reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczeń 2015

Widzę nie tylko ja mam długie cykle :)
Ta metoda liczenia jest ok, ale dla 28 dniowych cykli, w dłuższych trzeba doliczyć te kilka dni lub odjąć w krótszych. Jak znasz datę poczęcia to w ogóle łatwiej. No niestety lekarze czy położne obliczają dla standardowego cyklu i potem cyrki jak chcą wywoływać bo po terminie, a tak na prawdę jeszcze nie bo cykle długie były :D albo co gorsze, gdy dzidziuś się za wcześnie pcha...

reklama
nie wiem jak to jest ale ja miałam cykle 26 dni i dzień po terminie 2 testy dodatnie cieszę się choć i troszkę boję jak to będzie z 3 dzieci :happy:

Megami dzięki masz racje ja mam cykle 28 dniowe

agus damy radę,przecież Ty też chyba masz duże dzieci,jak i ja ,więc powinno być łatwiej.Między moimi chłopcami jest 2,5 roku różnicy bo chciałam ,żeby mieli siebie i razem dorastali i wtedy bywało ciężko,ale tylko na początku,więc teraz z odchodowaną dwójeczką damy radę ,nie martw się :-D
Wczoraj leżę na kanapie,a chłopcy w ogrodzie na trampolinie,a ja myślę-na własne życzenie rezygnuje z takiego już wygodnego życia,a mój m. na to-a na co Ci wygodne życie,będzie fajnie,a wygody są dla emerytów :happy:

Ostatnia edycja:
Nie wiem jak lekarze obliczaja termin porodu, ale ja jak pobowalam to zrobic korzstajac z jakiegos kalkulatora w internecie, wychodzila mi powola miesiaca.
Lekarzowi wyszedl 3 i 3 urodzilam syna.

Zauwazylyscie, ze chyba wiekszosci tu obecnych ma termin ok 15?
Oj, chyba ciasno bedzie wtedy na porodowkach ;-)

A co do kalendarza chinskiego, w internecie jest ich mnostwo, nie rozumiem tylko dlaczego tak sie od siebie roznia..

agus, też mam obawy :) ale czemu mamy nie dać rady? Są mamy z większą gromadka, no i też nie będziemy mieć 3 noworodków :D choć w sumie, kto wie, co tam w brzuszkach mamy :D

Rocococo, termin terminem... Ja druga core urodziłam 2tyg po. Trzeba pamiętać, ze w terminie to 38+0 do 42+0 :) Podobno tylko 5% kobiet rodzi w wyznaczonym dniu. Do tego dzieci rozwija się swoim tempem, może potrzebować nieco mniej lub więcej czasu niż inne dzieci.

Ostatnia edycja:
Moje dzieci nie spieszyły się na ten świat-pierwszy 8 dni po terminie,drugi 2,ale tylko dlatego,że była planowana cesarka :szok:a gdyby miał sam zdecydować to kto wie ile mielibyśmy czekać

Zazdroszczę Wam, macie już doświadczenie a ja wszystko przeżywam pierwszy raz więc z góry przepraszam jak będę miała masę pytań, obaw itd:)Ja mogę dokładnie określić dzień i godzinę poczęcia bo jestem po inseminacji. Więc po połowie stycznia będziemy pisać z porodówek hihi

Witam.
Czekałam na zakładkę ze styczniówkami. Mi z wyliczeń wychodzi termin na 3 stycznia choć nie wiem czy po pierwszej cesarce znów nie skończy się tak samo więc pewnie i wcześniej. W czwartek mam wizytę, na której okaże się czy serduszko bije.

Ostatnia edycja:
Witam Filipiamamo :-)

z tym terminem to bedzie ciekawie, bo jak sie kumus bedzie spieszyc to mozesz juz miec niespodzianke pod choinke:-)

reklama
Filipiamama witaj :happy: trzymam kciuki za wizytę,później Ty będziesz trzymać za nas i życzę Ci porodu jednak w styczniu,moja bratow 2 lata temu urodziła 29 grudnia i Jasiek już po 3 dniach miał rok :-D( rocznikami oczywiście)

Do góry