reklama
G
goscinnie
Gość
Agnie mała waży nieco wiecej niż dziecko w jej wieku powinno, wiec spokojnie moze spac nawet 8 godzin. Bardzo dobry pomysł, ze smoczkiem im szybciej przyzwyczaimy nasze dzieci do dłuższego spania tym bedzie nam lepiej. Moj spi od 22 do 5-6. Daje jesc ok 120 ml i idzie spac do 10-11 ;-). Potem juz nie spi ale nie marudzi, tylko gaworzy, smieje sie i zaczepia mnie. Tak wogole chciałam powiedziec, ze wrociła mi laktacja..huraaaJa dziś swoją w nocy trochę oszukałam, hihi. Poszła spać gdzieś tak przed 22 i po 6 godzinach zaczęła się przebudzać, jak to ona ma w zwyczaju. Polazłam do niej, wsadziłam jej smoka i jeszcze z godzinkę pospała ;-D Może nauczę ją w ten sposób przesypiać więcej?Czy może 2miesięczniaki nie powinny spać dłużej niż 6 godzin za jednym zamachem?
![]()
Wczoraj miałam rozwolnienie i poszłam spac o 3 rano, myslałam, ze odlece wraz z kiblem
i żeby sie nawodnić wypiłam w ciagu 3h baaardzo duzo płynów, może to stąd powrót laktacji ale teraz bede o nią dbać, szczegolnie, ze jest łatwiej bo Dawidek łanie ssie cyca.salik_agnieszka
styczniowa mama 08'
kobieta karmiaca piersia powinna pic minimum 2 litry plynow dziennie a najlepiej wody mineralnej niegazowanej i duzo zup podobno bardzo dobrze na laktacje wplywa rosol z kury ale prawdziweja nie z kostki.
Mili wspolczuje my mamy problem z walnietym ksiedzem ktory ma problemy jakies wiecznie !!! wrrrr.....
dziuba ja tez tak chcialam jak wy polaczyc te dwie uroczystosci ale i tak mamy juz dosc duze problemy z chrzcinami wiec musimy robic na raty.
Mili wspolczuje my mamy problem z walnietym ksiedzem ktory ma problemy jakies wiecznie !!! wrrrr.....

dziuba ja tez tak chcialam jak wy polaczyc te dwie uroczystosci ale i tak mamy juz dosc duze problemy z chrzcinami wiec musimy robic na raty.
Albi to super ze znowu masz mleczko! łatwiej i wygodniej dla Ciebie a i zdrowo dla Dawidka 
ja tez muszę nauczyć malą dłuższego spania bo ona w nocy wyjatkowo głodna, budzi się co 2,5-3godz... smoczek na nia nie działa, szybko sie orientuje ze z niego nic nie leci i wrzeszczy
ja tez muszę nauczyć malą dłuższego spania bo ona w nocy wyjatkowo głodna, budzi się co 2,5-3godz... smoczek na nia nie działa, szybko sie orientuje ze z niego nic nie leci i wrzeszczy

salik_agnieszka
styczniowa mama 08'
my tez tak mamy, maly budzi sie co 3 godziny na jedzenie, dostaje smoka ssie go 10 minut i jest jeszcze wieksze larmo- chyba wie ze go matka oszukuje. jak ktoras opatentuje spsob co zrobic zeby dziecko dluzej spalo to nawet zaplace za ten przepis :-d
G
goscinnie
Gość
Ja mojemu nie daje spac w dzien. Zaczepiam go, łaskocze, całuje, rozmawiam i sie bawimy, co chwila sie karmimy i dzieki temu udaje mu sie nie spac. Potem pada o 22-23 i nic go nie rusza do,5-6. Czasem co prawda jak, spi to tak ok 2 wstaje przewine go szybciutko i dam jesc ok 90-120ml na spiąco bez pobudki.
u nas na śpiąco sie nie da, ledwie ja dotknę już się budzi, ja już nie przewijam małej w nocy, ona i tak kupki nie robi w nocy, a jak ją bym zaczeła przewijac to by sie tak rozbudziła że nie dałabym rady jej z powrotem uspić, bo ja zazwyczaj zasypiam szybciej niż ona i budzi mnie tylko jej płacz... Martyna w dzień też niewiele śpi, chyba ze na spacer jak pojedziemy to spi 2godzinki na dworzu i jeszcze ze 2h w domu po powrocie
G
goscinnie
Gość
a moj Krol to ost nie bardzo chce spac na spacerze obserwuje co sie dzieje dookoła.
e-stera
Fan(ka)
A u nas leje deszcz.....ale i tak na ślub się wybieramy
Oli w dzień też Śpi malutko..zazwyczaj na spacerze i góra 2 godzinki w dzień i to rozbite po godzince.Rzadko się zdarza żeby spał dłużej niż 2 godziny jednym ciągiem.Ale wtedy w nocy te z dobrze śpi.Od 22 do 8 rano.tylko ja po 5 godzinach go karmię, bo to chudzina

Oli w dzień też Śpi malutko..zazwyczaj na spacerze i góra 2 godzinki w dzień i to rozbite po godzince.Rzadko się zdarza żeby spał dłużej niż 2 godziny jednym ciągiem.Ale wtedy w nocy te z dobrze śpi.Od 22 do 8 rano.tylko ja po 5 godzinach go karmię, bo to chudzina

reklama
salik_agnieszka
styczniowa mama 08'
to masz tak jak ja on spi po 30 mint no moze godzina ale nie przeklada sie to na sen w nocy, w nocy max spi 4 godziny :-(