reklama

Styczeń 2015

Witajcie weekendowo :-)
Udanych urlopów wszystkim szczęściarom, które wyjeżdżają, ja się tylko pocieszam myślą, że za rok będzie urlop, bobas będzie miał już pół roku, więc powinno się udać. U mnie pakowanie do przeprowadzki, remont cd, wekowanie ton ogórków (pomysł mamy, ona jak robi to z rozmachem), no i mamę mam na co dzień od półtora tygodnia, a złoszczę się ostatnio o byle szczegół :wściekła/y:
Co do książek, to ja już zakupiłam córce i wydałam na wszystkie 500 zł :szok: Pomyślałam tylko, że współczuję rodzinom wielodzietnym, toż to zbankrutować można, a jeszcze zeszyty itd przede mną...
Jadę dziś na wizytację postępów remontu, zobaczymy jak się mąż z tatą spisali, tydzień pracy za nimi :tak: A wieczorem zatrudniłam się za nianię swojej chrześniaczki 1,5 roku i jej brata 4 latka - ich rodzice idą na wesele, mam nadzieję, że będzie to spokojna noc :laugh2:
Udanego weekendu wszystkim laskom, odpoczywajcie dużo, w styczniu już nie będzie na to czasu ;-)

reklama
No w Twoim przypadku Doggi to na pewno, tyle co Ty się już namęczyłaś... to Staś pewnie będzie najgrzeczniejszym dzieckiem pod słońcem :tak: Tylko jeśli to reguła, to ja z kolei małego diabełka urodzę :-D

Unita wow niezły wydatek... Ciekawe jak to u nas z tymi książkami w końcu będzie, miały być zapewnianie przez szkołę

Mcpearl moja w tym roku idzie do pierwszej klasy jako 5 latka jeszcze :-o

Jezyk czego ty uczysz?

Agulqa no to niezbyt udana nic za Tobą :-/ dobrze ze masz podusie :-D mój by identycznie zrobił :-P

Doggi współczuję bólów :-(

Mcpearl miło ze strony kuzynki :-) a gdzie nad morze jedziecie? :-) oby pogoda była

Nulini - czasami się ciesze ze nie mam teścia :-P eh może nie będzie aż tak źle... Ja tez nienawidzę jak mój jest pijany :-/ a już jak jest pijany a ja trzezwa to w ogóle masakra

Yggam ciesze się ze wszystko ok i juz w domku :-)

Alecta ja właśnie uwielbiam kryminały :-) będę musiała sprawdzić czy jest u nas w bibliotece

A ja wczoraj czułam ruchy!! :-) dzisiaj rano chyba też albo mi się przyśniło głowy nie dam ale do tych wczoraj to jestem pewna :-D

Mcpearl niestety nasze pociechy juz chyba na 6lat pojda, chyba ze rzad wroci po rozum do glowy. Moj brat ma jakies ksiazki z kuferkiem gdzie jest cyrkiel i *******y. Za ksiazki mama w promocji dala 280zl, kuferek 60zl plus religia j ang. Jakas porazka. On na szczescie sie zalapal ze rodzice decydowali czy na 6 czy na 7 lat ma isc do szkoly. Oczywiscie poszedl na 7. Dla mnie te 6lat to glupota, majac 19 nie wiedzialam z czego chce mature pisac i jakie studia wybrac a majac 18ktos bedzie wiedzial? Majac 18lat caly rok szkolny sie jest na 18stkach, malo kto juz o maturze myslal :-P
A co do picia moj Ł jest niski i duzo facetow moze pic duzo wiecej od niego. Raz jak usiadl z moim kumplem z pracy co ma ok 190cm to ojjj kiepsko dla Ł sie to skonczylo... a maciej nawet nie czul ze pil :-P i w kaliszu tez mamy znajomego 2x2m wiec Ł ma kiepsko :-P
A do lekarza lec, jak mus to mus...

Unita zyje ta sama mysla co Ty. Najpierw wakacje w basenie u rodzicow a pozniej w 3na wakacje pojedziemy z Ł i dzidzia :-) co do pakowania my z Ł nie jwstesmy rozpakowani jeszcze od poznania :-P tu nawet nie bylo gdziw ulozyc rzeczy wiec to co potrzebne mamy wyjete tylko. No a teraz bedzie prosciej bo tylko przeniesiemy po remoncie na nowe m. Juz bez pakowania itp :-D
Zycze spokojnej nocy z maluchami :-)

Femme zartujesz?! Myslalam ze ida dzieci ktore juz ukoncza 6lat... no jakiej jaja :-\ faktycxnie poducha jjz nie raz mi plecy i dupsko uratowala :-)
No i gratuluje ruchow :-)

Femme- ja uczę polskiego. Tzn.do tej pory pracowalam łącznie kilka lat w podstawówce i gimnazjum ale niestety wszędzie to były umowy na zastępstwo. U nas w okolicy do 50 km nie ma pracy dla nauczycieli, ci co mogli by iść na emeryturę nie idą i tak to się ciągnie. Na chwilę obecną nie pracuje w szkole. Pracuję od 3 lat w bibliotece i to moja stała praca. W szkole ostatni raz pracowalam rok temu. Liczę po cichu, że za 1.5 roku jak będę po macierzynskim może coś się pozmienia i będzie wolne miejsce gdzieś w szkole :)

Agulqa no moja z listopada wiec rocznikowo 6 jest ale ogólnie jeszcze nie :-P tyle ze moja jest duża i szybko się uczy ale znam wiele dzieci które takie malutkie i z tymi plecakami tak śmiesznie wyglądają... Ja jeszcze miałam wybór czy żarówka czy pierwsza klasa

Jezyk aha nie fajnie z ta praca :-/ mam nadzieje ze po macierzyńskim się znajdzie coś :-)

Jezyk trzymam kciuki by sie cos zwolnilo... Ci starsi mogliby juz isc... jak mlodzi maja pracowac jak staruchy im miejsce blokuja. Wkurza mnie to w kazdym zawodzie :-\

Femme niby tak, ale sama widzisz ze roznice na tym etapie miedzy dziecmi to jeszcze sporo. Niby kilka missiecy ale wiele robi

jezyk, agulqa a ja się nie dziwię, że ci starsi nauczyciele nie chcą iść na emeryturę, zdajecie sobie sprawę, że nauczyciel po nawet 30 i więcej latach pracy dostaje na emeryturze tylko połowę pensji? U mojej mamy w szkole idą tylko te nauczycielki, które mają bogatych mężów czyt. marynarzy itp. Nie dziwi mnie, że chcą dalej pracować, skoro życie kosztuje coraz więcej, w wieku emerytalnym dochodzą różne choroby i konieczność ich leczenia a muszę zejść np. z 2,5 tys na 1300 zł.
To nie ich wina ale systemu. Możemy naszemu państwu podziękować.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry