reklama

Styczeń 2015

Głupota jak nic. Nie będę się przejmować. Jak mi kartkę zostawią to pojadę następnego dnia wyjaśniać. W ogóle to u mnie w bloku poczta, ulotki nauczyli się że ja często w domu rano jestem i tak dzwonią natrętnie codziennie po 10 razy dziennie. Teraz to wcale nie wstaje nawet im otwierać. Więc zusowi też bym nie otworzyła.

reklama
Ewi najwazniejsze ze ok, ale ja tez bym sie nad wakacjami zastanawiala. Jednak w domku sie polozysz a na wakacjac dusza chce korzystac ;-) ja nie mam pojecia jak to z kotrolami, w ogole te rzeczy o zwolnieniach jakos mnie zaskakuja dziwnie nie wkem czemu :-P myslalam ze jak chodzace to mozna jezdizc itp, a dziewczyny mowia ze nie....

Kasiekz co znaczy dlugo l4? W ciazy zwolnienie 8mcy to moim zdaniem norma, nie dlugie :-P

Nieobecna fajnie ze piszesz bo martwilam sie o Ciebie. Tzn zastanawialam sie co to sie dzieje ze tak dlugo Cie nie ma. Mam nadzieje ze nikomu nic sie nie stalo. Gdybys potrzebowala pomocy w odzyskaniu odszkodowania za wypadek, Ł prowadzi takie, pomagaja odzyskiwac kase od ubezpieczyciela sprawcy.

Nulini wszystko pieknie ladnie ale nie oamietam kiedy ostatnio sie tyle nawpieprzalam. Bo jedxeniem tego nie mozna nazwac :-P

Tasia moglabym odstapic ze 2 :-P sama zjadlam prawie wszytkie, dla Ł zostawilam 3 tylko ;-) a sernika nie lubie :-P za to eraz szklanka mleka bym nie pogardzila. Tak, tego mleka ktorego tak nienawdize :-P

Emilchen przebij piatke. Cale dnie w sumie leze lub siedze. Jedynie z Ł wieczorami wyjde na 15-20min wolnego spacerku by oddchnac powietrzem.

Przesadzają z tymi kontrolami w ciąży...po pierwsze to jest l4 "chodzone" więc nie musisz siedzieć w domu i leżeć w łóżku, a po drugie ja mam np. zameldowanie u rodziców a mieszkam w innym miejscu...dane do l4 biorą z dowodu. Ciekawe co w takiej sytuacji, bo równie dobrze mogłabym być studentką z Rzeszowa która wynajmuje mieszkanie w Krakowie...głupie to! Ja byłam na l4 ciążowym przy młodym i normalnie wyjeżdżałam...co za kraj :P

co do dzieci i duchów, bo jeszcze nie odpisałam..słyszałam o tym już dawno i na TLC ponoć był program o gościu, który jakby umiał się porozumieć z dziećmi jeszcze nie mówiącymi, które taką zdolność posiadały...a pytanie zadałam, bo mój mały czasem mi robi takie akcje, że patrzy np. na pustą ścianę, zasłonę tudzież figurkę aniołka który wisi na ścianie i mówi "Tutaj" i zazwyczaj jak robi taką akcję ma problem z zaśnięciem..zupełnie jakby go coś rozpraszało.

Co do OFE ja tam coś wybrałam :P ale nie jest to jakiś istotny element mojego życia :P

Jutro zebranie w żłobku, chyba będę ten żłobek przeżywać bardziej niż moje dziecię...

Oczy mi się zamykają a tu pranie jeszcze się nie skończyło

Ewi, u mnie podobnie. Zadzwonił domofon i nie otworzyłam bo pomyślałam że to ulotkarze. Ale jak zadzwonił domofon drugi raz! to mi się lampka zapaliła " Acha! Ktoś ewidentnie chce coś ode mnie." I na szczęście otworzyłam.

Elutka mi danych do zwolniwnia nie biora z dowodu tylko lekarz sie pyta pod jakim adresem bede przebywac i takowy sie wpisuje. Nie jest do wpisania ani adres zamkeszkania ani zameldowania

agulqua nie chodzi o l4 na całą ciążę;) Chodziło mi o to, że jak bardzo często na nim wcześniej przebywałaś - mogą zacząć węszyć dlaczego Kowalska co parę tygodni na zwolnieniu czy też dlaczego znowu ma zwolnieniu skoro dopiero 2 miesiące temu była na nim przez 4tyg. Takie sytuacje tłumaczył mi kolega z ZUS;)

Kuźwa no mam tak napięty, napompowany brzuch, że jest to niekomfortowe podczas stania, chodzenia. Ulgę czuję tylko podczas leżenia. Ma tak która?

reklama
Marcioszek Witaj. Ja też jestem z Bydgoszczy i też w 15 t.c. :) Z jakiego osiedla jesteś? Ja z Fordonu :)

Dziewczyny mi też brzuch od wczoraj stwardniał i urósł generalnie. Od wczoraj boli mnie w dole po prawej stronie. Ja mam dużo odpoczywać bo mam nisko łożysko ale jak jak 2 dzieci potrzebuje opieki. Nie chodzę nigdzie tylko na plac bo wtedy ja usiadę a one biegają sobie i się bawią. Jestem zmęczona......nie wyspana i w złym humorze :-(
Marcioszek wiesz może u kogo w Bydgoszczy mogę zrobić usg tak żeby było zrobione porządnie ale żeby nie zdarto ze mnie dużo kasy?? Mój gin na urlopie, wizyta 18.08 a usg dopiero 4.09.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry