• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2015

Dziewczyny, mam głupie pytanie, czy Wy też macie takie uczucie jakby wam się rozłaziły kości miednicy. Ja momentami mam wrażenie, że mi się wszystko rozpadnie jak zrobię większego kroka dlatego chodzę ostatnio jak kaczka w 9. miesiącu.

Co do zusu, to mi wypłacają, ale jakąś dziwnie mniejszą kwotę. Rozmawiałam z księgową i ona mówi, że jej to wygląda na 80%. Podesłała mi upoważnienie, 5 stron całe, podpiszę i niech ona się z nimi użera.

reklama
Filipamama nie strasz bo ja też do lubelskiego zusu należę:( mnie boli w okolicy bioder gdzieś od miesiąca. Może nam się rzeczywiście miednica rozchodzi...

Są zdjęcia??

Ewi bardzo ladnie! Moj Ł chce fioletowa sypialnie, ja w bezu. Wiec pewnie jakos to polaczymy ;-)

Filipiamama ja od jakiegos 8tyg stopniowo czulam ze sie rozlazi, ale teraz przy dluzszych spacerach lewe biodro uuuuucieeeeekaaaa ;-) i tez chodze jak kaczka. Ł sie smieje ze chodxe jakbym juz rodzila :-P

Jeny nie straszcie mnie z tym ZUSem.
Teraz pierwsze 33 dni płaci mi jeszcze pracodawca, ale od września idę już na łaskę zusu.
Co prawda wcześniej nie miałam nigdy problemów z kasą jak np byłam na opiece nad dzieckiem więc mam nadzieję, że teraz też kasa będzie wypłacana regularnie.

Ewi fajna ta Wasza sypialnia :)
Ja tam lubię takie róże hehe

Ostatnia edycja:
U mnie to wygląda tak, jakby ktoś na początku nie zaznaczył w systemie, że jest to zwolnienie ciążowe i tak leci teraz taśmowo. Może się jakiejś pani w zusie nie mieściło w głowie, że ja jeszcze na macierzyńskim a już w ciąży, bo u mnie to na siebie zachodziło. Mam nadzieję, że uda się łatwo naprostować.

Mój M. się śmieje, że się rozpadam;) Ale mi do śmiechu nie jest. Z Filipem w ciąży tak mnie dopadło pod koniec, a nie już w połowie.

Filipiamama to gratki cory! Ja jestem ciekawa czy u mnie potwierdzi sie chlopczyk bo na 60% bylo potwierdzenie

Ja cala noc przespalam dopiero jak Jas skonczyl 22 miesiace, mam nadzieję że teraz maluszek będzie wiekszym spiochem.

Filipiamama, wszystkiego najlepszego!!! Nudnej ciąży i szybkiego porodu :-D

kasiekz, oooo, ukraiński!!! Mój ulubioooony!!!

Ewi, gratuluję Córeczki!!! Mnie też kasy nie wypłacają, ale to przez moją szefową pis*dę :wściekła/y: Piękna sypialnia!!!

Przespałam się godzinę i wcale mi nie lepiej... Przez tą mieszaną pogodę łapią mnie jakieś wkur*wy bez powodu...

reklama
noo dziewczyny gratuluje coreczek:-) w koncu babki sie pokazaly:tak:

Filipiamama wszystkiego naj naj naj zycze:tak: ja poki co dostaje kase na czas, ale moze dlatego, ze jak firma jest wieksza niz chyba 20 osob to i tak przelew dostaje od pracodawcy a oni sie rozliczaja z zusem:tak:

mi dzis wszystko z rak leci:no: a pochwale sie, bo dzis jestem prawie jak perfekcyjna pani domu:-) porzadki zrobilam jak na swieta:tak: a na obiad mam dzis fasolke po bretonsku:tak: teraz mezol wrocil to bede z nim odpoczywac;-) w nocy wpada do mnie siostra z rodzinka (w nocy bo z daleka i na kilka dni) no wiec jeszcze troche i bede miala spokoj w domu jakiego nie mialam juz od dawna.. fajnie bo odpoczne, ale smutno tez mi bedzie:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry