reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Asia to 3mamy kciuki!Jezeli masz tyle wskazan do cesarki to nie powinni ci robic problemow!

Gratuluje tym mamusiom,ktorym jeszcze nie zdazylam pogratulowac...Chociaz szczerze mowiac to trace pomalu rachube :-D

Och..moj aniolek daje znaki,ze sie obudzil wiec musze leciec :-) A z tym baby blues to ciekawa jestem bo ponoc 96% kobiet ma...Ja tez nie odczuwam i ciesze sie swoim sloneczkiem...

reklama
kontynuujac...nie odczuwam baby bluesa-wrecz przciwnie.Czuje sie o niebo lepiej niz w ciazy!Jestem pelna energii,zdecydowana(a tego mi w ciazy brakowalo) i przeszczesliwa po prostu.Tylko jak sobie przypomne ten moment jak mi moje malenstwo na brzuszku polozyli to sie ciagle wzruszam do lez :-)

Zainteresowalam sie ta sprawa czysto statystycznie.Mojego przyjaciela zonka urodzila teraz 13.01.i ona ma baby bluesa.Ale to jedyny znany mi przypadek.No i tu jak sobie czytam juz rozdwojone mamy styczniowe-nie bardzo widac po postach zeby ktorejs sie przydazylo...Wiec gdzie te statystyki?:confused:

Pumi jeśli chcesz pogadać o zakupach to zapraszam do kwietniówek, u nas szaleństwo w pełni.
My wam z kolei zazdrościć, że macie już w większości maluszki przy sobie. Kwietniówką ciąża się zaczyna nudzić;-)

gratulacje dla dziuby

Masiek- dzieki kochana za zaproszenie hihihi. Wiesz co?- jak tak dalej pojdzie to ja w kwietniu urodze i zagoszcze na stale na waszym watku
ja mam jeszcze 2 tyg do terminu. Wczoraj w szpitalu mialam nie milego doktorka i za tydzien tez mi go dali jako prowadzacego , wiec poprosze o zmiane lekarza na te polozna ktora mi obiecala badanie wywolujace porod. Cala noc o tym myslalam czy mi sie to uda zalatwic hihihih.

Cześć dziewczyny.
Sorki, że dopiero teraz, ale miałam problemy z netem :-(
Dostałam eski od albi

wczoraj 14:46
Jestem na porodówce z podłączoną oksytocyną.Czekam na efekty wspomagacza.

I przed chwilą:
Ja ciągle 2w1. Od 16 zaczynamy znowu.

Asia - trzymamy kciuki za CC - będzie dobrze zobaczysz !!!:tak:
Albi - oj biedulko mam nadzieję, że już dzisiaj przytulisz swoje maleństwo !!!:tak:

A ja też jestem nadal w dwupaku !!! :szok::-)
Wczoraj miałam wizytę u gina i Kamilek wprawdzie gotowy do wyjścia waży +-3360 :))) ale wyjść nie chce !!! ilość wód płodowych prawidłowa, łożysko też, szyjka niżej niż ostatnio i przy badaniu lekarz mógł dotknąć główki :) ale nie ma skurczów i musimy czekać !!! jutro idę jeszcze na KTG i zobaczymy co pokarze?! lekarz kazał mi się uzbroić w cierpliwość i poczekać na sygnały od dziecka, że chce opuścić brzuszek mamusi !!! jeżeli do 2tyg nic nie będzie się działo wtedy szpital, bo jak wiadomo tolerancja terminu jest dwa tygodnie w jedną i drugą stronę !!!!!!! więc czekamy …. jak ja to wytrzymam jeszcze ???????:confused::confused::confused:

Magda- wytrzymasz!!!!! ja tez wytrzymam. Na razie korzystam z ostatnich chwil jako smarkula a za 2 tyg bede juz stateczna i zrownowazona mamusia hihihi.
Ja moge ostatecznie przenosic ciaze do 14 lutego bo 40 tydzien mi wypada 1 lutego a jak juz wspomnialas tolerancja jest +/- 2 tygodnie.
Na razie moja Dominika zaparla sie nozkami i nie chce ogladac mamusi od strony twarzy a nie od strony d..py hihih. Jade zaraz do sklepu (typu makro w polsce) porobic zapasy zywnosci i srodkow urzytku codzienniego bo potem bede sie poswiecac tylko malej.

Wytrzymamy musimy :-)
a wczoraj mi taka znajoma w poczekalni u gina powiedziała, żebym korzystała z ostatnich chwil jakie mam, że dzidzia w brzuszku jest, bo tyle naszego - potem już nie będzie tak słodziakowo :tak::-D może coś w tym jest :confused:

reklama
gratulacje dla wszystkich nowych mam :-):-):-):-)zycze duzo zdrowka i wielu szczesliwych chwil
wlasnie trzymam na rekch moj skarb musialam wyciagnac cyca i mu dac bo nie moglam pisac nie jestem w stanie czytac tego co piszecie bo jest tego strasznie duzo a ja jeszcze padam z nog bo Karol jest bardzo zajmujacy zwlaszcza w nocy duzo je ale ostatnio opracowalam system i od 3 dni spimy lepiej .Oczywiscie zostalam z wszystkim sama bo meza nie ma caly tydz i jeszcze zalatwianie becikowych i innych tez na mojej glowie mowie wam jestem wykonczona
pytanie do innych mam kiedy na pierwszy spacerek

Do góry