• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2015

Witam z rana, dziś pierwszy raz chyba od 2 miesięcy dobrze spałam ale przed snem takie skurcze ze masakra, na szczęście minęło :)

Jezyk co do mamy zgadzam się z tobą, kiedyś kobiety były inne gidzily się na wiele przymykajac oczy na różne rzeczy, ale to wszystko było dla dobra dzieciaków! Żeby im zapewnić choć po części normalny dom, ale kiedyś też Ci ludzie walczyli o swoje związki mię szastano rozwodami ma prawo i lewo a obecnie wydaje mi się ze ludzie tak szybko podejmują decyzję o rozwodzie jakby to była zabawa "znudziło mi się więc odchodzę" jak ja słyszę powody dla których jacyś znajomi się rozwodza to aż mowę odbiera "bo nie potrafi spełnić moich potrzeb" - czytaj chce tableta na święta a sylwestra w Paryżu gdzie mąż pracuje na dwa etaty żeby dzieci miały co na siebie włożyć... I tego typu przypadki są przerażająco częste :/

Indi i dobrze, doprowadź ich do porządku!

Nulini ja to samo, zawsze wole być za wcześnie muz się spóźniac, bardzo nie lubię tego nawyku w ludziach

reklama
Bada pewnie masz racje, ale my martwimy sie tylko czy wszystko ok ;-) widac kto nie ma co robic i cale dnie na forum siedzi czyt. Ja :-P

Zapisalam nas do szkoly rodzenia. Zaczynamy od 24 wrzesnia :-) Ł ucieszony, mowi ze fajnie bo jest ciekawy jak cos takiego wyglada, nawet powiedzial ze oplaci :-P normalnie zszokowal mnie. Chyba mz dzis dobry humor, moze warto to wykorzystac ;-) tylko jak skorl do 23 w pracy jest :-\

agulqa w Inie ta szkoła? Odpłatna, zdradzisz;-);-)??

Ja też jestem za zawiadamianiem wszelkich instytucji w takiej sytuacji. Sama się z tym zamiarem noszę. Mój mąż ma takiego pracownika, co standardowo nie ma go w pracy w poniedziałek, czasem do środy, bo chleje. W domu 3 małych dzieci. A jak ostatnio dostał rozliczenie to 2 tygodnie go nie było. Masakra. Ale oni już mają i kuratora i opiekę i ciągle sprawy w sądzie. A najbardziej wkurza to, że pieniążki i dary z opieki dostają. Nie cierpię takiego czegoś, zacznę donosić.

hmmm jasne, że jak dzieje się krzywda to zawiadomienie jest naszym obowiązkiem... tylko, że nawet jak rodzice piją, ale ogarniają te dzieciaki - nie biją, karmią itp. to może warto się zastanowić.. co innego pogrozić im, że zgłosi się to, żeby się trochę ogarnęli
Pewnie mało popularny pogląd, ale w pracy zawodowej miałam styczność z takimi rodzinami i uczestniczyć w sytuacjach odbierania dzieci i uwierzcie mi, że dla dzieci nie ma większej tragedii... i każde dziecko będzie wolało zostać w domu niż iść do DD. Co innego podkreślam, jeżeli w domu dzieci są krzywdzone- to nie ma się nad czym zastanawiać

Nulini- moje dzieci dziadka widzą w teściu, bo to naprawdę złoty człowiek. Nawet nie wiem jak patrzą na mojego ojca.

Indi- ja też uważam, że dobrze że zglosilas, ja zawsze mam przed oczami w takich sytuacjach obraz dziecka, że coś mu się stało, wszyscy wiedzieli że jest źle, a nikt nic nie zrobił :(

Sprite- ja bym też zapisała do językowego, im mniejsze dziecko tym lepiej chlonie wiedzę.

Któraś pisała że ojciec musi mieć dużo kompleksów.... no właśnie że nie, on jest naj i to co mówi i robi (a że żadna pracą się nie kala) jest jedynie słuszne i wszyscy mamy robić co on każe, bo jesteśmy durnie po prostu.

Teraz jest obrażony

Witam ;-)
Widzę przykre sprawy z rana. Okropne to, że instytucje potrafią zabrać dzieci po niepotwierdzonym nawet donosie, a gdy faktycznie krzywda się dzieje, kurator/opieka od dawna na karku i bez poprawy, to nic nie robią...

Już środa, a dopiero co weekend się kończył... Leci ten czas....

Jezyk może mieć kompleksy ktorych nie ujawnia a takim zachowaniem właśnie próbuje je zniwelować. ..nie zmam więc ciężko ocenić ale spotkałam się z takimi osobami co niby wszystko super a później wychodziło wszystko na jaw...

Doggi widzisz, dlatego ja jestwm za naprawianiem rzeczy (zwiazku) a nke wyrzucaniem do kosza. Ale fakt, wziac rozwod jeszcze jak np dzieci nie ma to raptem 600zl i pol godziny w sadzie...

Jusia tak w inowroclawiu. W szpitalu dokladnie. 120zl za 8spotkan po ok 1,5-2h. Jusia co do odbierania dzieci masz racje. Przezywaja strasznie i czesto gesto wola byc z matka co pije ale nie bije niz odebrane

Jakby u nas bylo jezykowe przedszkole tez bym poslala :-)

Jusia, wiadomo, ze sobie ta miec dzieci to ostatecznisc. Niexwiem co tam sie dzieje, bo on I sie wpriwadxili jakis miesuac temu za to z hukiem. Pamietam jak sasiad z parteru poszedl sue klocic, bo ten spid nas nie widzial niczego zlego w uzywaniu wiertarki OK. 22.30 :D
Nie wiem co z tymi dzieci, ale DLA mnie sytuacja, kuedy dziecko placze ponad pol godz a rodzice sobie siedza na balkonie I pala ziolo jakby nigdy nic jest srednio na miejscu.

A co do rozwodow, to tez jestem w szoku jak to sie teraz tasmowo wrecz sie odbywa. Sporo moich znajomych juz sie rozwiodlo. Smutne to, ze ludzie teraz z takich blachych powodow sie roZstaja. Wiadomo, ze jakby moj maz pil, bil I zdradzal to bym nie wytrzymala, ale w innych przypadkach warto powalczyc.

Indi co za ludzie... :-/

Sprite ja myślę że nauka języka w każdej formie dobra ;-) ja żałuję że nie ma u nas klasy językowej :-/ zapisze młoda osobno

Nulini to tak jak ja nie rozumiem jak można tyle się spozniac a jeszcze bardziej nie rozumiem jak można się spóźnić i nie zadzwonić ze będzie się później :-/

Dzień dobry po ciężkiej nocy ;-) zasnąć nie mogłam coś... Dzisiaj chyba się nie ruszam z domu trzeba trochę odpocząć

Dobra a teraz która mi zrobi śniadanie? :-P albo chociaż da pomysł :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry