• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Styczeń 2015

Ja miałam już 2 cc więc teraz z automatu też.
Istnieje za duże ryzyko pęknięcia macicy i innych powikłań.
Z Tymkiem pojechałam do szpitala w dniu terminu i moja gin zaleciła cc na kilka dni później, a teraz gin na początkowych wizytach wspominał coś o ustalaniu terminu więc może uda się jakoś wcześniej.
Tylko on się śmiał, że może poczekamy do 26.01 to zrobi mi prezent urodzinowy, ale powiedziałam mu, że dla mnie najlepszym prezentem będzie jak wtedy będę już z dzidzią w domu.
Chociaż z drugiej strony nie obrażę się jak będzie drugi wodnik w domu :P

Padam na cyce.
Czekam aż mąż z zakupów wróci i niech umyje podłogi, bo ja nie mam już siły.
W sumie się zdenerwował na mnie za to, że poodkurzałam, bo on miał to zrobić jak wróci, ale kurcze dzieciaki jadły na śniadanie pizze i taki syf był na podłodze, że już patrzeć na to nie mogłam.

reklama
Doggi wlasnie bylam w mieszkaniu no i ladnie im idzie.
Pokoj malego i Ł skonczone.
Salon raz wymalowany poza ta sciana w innym kolorze.
Wieczorem pomaluja drugi raz a rano ta jedna sciane.
Korytarz do polowy pomalowany.
No i sypialnia w sumie tylko zostala.
Ogolnie jestem mega zadowolona.
Musimy dzis pokupowac kontakty bo te stare brudne brzydkie itp.
Znow sie wykasujemy bo to "drobne" ale przy takiej ilosci kwota sie robi spora.
A co do zapachu gadalam z chlopakami i na noc pozostawiam okna otwarte, jutro sie zrobi przeciag i si :-)

Doggi ja wiem ze trudniej ale jak kiedys rozmawialysmy to przed porodem dziewczyny nie chcialy ;-)

Alecta dziwisz sie? Wchodzi w zakupowy wiek ;-)

Mcpearl sa takie materace. Ja znalazlam chyba za ok 100zl na lozeczko 140x70

Kasiek my mamy dekoral i dulux. Nie chcialam super drogich bo przy dziecku pewnie co roku malowanie :-P

Indi super ze znalazlas chwile.
Jak tam wasz dom/mieszkanie?
Ja za lozeczko dla mlodego dam ok 300-350zl tyle ze kupuje to wieksze i licze ze do min 5r.z. w nim posiedzi.
Moj mlody mial 140x70 i dopiero w te wakacje przeniosl sie na inne

A mnie przerazaja i zakupy dla mlodego i misje poboczne :-\ ehhh czemu to wszystko tyle kosztuje?!

Nulini gadalam z chlopakami.
Juz dzis na noc zostawie odkrecone grzejniki i okna uchylone.

Doggi to moj Ł na szczescie uwaza suszarke za must have jak mu dalam moje argumemty
Tyle ze poki co finansowo nie damy rady
Dobrze ze chlopacy za remont nie skasowali fortuny bo bym umarla!!!

Karpanna a moze allegro? Warto czasem poszukac

Alecta mi tez Ł nic nie kaze robic. Ale sam to on tego mieszkania nie ogarnie.
A jego sis nam powiedziala ze za jedno okno chce 10zl. Wiec wole poczekac na moja mame jak juz bede musiala

Megami ja mam magiczny odkurzacz który mi wszystko pierze, spadek po teściowej ;) a tak to zawsze vanishem szotowalam ale to dwa dni roboty :/

Alecta mój też na dziś misję podłogi i schody :D chce cheesecake to niech zapracuje :)

Bada, alecta zaczynam wam tego cc zazdrościć fajnie jest wiedzieć kiefy nastąpi ten zbawienny dzień :)

Agulqa_b kontakty takie nic a pizeracze pieniędzy straszne :/

Co do zakupów i misji mój T mnie dziś rozłożył na łopatki. Ja rozumiem że mamy z czego żyć i narzekać nie.możemy ale burżuj się z niego robi. Coś tam gadamy o zakupach i mówię de te wydatki przez najbliższe 3 miesiące mnie przerażają. A T na to "no ile taka wyprawka może kosztować? 2-3 tyś? Przecież to nie taka straszna kwota" ręce mi opadły jak to usłyszałam. No to mi musiałam przypomnieć ze poza zakupami to jeszcze pokój trzeba stachowi zrobić i KUPIĆ SAMOCHÓD, ale on dalej nie widzi kłopotu i nie widzi powodu do zmartwień. Ech z jednej strony dobrze ze nie jest sknera jak mój tata ale z drugiej strony zbyt lekką ręką wydaje pieniądze ci mnie wkurza bo ja milion razy muszę jakiś zakup przemyśleć
Dziś jeszcze wymyślił ze panią zatrudni żeby nam ogród ogarniala bo ja nie mogę i on też ma zawsze coś innego do roboty, bo wiecie ogród bez chwastów to jest niezbędna sprawa w tej chwili Aaaaaaaa ale mnie drzaźni

reklama
AGULQA - minie raz dwa ;-) w razie czego jakoś wytrzymacie do poniedziałku :-)

JEŻYK - u nas sytuacja finansowa identyczna :-( mam nadzieje że do stycznia w miarę wyjdziemy na prostą :sorry2:

DOGGI - dokładnie te rzeczy poboczne bardziej mnie przerażają :no:

U mnie pięknie słonko okna otwarte a w domu ciepło ;-) mam nadzieje że jeszcze długo nie trzeba będzie odpalać gazu ...

MEGAMI - ja prałam takim specjalnym odkurzaczem piorącym, teraz moda na to popytaj może ktoś ze znajomych posiada ;-)

Agulqa weź jej blachę ode mnie strzel tylko taka porządną:baffled:

i ode mnie :-D :-D :-D

A ja nie miałam materaca :D miałam takie łóżeczko turystyczne : BabyStart Deluxe Travel łóżeczko turystyczne (4661981597) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i bardzo sobie chwaliłam ...teraz niestety będę miała drewniane bo od koleżanki dostane a nie mam kasy żeby kupować takie jakie mi się widzi

Idę spać bo mi głowa pęknie zaraz ... :dry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry