reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Asia to 3mamy kciuki!Jezeli masz tyle wskazan do cesarki to nie powinni ci robic problemow!

Gratuluje tym mamusiom,ktorym jeszcze nie zdazylam pogratulowac...Chociaz szczerze mowiac to trace pomalu rachube :-D

Och..moj aniolek daje znaki,ze sie obudzil wiec musze leciec :-) A z tym baby blues to ciekawa jestem bo ponoc 96% kobiet ma...Ja tez nie odczuwam i ciesze sie swoim sloneczkiem...

reklama
kontynuujac...nie odczuwam baby bluesa-wrecz przciwnie.Czuje sie o niebo lepiej niz w ciazy!Jestem pelna energii,zdecydowana(a tego mi w ciazy brakowalo) i przeszczesliwa po prostu.Tylko jak sobie przypomne ten moment jak mi moje malenstwo na brzuszku polozyli to sie ciagle wzruszam do lez :-)

Zainteresowalam sie ta sprawa czysto statystycznie.Mojego przyjaciela zonka urodzila teraz 13.01.i ona ma baby bluesa.Ale to jedyny znany mi przypadek.No i tu jak sobie czytam juz rozdwojone mamy styczniowe-nie bardzo widac po postach zeby ktorejs sie przydazylo...Wiec gdzie te statystyki?:confused:

Pumi jeśli chcesz pogadać o zakupach to zapraszam do kwietniówek, u nas szaleństwo w pełni.
My wam z kolei zazdrościć, że macie już w większości maluszki przy sobie. Kwietniówką ciąża się zaczyna nudzić;-)

gratulacje dla dziuby

Masiek- dzieki kochana za zaproszenie hihihi. Wiesz co?- jak tak dalej pojdzie to ja w kwietniu urodze i zagoszcze na stale na waszym watku
ja mam jeszcze 2 tyg do terminu. Wczoraj w szpitalu mialam nie milego doktorka i za tydzien tez mi go dali jako prowadzacego , wiec poprosze o zmiane lekarza na te polozna ktora mi obiecala badanie wywolujace porod. Cala noc o tym myslalam czy mi sie to uda zalatwic hihihih.

Cześć dziewczyny.
Sorki, że dopiero teraz, ale miałam problemy z netem :-(
Dostałam eski od albi

wczoraj 14:46
Jestem na porodówce z podłączoną oksytocyną.Czekam na efekty wspomagacza.

I przed chwilą:
Ja ciągle 2w1. Od 16 zaczynamy znowu.

Asia - trzymamy kciuki za CC - będzie dobrze zobaczysz !!!:tak:
Albi - oj biedulko mam nadzieję, że już dzisiaj przytulisz swoje maleństwo !!!:tak:

A ja też jestem nadal w dwupaku !!! :szok::-)
Wczoraj miałam wizytę u gina i Kamilek wprawdzie gotowy do wyjścia waży +-3360 :))) ale wyjść nie chce !!! ilość wód płodowych prawidłowa, łożysko też, szyjka niżej niż ostatnio i przy badaniu lekarz mógł dotknąć główki :) ale nie ma skurczów i musimy czekać !!! jutro idę jeszcze na KTG i zobaczymy co pokarze?! lekarz kazał mi się uzbroić w cierpliwość i poczekać na sygnały od dziecka, że chce opuścić brzuszek mamusi !!! jeżeli do 2tyg nic nie będzie się działo wtedy szpital, bo jak wiadomo tolerancja terminu jest dwa tygodnie w jedną i drugą stronę !!!!!!! więc czekamy …. jak ja to wytrzymam jeszcze ???????:confused::confused::confused:

Magda- wytrzymasz!!!!! ja tez wytrzymam. Na razie korzystam z ostatnich chwil jako smarkula a za 2 tyg bede juz stateczna i zrownowazona mamusia hihihi.
Ja moge ostatecznie przenosic ciaze do 14 lutego bo 40 tydzien mi wypada 1 lutego a jak juz wspomnialas tolerancja jest +/- 2 tygodnie.
Na razie moja Dominika zaparla sie nozkami i nie chce ogladac mamusi od strony twarzy a nie od strony d..py hihih. Jade zaraz do sklepu (typu makro w polsce) porobic zapasy zywnosci i srodkow urzytku codzienniego bo potem bede sie poswiecac tylko malej.

Wytrzymamy musimy :-)
a wczoraj mi taka znajoma w poczekalni u gina powiedziała, żebym korzystała z ostatnich chwil jakie mam, że dzidzia w brzuszku jest, bo tyle naszego - potem już nie będzie tak słodziakowo :tak::-D może coś w tym jest :confused:

reklama
gratulacje dla wszystkich nowych mam :-):-):-):-)zycze duzo zdrowka i wielu szczesliwych chwil
wlasnie trzymam na rekch moj skarb musialam wyciagnac cyca i mu dac bo nie moglam pisac nie jestem w stanie czytac tego co piszecie bo jest tego strasznie duzo a ja jeszcze padam z nog bo Karol jest bardzo zajmujacy zwlaszcza w nocy duzo je ale ostatnio opracowalam system i od 3 dni spimy lepiej .Oczywiscie zostalam z wszystkim sama bo meza nie ma caly tydz i jeszcze zalatwianie becikowych i innych tez na mojej glowie mowie wam jestem wykonczona
pytanie do innych mam kiedy na pierwszy spacerek

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry