• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2015

Mamy, ale tutaj jest blisko jezioro i pomyslalam że dzeciaki się uciesza jak będą mogły chodzić częściej i tak jakoś nie do końca chyba to przemyslalam. Tzn. myslalam głownie o mamie. Ja miałam z nimi też chodzić nad jezioro, na spacery ale nie czuję się dobrze od kilku dni boli mnie brzuch. Nie wiem czy to nerwy czy co, fakt że prawie cały czas leżę i to mama głównie zajmuje się chłopakami, myslalam ze on chociaż trochę jej pomoże. No ale tylko pierwszego dnia stwarzał jeszcze pozory. Mama nie narzeka, wręcz przeciwnie, nawet chciałaby żebyśmy dłużej zostali, ale ja nie wytrzymam a Kacper nie chce zostać sam. Jeszcze rok temu byli sami a w tym roku Kapi nawet nie chciał o tym słyszeć. No chyba że dziadka nie będzie i tylko do babci :)

reklama
Jezyk jak czytam to az mi sie lezka kreci... maskara ze doroslk ludzie nie zdaja sobie sprawy z tego jak innych krzywdza... pewnie ze dla chlopakow fajnie nad jeziorkie, ale Tobke nerwy niewskazane. A mama moze po prostu przywykla juz do tego i jakby narzekac miala to chyba by jej dnia nie starczylo. Moze xhociaz na kilka dni do Was pojedzie? O tata bedzie zdany sam na siebie?

jezyk, to się aż w głowie nie mieści!!! :szok: Co za podłość!!! Ty weź na przyszły raz po prostu mamę zabierz na jakiś wypad weekendowy, spędzicie sobie razem czas, bez ojca i bez nerwów! Szkoda Kacpra, bo przecież on to widzi i czuje, jak go dziadek traktuje, normalnie bym potrząsnęła, niech by mnie ktoś próbował dzieci różnicować! :wściekła/y:

Mama na pewno przywykla. Całe moje dzieciństwo tak wyglądało alkohol, przemoc, szantaż psychiczny. Ach nie ma o czym mówić. Chłopcy właśnie wrócili z babcią z jeziora bo burza się zrywa i mówią że bez Stacha lepiej bylo

jezyk szkoda słów... najważniejsze, że mieszkacie oddzielnie i tworzycie normalną rodzinę! Chłopaki jak widać też zauważają (a Cyprian też to dostrzeże jak dorośnie), że to nie jest normalne zachowanie, dziadek tylko ich do siebie zraża... najbardziej szkoda mamy :-( trzymaj się

agulqa mojej teściowej poprzedni lokatorzy są winni ponad 2000 zł, po prostu przestali płacić a był okres zimowy i nie mogła ich wtedy wyrzucić, same nerwy przez to :no: teraz są nieuchwytni, ale już prawnik wysłał do nich pismo. Najpierw prosiła, żeby płacili chociaż ratami (bo sama bogata nie jest, jakby mogła to by sama tam poszła mieszkać ale jej nie stać na utrzymanie tego mieszkania i zamieszkała u swojej matki przez to) a jak postraszyła sądem przez telefon to ten facet na nią krzyczeć zaczął!!! ludzie są śmieszni

Jezyk jak ladnie to ujelas... ;-)

Emilchen wiem cos o tym, jesli moge cos podpowiedziec to powiedz tesciowej zeby nastepnym razem spisala umowe najmu okazjonalnego, do niej niech wymaga spisane u notariusza poddanie sie dobrowolne egzekucji. Tzn ze lokator idzie do notariusza np z mamusia z ktora podpisuje ze jak przestaje placic to wlasciciel bez udzialu sadu robi tzn egzekucje i go wywala. Mama czy inna osoba potrzebna po to ze u notariusza potwierdza ze w razie w jakbyscie go wywalili wezmie go do siebie. My z nasteonymi tez tak zrobimy bo ja denerwowac sie nie bede ;-)
Aaa podpowiedz jeszcze tesciowej zeby u dostawcy pradu zapytala czy moze zalozyc prad na karte. Tzn jak lokator doladuje karte jak do tel to ma a jak nie to nie. To jest dobre bo po 1 nie naliczy duzych oplat za ktore musi sama placic jak lokator zniknie a po 2 w kaliszu jakbym miala taki licznik to przez neta moge lokatorowi odciac prad jesli nie zaplaci mi za wymajem ;-)

Jezyk nam poprzednia lokatorka zepsula czesc mebli i nie podpisala wypowiedzenia umowy bo stwierdzila ze wyniosla meble do piwnicy cale a ze ktos zniszczyl to nie jej problem. Rzucila kluczami i wyszla.... nooo i poszlismy jej na reke ze z kaucji poszlo na ostatni czynsz i zostalismy przez to bez kasy na naprawe mebli. Teraz mamy nauczke i nigdy jjz na to nie pojdziemy

Ostatnia edycja:
Alecta super ze się z nim dogadalas :) jak juz go weźmiesz do ręki to nie puscisz jak ja ;)
Jak leżałam na patologi zanim Ole urodziłam była kobitka z wiatrakiem wiec spoko luz :)

Agulqa_b szukasz problemu na sile ;) jedz normalnie i będzie ok, ja wychodzę z założenia że jak organizm czegoś potrzebuje to się tego domaga a jak nie potrzebuje to nie wola "zjedz jabłko zjedz jabłko" ;)

Femme na kolke nerkowa, na skurcze, i na podtrzymanie ciąży

Jezyk straszne to co piszesz :( biedny starszak musi czuć się paskudnie :(

A u mnie dziś taki szał w brzuchu ze aż szok to jak Stachu fika to się w głowie nie mieści to są juz takie ruchy pełną parą, nawet łożysko na przedniej ścianie stacha nie zahamuje :P

Doggi dzieki, doczytalam tez ze w ciazy kobiety maja wieksze zapotrzebowanie na wit a wiec raczej nie przekraczam.

Jezyk ja orzez mame taty bylam zawsze gorzej traktowana niz inne wnuki. Opowiadalam wam o niej kiedys co nie co. Teraz odkad jestem w ciazy stara sie byc mila i niby sie troszczyc, ale ja to olewam. Za wiele lez ja i mama przez nia wylalysmh by z dnia na dzien mi przeszlo :-)

reklama
Agulqa ja teraz wynajmowalam znajomym. Wlasnie sie wyprowadzaja i od wrzesnia mam nowych-z ogloszenia. I wlasnie bede podpisywac umowe przed notariuszem. To najlepsze rozwiazanie.

Jezyk masakra, co za dziad! Dobrze ze to olewasz a Kacperek sam sie zorientuje:)

Sirka poprala mi zaslony, pomyla okna-w domu blysk:) Ach od jutra sama zaczynam codziennosc:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry