reklama
e-stera
Fan(ka)
Girly co do Espoticonu.....lepiej sie poradź dzisiaj lekarza, ja bym na własną rękę nie dała.Skoro w ulotce napisane,że od 3 tygodnia...niech lekarz zdecyduje.A na spacerek możecie iść na 15- 20 minut pierwszy raz i codziennie wydłużać o 10 minut.
Ewa lepiej poczekaj...........pamiętam jak Ola wyszła ze szpitala po zapaleniu płuc i pneumolog kazał jeszcze 10 dni w domu siedzieć ,nie wychodzić na podwórko( a był kwiecień).A jak już wyszliśmy to najpierw zacząć werandowanie a potem od 15 minut i codziennie wydłużać.Traktować tak jak noworodka
.Płuca muszą po chorobie się stopniowo przyzwyczaić do powietrza.
Wiem co piszę, bo Ola leżała na zapalenie płuc 2 razy w szpitalu.A ja siedziałam z nią w dzień wiec jestem obcykana.
Ale oczywiście zrobisz jak uważasz:-)
Ewa lepiej poczekaj...........pamiętam jak Ola wyszła ze szpitala po zapaleniu płuc i pneumolog kazał jeszcze 10 dni w domu siedzieć ,nie wychodzić na podwórko( a był kwiecień).A jak już wyszliśmy to najpierw zacząć werandowanie a potem od 15 minut i codziennie wydłużać.Traktować tak jak noworodka
.Płuca muszą po chorobie się stopniowo przyzwyczaić do powietrza.Wiem co piszę, bo Ola leżała na zapalenie płuc 2 razy w szpitalu.A ja siedziałam z nią w dzień wiec jestem obcykana.
Ale oczywiście zrobisz jak uważasz:-)
e-stera
Fan(ka)
DSC00268.JPG
To Oliś i jego kolega starszy o miesiąc Dawidek z 20.11.2007
A to z dzisiejszego spacerku
To Oliś i jego kolega starszy o miesiąc Dawidek z 20.11.2007

A to z dzisiejszego spacerku
e-stera
Fan(ka)
G
goscinnie
Gość
Nie wiem czy to prawda ale ja juz nie raz słyszałam i pamietam to po mojej siostrze, ze dzieci na sztucznym mleku wolniej tyją od tych karmionych naturalnie. Esti najważniejsze, ze je i rosnie, moze taka uroda Oliska.
e-stera
Fan(ka)
Na razie się nie martwię, dzisiaj już nadrobił te 2 dni gorszego jedzenia, je co 2 godz po 90, 100.Tygodniowo przybiera 20, 22 dag.Pediatra jest zadowolona i oby tak dalej.
powiedziała,ze tkanka podskórna już sie wytwarza.Teraz jak robiliśmy morfologie to jest bardzo dobra!

Jest uśmiechnięty, żywy bardzo- jak na swój wiek- pediatra mówi ze pod względem psychoruchowym rozwija się nawet lepiej niż niektóre dzieci w jego wieku z większą wagą

Nie płacze bez powodu więc na pewno nic mu nie dolega poważnego.Ja się urodziłam 2600 a mąż 3200 i wyglądamy normalnie.Po prostru ten typ tak ma
powiedziała,ze tkanka podskórna już sie wytwarza.Teraz jak robiliśmy morfologie to jest bardzo dobra!

Jest uśmiechnięty, żywy bardzo- jak na swój wiek- pediatra mówi ze pod względem psychoruchowym rozwija się nawet lepiej niż niektóre dzieci w jego wieku z większą wagą

Nie płacze bez powodu więc na pewno nic mu nie dolega poważnego.Ja się urodziłam 2600 a mąż 3200 i wyglądamy normalnie.Po prostru ten typ tak ma
Esti, skoro Wy byliście tacy malutcy to po kim Oliś ma być grubiutki?! nie martw się, ważne ze przybiera, przecież urodził się troszke za wcześnie i był maleńki, ale na pewno nadrobi swoje zaległości!! ważne że rozwija się prawidłowo!
Właśnie Esti...najważniejsze, że jest zdrowiutki, a to, że jest chudszy niż inn dzieci to dobrze, mojej siostry smyk też był taka chudzinka do 3 roku zycia ...a teraz wygląda super jest idealnej wagi. Siostra też chuda była...tak, że mama jej ubierała 2 pary rajstopek na nogi
bo jej było wstyd, że ludzie pomyślą, że dziecko głodzi
bo jej było wstyd, że ludzie pomyślą, że dziecko głodzireklama