reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

A mój się zwiesił i nie chce jeść...................już drugi dzień............:-:)angry::angry:
Ja kąpie z mężem:-)
Sylka mój też chudzinka ale ja go chartuję....nawet nie miałabym gdzie nagrzać ubranek, bo grzejniki cały czas zakręcone.........ale nie widzę sensu grzania.
Uważaj żebyś małego nie przegrzała.Oli też ma czasami biały glutek...ale to od ulewania ,bo zdarza mu sie że do noska podjedzie i stąd ten glutek.........mleczny:-D

reklama
A co do glukozy.mój mały po urodzeniu przez 5 dni przez 24h otrzymywał glukozę w kroplówce.Codziennie miał badany cukier..........
A ja czytałam ze glukoza dział zatwardzająco............
Zresztą uważam, ze nie powinno sie tak wcześnie dziecku podawać słodkich napojów bo to obciąża układ pokarmowy i może powodować próchnicę.A dosladzanie glukzą jest dopiero od 6 miesięcy dopuszczalne!

A Oli jak nie może zrobić kupki to najbardziej pomaga mu ciepła przegotowana woda...koleżanka mi doradziła.......super pomaga i zdrowo:tak:

a ja już po darmowym bufecie;-) dla małego, obudził się i wciął całą pierś hihihi
zapomniałam wam napisać co ten mój Kacperek zrobił wczoraj .

normalnie nie ściemniam a nawet sie przestraszyłam bo leżąc na brzuszku podniósł główkę bardzo wysoko, normalnie zadarł do góry najwyżej jak tylko można było co nie jest dziwne ale zrobił to na rozprostowanych w łokciach rękach:szok::szok::szok::szok: i na piąstkach :szok::szok::szok::szok::szok::szok: jak to zobaczyłam co on robi to go zabrałam bo my by mi się dziecko nadwyrężyło

dobra lecę spaciulka bo teraz muszę trochę czasu sobie poświęcić.

spoko spoko :tak::tak::tak:esti powoli zmniejszamy temp. w domu ale wszystko stopniowo

dobrej nocki życzę:-D:-D:-D

Sylka ale Dawid robi to samo w tym wieku to dla nich normalne i dobrze, ze tak robią bo cwicza miesnie, niedługo bedzie im to bardzo potrzebne. Zato dzisiaj to mnie w szok wprowadził dopiero jak probował podniesć głowę leżąc na plecach.:szok:
Najlepiej jednak jak pije mleko z butelki i juz nie chce toodpycha moją reke a potem zagryza dolną wargę, zeby mu juz nic nie wpychac w usta :-D, tak to smieśnie robi. Jak odpycha moja reke to taki dzięk z siebie wydaje, takie yhh. Hahaha

leżąc na brzuszku podniósł główkę bardzo wysoko, normalnie zadarł do góry najwyżej jak tylko można było co nie jest dziwne ale zrobił to na rozprostowanych w łokciach rękach:szok::szok::szok::szok: i na piąstkach :szok::szok::szok::szok::szok::szok: jak to zobaczyłam co on robi to go zabrałam bo my by mi się dziecko nadwyrężyło

Dziecko w tym wieku normalnie jeszcze nie ma prawa tego robić a jeśli robi to być może ma wzmożone napięcie mięśniowe :baffled: Trzeba uważać.

Sylka ale Dawid robi to samo w tym wieku to dla nich normalne i dobrze, ze tak robią bo cwicza miesnie, niedługo bedzie im to bardzo potrzebne.

Albi, nie na wyprostowanych rączkach nigdy !! Podczas leżenia na brzuchu podparcie na wyprostowanej kończynie górnej w pierwszym kwartale życia dziecka jest ZAWSZE oznaką WZMOŻONEGO (nadmiernego) napięcia mięśniowego

Jestem zalamana:-(Maly wczoraj dal mi popalic. Ryczal caly dzien, chcial cycka bez przerwy a ja nie mialam tyle pokarmu zeby go non stop trzymac i karmic...:-(Wzielam go na spacer i usnal. Ale co- mam spacerowac przez caly dzien zeby Borysek spal. A ja co- oczy na zapalki, podkrazone oczy, cichu niewyprasowane bo nie mam tego kiedy zrobic i wygladalam na tym spacerze jak bezdomny ktory pcha wozek
A dzis w nocy znowu masakra- maly obudzil sie o 1 i nie spal do 6:wściekła/y:Ale bylam wsciekla- klnelam, wyzywalam go...wyrodna matka ze mnie. Maz sie przerazil i sam zajal sie malym. Jessu az mi glupio przed nim. Ja pedagog- nie umiem poradzic sobie z wlasnym dzieckiem i brak mi cierpliwosci.
Anja- ja cie rozumiem. Czasem dopada mnie mysl, żeby to wszystko zostawic na jakis czas, uciec i zajac sie po prostu soba
Nie pamietam kiedy ostatnio mialam czas dla siebie...
A mam pytanko- czy jak nie wiem co jest malemu to moge mu podac Espumisan?

a ja sie obudziłam po 3h snu z potwornym bolem żołądka a teraz sie czuje tak jakbym nie miała miesni i nawet problem mi sprawia, obrocenie sie :-(.

hmm, Martyśka mi wczoraj wieczorem też podczas karmienia próbowała podnieść główkę i nóżki razem, leżąc na plecach!!
a jak ją kladę na brzuszek to podnosi też główkę ale po ok.minucie denerwuje się i strasznie krzyczy wiec częściej ją kladę na brzuch ale na krótko...

reklama
Asia S...nie przejmuj się nie sama masz taki myśli...ja też czuje się jak bezdomna, nie mam siły nic koło siebie zrobić, wczoraj ledwo paznokcie ogarnełam a na reszte zabrakło czasu. Wszedzie chodze w dresie :baffled: a jedyny luksus na jaki ostatnio mogę sobie pozwolić to kapiel zamiast prysznica z kulą musującą:-(

Do góry