• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczeń 2015

reklama
Misiek ja bylam teraz 27tc, pozniej mam w 31 a mowil ze po 30tc juz co dwa tyg

Indi niezazdroszcze. Pamietam te procedury :-\ nienawidze ich. Ale co zrobic.
Przed nami sporo do zrobienia jeszcze ale ze spokojem damy jakos rade :-)

Wolę teraz już prać i prasować ciuchy dla małej, bo w tej ciąży mam i mniej sił i więcej dolegliwości. Jest jeszcze Mikołaj którym trzeba się zająć i tak mi czas ucieka. Przynajmniej później będę mieć wolne ;-)

Agulqa_b Hurrrrrrrrra to już jutro składanie mebli ale super :)

Bada dziękuję :)

Jezyk gratuluję studniówki :) jak świętujesz? :)

Sprite ja widzę ze u was pranie tak jak u nas, pralka ciągle w pracy ;)

Alecta to i mnie nawet jsk jestem zabiegana to łapią tak ze muszę się zatrzymać wziąć kilka wdechow i dopiero ruszyć dalej strasznie to uciążliwe tym bardziej ze częstotliwość duża

Misieks to u mnie 90% kopniakow to właśnie na dole i reszta to żołądek i żebra ;( a tam jak kupnie to boli bardzo :(
A bierzesz magnez na te skurcze? Mi magnez pomógł na skurcze w kończynach :)

McPearl no właśnie też tak mam ze często jak wstsje to mnie roznosi tak. Ja po wczorajszej slonskiej dawce wit c i innych cyrkow dziś jakby lepiej tylko nadal mnie strasznie głowa boli :/

Misieks mój strasznie dużo się wierci wydaje mi się ze jest mu niewygodnie bo Ola to walila w sensie kopala jak szalona i do tej pory tych jej nóżek nie są się zatrzymać a Stachu kopie dużo mniej ale bardzo się wierci i rozpycha tak ewidentnie nie może sobie miejsca znaleźć odpowiedniego

Jezyk tylko jedno pranie? Szczęściara ja codziennie 3 wstawiam :/ się dziwię ze ivjak takie małe rachunki za prąd i wodę mamy :P

Sylwi mój gin mówił ze skurcze bh mogą pojawiać się już po 20tc z Olą dużo dużo później miałam to fakt ale teraz już mam id dłuższego czasu i łatwo je poznać i odróżnić od innych
Ja mam skurcze tylko z bólem na dole a szyjka teraz dopiero ma dobry rozmiar ;) bo za długą miałam :P

Agulqa_b o super powiedxial gin! Bardxo go już Lubie! Bo z tym rozmiarem brzucha tak właśnie jest albo ci mówią ze wielki albo że malutki a taka ciężarna potem schizuje i tak samo z pępowina tez mówił mi gin ze tak naprawdę co drugie dziecko jest owinięte pępowina ale obcym się nie mówi bo to normalne a tylko matki się stresują niepotrzebnie
Nigdy nie lubiłam tych gwiazdek :P

A ja odebrałam wyniki :( glukoza chyba dobra na czczo 85 po 1h 71 a po dwóch 73 wiec wygląda mi ze ok tylko moja hgb i hct mnie martwią bo jest to czego się obawiałam jak leci to nic nie może zatrzymać :/ 3tyg temu miałam hgb 12 a z wczoraj już 11,4 :/ a biorę na to witaminy specjalnie i zamiast lepiej to jeszcze bardziej spadło :/ i hct tez zamiast 36% do 34% :/ jasny szlag by to trafił :(

Doggi no dał mi tabletki "Aspargin" ale powiedział że jak to nie będzie mijać mam przyjść i da mi odrazu L4 już do końca. A co do glukozy to ja miałam ją 2h a właśnie wiem że robią 3 pomiary

Witam!

Sylwi też mam takie skurcze, ale rzadko. A że u mnie wszystko ok, to się nie przejmuję. W każdej ciąży takie miałam w ograniczonych ilościach i w większych pod koniec.

Mój młody ma stałe pory fikania. Najczęściej gdy śpię. W dzień to rano i koło południa więc zazwyczaj w ciągu dnia nie czuję. Za to w nocy spać nie daje.............. :sorry2:

Agulqa no to czekamy na zdjęcia :-D i super, że nastrój optymistyczny :-)

Hm ja wizyty co 2 tygodnie miałam chyba od 9 miesiąca. A teraz nie wiem jakie ta ginka ma zwyczaje. Zobaczymy.

Doggi wiem, że ty zawsze miałaś problemy z anemią, ale wyniki typowo ciążowe i bez tragedii jak na ten miesiąc. Moja gin zaczyna się martwić jak po 30tc jest hgb 10 i nie rośnie. Super, że glukoza ok. Oj chyba Agulqa musi Ci humorku więcej przesłać! Nie zamartwiaj się tyle! Będzie dobrze!

Misieks ja zawsze miałam tylko 2 pomiary - na czczo i po 2 h, chyba, że glukoza 50 to na czczo i po 1h ;-) Długo już ten magnez łykasz?

Megami mój gin mówił ze norma dla kobiet w ciąży to 11,5 i zaczniemy się martwić jak będzie poniżej :/ więc w czwartek pewnie mi vis wymyśli do łykania bo jak witaminy nie dały efektu to pewnie żelazo dojdzie :/ wynik może nie jest dużo poniżej normy ale chodzi o to jak szybko spada co miesiąc mam mniej przynajmniej 0,6 i to gin nawet stwierdził że coś za szybko spada. Ech a już takie ładne miałam wyniki, przechwaliłam je

reklama
Misieks Jak miałaś duże niedobory to tak szybko nie nadrobisz. Więc łykaj, łykaj. A nogi cały czas spuchnięte, od dawna tak masz? Ty nadal pracujesz, tak? Nie ma pewnie jak w górze trzymać? :-p

Doggi mam nadzieję, że wyniki pójdą w górę. Mi zawsze mówili, że do ok. 30tc hgb może spadać, bo taka fizjologia (no wiadomo, do jakiejś bezpiecznej granicy, inaczej trzeba działać). Aaa myślałam, że spada mimo brania żelaza, no to pewnie coś dostaniesz i ruszy. &&&

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry