• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczeń 2015

Ja uważam, że nasze z naszego Państwa trzeba wyłudzać ile się da bo ono od nas wszystko wyłudza. Jak jest tylko jakaś możliwość to brać kasę i nie patrzeć się na innych. Oczywiście nie myślę o jakiś przekrętach ale jak coś się komuś należy to nie ważne czy biedny czy bogaty... Co do biedoty to czasem jak oglądam i patrze na zdrowych ludzi, którzy zamiast wziąć się do pracy to siedzą i czekają żeby coś im Państwo dało. Każdy by tak chciał. Najbardziej mnie wkurza, że do wszystkiego liczy się dochód a nikt nie patrzy ile człowiek musi kredytów spłacać aby mieć gdzie mieszkać.

Nieobecna to ładnie... Ja kiedyś włamywałam się do własnego mieszkania po kluczyki do auta bo dziecko w upale zatrzasnęłam...

reklama
AZA znaleźć pracę i samotnie wychowywać dziecko to nie jest takie hop siup, same takie roczne dziecko w domu zostawisz? czy ze sobą na rękach... Czasami są takie sytuacje ze pisać sobie każdy lekką ręką może a co innego jak taka sytuacja się w jego życiu pojawia, zresztą każdy przypadek jest inny i o tym trzeba pamiętać nie można wszystkich jedna miarą mierzyc.

Matko na TLC lecą "moje paranoję" :-o jakie ludzie mają jazdy :-P

Ostatnia edycja:
Femme nie, mi chodzi jak np. czasem pokazują matka siedzi z dziećmi i zdrowy ojciec też nie pracuje ale stękać potrafi jakie to Pańswto jest złe bo nie chce nic dawać. Samotna matka to co innego bo ciężko wszystko ogarnąć samemu. W takich sytuacjach pomoc powinna być większa.

AZA - to też mnie rozbraja ... najbardziej mnie wkurwia jak widzę wołanie o pomoc w domach gdzie jest zdrowa matka zdrowy ojciec i właśnie 9 dziecko w drodze a nikt nie pracuje tylko siedzą na dupach i piwo piją i są tacy biedni... :no: koszmar jakiś w takich rodzinach powinno się po max 3 dziecku sterylizować te nieodpowiedzialne baby ! :wściekła/y:

Femme no właśnie o to mi chodzi. Siedzą i czekają aż ktoś coś im da. Gdyby tak wszyscy robili to ciekawe kto by miał dawać :))))

Nieobecna super :)))

Femme, Aza moi rodzice mają takich sąsiadów za płotem. Dzieci rodzą dzieci i nikt nie pracuje. Jak mój tata zapytał się sąsiada czy gdzieś pracuje to ten powiedział, że za 1500zł robić nie będzie. Wtedy byłam na stażu, dostawałam wiadomo ile i myślałam, że pójdę i mu w łeb walnę. Obecnie siedzi w więzieniu, bo ukradł z lasu 60 dębów.

Ostatnio szwagier chciał dać wózek po siostrzenicy, bo stoi nieużywany to stwierdzili że kolor im nie odpowiada, bo oni mają dziewczynkę teraz i chcieli różowy.

O to i mnie wkurza, a raczej spokojny ze mnie człowiek. Odpowiedzialni rodzice staja na rzędach, ciągną po dwa trzy etaty żeby dzieci cos miały i im się zadna pomoc nie należy, no bo przecież sobie radzą, a ta cala patologia siedzi, pije, nic nie robi i ma więcej kasy od państwa niż ci co pracują, jeszcze w oczy się śmieją ze oni za 1000 zł do roboty nie pójdą, za malo!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry