam ten puder w płynie.
Ja mam podziałkę na inhalatorze i zależy od kataru i kaszlu. Możesz dawać po 3 ml ale właśnie po kilka razy dziennie.
No i zdrowka zyczymy.

Kacper z mężem pojechali na mecz, bo Kacper teraz do 19 października ma co tydzień, a my zostaliśmy w domu. Ale mi smutno:( no ale trzeba było, za to po wczorajszym lezeniu dziś już czuję się lepiej, jeszcze poleze i wrócę do żywych.

Samą sól przed snem jak najbardziej! Nie można z lekami wykrztusnymi.

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi.

T juz pojechał na zakupy. Jeszcze zadzwoniłam do teściowej co mam podać (w końcu lekarz rodzinny) i tez poleciła ten płynny puder, inhalacje z soli, mucosolvan syrop, i na alergie (zawsze prxy chorobie zaleca brać i nam i Oli) i powiedziała ze nie mam iść do lekarza bo przy ospie zalecenia takie same dla dzieci i dorosłych a siedząc w poczekalni jeszcze złapiemy coś ekstra choć pewnie bardziej ją niż ola bym złapała :P nie kąpać oli i nie moczyć tam gdzie są te krosty. Wiec będzie depresja bo ona uwielbia się kąpać ;(

A dziś tak pięknie na dworze a my musimy gnić ;(

I remont pokoju stacha nam się przesunie :( bo z Olą w domu to my nic a nic nie zrobimy :/

Ok w ogóle jestem kiepska... Zapomniałam o tych ciasteczkacj popekanych :P jestę mistrzę :P wiec zaraz będę piec dopiero ;) a poza tym muszę upiec ciasteczka owsiane na chorobę idealne :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry