reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Salik Agnieszka znajdź w google książkę "Język niemowląt". Jest tam gdzieś pełen tekst, może po jej lekturze bardziej zrozumiesz własne dziecko. Świetna książka. To co piszesz jest niepokojące:(Każdej z nas bywa ciężko. Gdy mnie dopada zmęczenie, bezradność czy smutek to myślę o tym, że te piękne dni, gdy córka znajduje ukojenie u mnie na rękach szybko przeminą, że stanie się niezależnym człowiekiem a ja będę wspominać te niepowtarzalne chwile gdy jej szczęście zależało tylko ode mnie i mogłam je jej zapewnić - i po raz setny daję smoczka, wyciągam z łóżeczka, noszę na rączkach, śpiewam kołysanki, wycałowuję ją. Mimo, że mam pięć kilo nadwagi, chodzę w starych ciuchach, mąż ze mną (z przyczyn nad którymi nie mam czasu się zastanawiać) nie sypia. Kocham Olę, to najpiękniejsze dni mojego życia. Życzę Ci byś i Ty poczuła to szczęście, bo mijają Ci kolejne wspaniałe dni ze zdrowym dzieciaczkiem, samo szczęście.

reklama
A co najciekawsze i czym mogę się pochwalić - "mówi" kiedy chce jeść;-) - woła "aja, aja":-D:tak:. Robi to jak ma smoka (którym usiłuję go czasem przetrzymać). :rofl2:
Moja mowi tak samo "eja, eja" jak zasypia:-D

.Jak mały ma skazę białkową to nie powinnaś jeść drobiu. parówek,serdelek, masła, pasztetu, konserw.
A może pijesz w dużej ilosci soki jablkowe

Nie poszlabym tak radykalnie, parowki to najw...g wiec mozna sie obejsc, ale przy skazie bialk. odstaw przede wszystkim nabial i jajka, maslo, ale drob czy domowy pasztet z kaczki czy indyka jest spoko, sama musisz przetestowac.
Co do sokow jablowych to za duzo powoduje gazy, rozcieczaj 1/3 z woda.
Moja lezy na lezaczku fiszera,wibracje wlaczone na fula a ja wrocilam do firmy, wirtualnie ale brakuje mi pracy.wiec chociaz 2 godz dziennie;-)

Agnieszka mialam podobny problem z moim Maksem. I tak jak ci napisala Joasia przeczytalam "jezyk niemowlat". Od tygodnia wprowadzam w zycie porady autorki i... moj maly po jedzeniu potrfi przelezec 2 godziny bez placzu w lozeczku. Wieczorem juz go nie lulam,po prostu klade a on sam zasypia. Jestem w polowie ksiazki a moje dziecie juz robi sie jak aniolek. Zycze ci duzo wytrwalosci i cierpliwosci bo tego najbardziej potrzeba!!! I mam nadzieje ze ksiazka pomoza wam tak jak mnie!!!!

Ja mam 'Zaklinaczka dzieci, Jak rozwiązywać problemy wychowawcze' Trochę mi pomogła :-) Ale nie potrafię młodej usypiać w trakcie dnia jej metodą :/ Jak będzie większa to zastosuję Podnieś Połóż, może to wyjdzie...
Moja jak jest głodna to intensyfikuje swoje gi i gie :-D

my wczoraj ogladalismy wesele i Kubusiowi strasznie sie podobaly weselne hity:-Da jak sobie gaworzyl ;-)i tak dziecko wymeczylam bo jeszcze z nim potanczylam i sam zasnal w wozku:-)dzis robie mu te inhalacje z rumianku i w calym pokoju slicznie pachnie:-)dzis jeszcze na usg bioderek na 17.oby bylo si!:happy:
salik 3maj sie jakos musisz to zniesc:baffled:

A taki juz jestem duzy i szczesliwy w swoim leżaczku

Załączniki

• SV203259.JPG
    SV203259.JPG
    194,8 KB · Wyświetleń: 32
reklama
Do góry