• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2015

Ewi82 niestety moje 3 in vitra sie nie udały. Maluszek to taki cud naturals :-)

Agulqa_b właśnie weszłam tam i zobaczyłam, ze jest piękna lista dorobiona, tak wiec nie bede robic kolejnej :)

Agus123 wiem, co przezywasz, tez poroniłam w dość zaawansowanej ciazy. Równiez zatrzymanie akcji serca i musiałam miec wywoływany poród. Długo sie nie mogłam pozbierac psychiocznie, naszczescie za 3 miesiace zaszłam w ciaze i to było lekarstwem na całe cierpienie.

reklama
Agus123 mi ciezko sobie wyobrazic co to znaczy stracic swoje malenstwo w mniej czy bardziej zaawansowanej ciazy lub w ogole:-( takze tyle co mi zostaje to zycze Ci duzo nadziei i wsparcia od najblizszych.. odezwij się jak uda Ci się ponownie...

Perelka28 ja to ogolnie pochodze z Dolnego Slaska i zawsze marzylam o rodzinie nad morzem zeby moc jechac tam nawet jak ma sie ograniczone srodki, a w doroslym zyciu wyszlo to tak ze praktycznie w ciemno z dnia na dzien wsiadlam w pociag do sezonowej pracy a tu znalazlam dosyc szybko meza i w koncu zamieszkalismy tutaj a na wakacje tez jest gdzie jezdzic :-) takze marzenia czasem sie spelniaja:tak:

perełka a starsze dzieciaki? Przepraszam ze tak wypytuję ale moi znajomi starają się już tak długo i nic, teraz chcą adoptować ale wiem że chcieliby mieć swoje, in vitro nic nie dało i tak sobie myślę że może jednak blokada jakaś i będą mieli swoje jak przestaną o tym myśleć?

agulqa ja też miałam skurcze przed wcześniejszym zabiegiem. Najbardziej mnie denerwowała znieczulica obok innych, odwiedzający itd.

Ewi mi sie wydaje ze to nie zawsze jest znieczulica, czasem ludzie po prostu nie wiedza jak sie zachowac. Czesto nie zdaja sobie sprawy z tego jak to wyglada itp. Ja sama bylam w szoku lezac w szpitalu, troche soe naogladalam. A znieczulkca wkurza mnie i owszem, ale lekarzy

agulqa ja miałam taka sytuację że założyli mi tabletki na rozwarcie szyjki plus kroplówkę przyspieszającą, zwijałam się z bólu a obok siedział chłopak pacjentki i się gapił. Nawet jak wstałam na zabieg i krew się po nogach lała to siedział i się gapił i ta jego dziewczyna nic na to i inne na sali tak samo. Dobrze że "zgubiłam" część ciąży w toalecie a nie na środku sali jak szłam... Potem mnie przywieźli po zabiegu a on dalej siedział i się gapił...

Agus tak mi przykro.
Cały czas miałam nadzieję, że to pomyłka.

Kurcze z rana było chłodno i lał deszcz, a teraz upał niemiłosierny no i moje dzieciaki się męczą w p-kolu w długich spodniach :/
Kiedy będzie normalne lato.

Ja mieszkam nad morzem a morza nie lubię :-D za to jeziora jak najbardziej pod te namioty tu chcemy się wybrać
www.polwyseplipya.pl :-)

Perełka załóż i pokaż jak to wygląda bo nie wiem o co chodzi ;-) a można to na hasło ustawić?

Agus :-( bardzo mi przykro...życzę Ci dużo siły!

Ewi :-o straszne to co piszesz!

Ja nadal w pizamie w łóżku nie mam dzisiaj siły na nic...

Ewi ja jak bylam w szpitalu to pielegniarki wypraszaly gosci na ten czas. Poki pacjentka lezala ok, ale jak wychodzila lub przywiezli ja po zabiegu to piguly kazaly wszystkim wyjsc

reklama
Ewi82 ja urodziłam tamte dzieci bardzo mlodo. Córke jak miałam 20 lat, syna 3 lata później. Odkąd dostałam pierwsza miesiaczke miałam bolesne okresy i doktor wykryła endometrioze. Powiedziała dokładnie mi i mamie z czym wiaże sie ta choroba i radziła, żeby nie czekać z dziećmi. Dlatego znalazłam odpowiedniego kandydata na meża ( starszy ode mnie 9 lat), który chciał mieć dzieci. Nie tak jak moi rówieśnicy w owym czasie ;)
W 2008 roku zamarzyło nam sie 3 dzieciatko i jak zaczeliśmy starania było całkiem na luzie. Później jak po roku nic nie wychodziło poszłam do lekarza i sie zaczęło. Laparoskopia, histeroskopia. Leczenie Visannem. Inseminacje, in vitra. Cała długa droga leczenia niepłodnosci. Endometriozę mam juz bardzo zaawansowaną. Do tego AMH niskie (1.0) to wyniki jak u kobiet z menopauzą. W zwiazku z tym, ze mamy 2 swoich dzieci, maż nie zgadzał sie na adopcje i powiedział, ze bedziemy robic in vitro do skutko. Jednak po trzecim nieudanym wyznaczylismy sobie granicę do 5, ze wzgledu na moje zdrowie. Na szczęście nie wiem jakim cudem udało sie naturalnie. W sierpniu mieliśmy juz zaplanowane kolejne in vitro. Nawet leki miałam sobie wykupić, bo promocja była :D Co do zaprzestania myslenia, to najgorsza rada, jaka mozesz dać znajomym. Porównujac, to tak jakbyś była bardzo głodna od kilku dni, a ktoś Ci poradził - przestań myśleć o jedzeniu ;) Instyktu macierzyńskiego nie da się wyrzucić z mózgu. Instynkt to coś biologicznego, na co nie mamy wpływu.

Femme fatale to zwykła tabelka jak w excelu tylko dostępna on line. Chyba można ja za hasłem załozyc. Na innych forach, gdzie jestem mamy takie, ze tylko dostep maja Ci, którzy mają linka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry