reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Moj tez sie przekreca na plecki jak lezy na brzuszku ale to pewnie dlatego, ze sprzyjają ku temu warunki jak lezy u nas na łóżku;-).tez tak grzechotką macha i wsadza do buzi ale to pewnie myśli sobie Dawidek, ze to jego piąska, wątpie zeby zdawał sobie sprawe z tego, ze to zabawka.

reklama
od 2-3 dni śmieje sie i mowi aguu. szkoda, ze nie można tu filmiku załadować ale moze uda mi sie na youtube to wam prześle.

Fajnych wyczynów te wasze pociechy już dokonują - mojej klusce daleko do przekręcania się. Ale świadomy uśmiech oczywiście serwuje już też od jakiegoś czasu. A co najciekawsze i czym mogę się pochwalić - "mówi" kiedy chce jeść;-) - woła "aja, aja":-D:tak:. Robi to jak ma smoka (którym usiłuję go czasem przetrzymać). jest to pewnie kwestia układu ust przy smoczku, ale ja się śmieję, że przecież napisał ze mną doktorat z komunikacji społecznej już w czasie życia płodowego, więc co to dla niego mówić, ze chce jeść:rofl2:

Amoje malenstwo sobie tak gaworzy jak by z kims rozmawiala, a najlepiej rano po przebudzeniu i to wyglada tak jakby mi opowiadala co jej sie snilo:-D

Dziuba - to ty chyba mnie pytalas o wozek pliko 3 ?
no to powiem ci ze jest rewelacyjny: lekki, gladko sie prowadzi, latwo sklada i rozklada i miesci bez problemu w bagazniku. Do tego mozna go przerobic na gondolke lub spacerowke i rozklada sie na plasko zeby nie obciazac pleckow dzieciaczkow. Ja jestem zadowolona bo jak jade sama na zakupy jest dla mnie bardzo poreczny. Jedyny mankament- jest dosc sztywny- dlatego na spacerki urzywamy tego granatowego wozka na resorach.

wychodzi na to ze moj syn jest jakis inny :-( nie przewraca sie , nie slini , nie potrafi sam polezec i pogadac bo zaraz placze non stop musi ktos przy nim byc, nie ma takiej opcji zeby sam w lozeczku z zabawkami polezal :-(przy nim nawet sie wysikac nie da bo jak traci mnie z oczu to zaraz placze i marudzi :-( normalnie mam dosyc jestem wykonczona w domu syf nic nie zrobione tylko okna umyte i nic wiecej- bo nie da sie przy nim.

nie było mnie jedynie jeden wieczór, a napisałyście tyyyle stron ze czytałam chyba z pół godziny zeby wiedzieć o co chodzi!!
dzis pobudka-5.10!! :szok: młoda wyspana
patrze za okno-śnieg!! cholera nie było na Boże Narodze4nie to spadł na Wielkanoc?? :wściekła/y: no to się ubieram jak na zime, czapka szalik rekawiczki, wychodze na dwór z psem, a tu pikne słońce, chyba z 5stopni!! :wściekła/y: i weź tu żyj...
pumi, to super ze wózio taki fajny, ja już prawie zdecydowana, tylko cena mnie powstrzymuje, w Polsce kosztuje 1130zł... chociaż jeśli to miałby być wózeczek do konca już to chyba się skuszę...

reklama
U nas właśnie zaczął padać śnieg...................:baffled:- jest -3!
Co do gugania i gaworzenia.Oli tez gada sam do siebie albo do zabawek.........a najlepiej jak tata wraca z pracy.....buzia mu sie nie zamyka.............opowiada chyba tacie co robił przez cały dzień ...........robi przy tym takie śmieszne minki:laugh2:.Nawet udało mi sie nakręcić ale nie wiem jak to wstawić na YoTube:eek:

Salik każde dziecko jest inne i rozwija sie różnie..... Wiktorek potrzebuje Twojej uwagi............taki synek mamusi:happy:

My Olisiowi codziennie wieczorem przed snem czytamy jakąś bajeczkę........to zadanie taty.....wiem,że jeszcze Oli nie rozumie ale reaguje na ton głosu i zawsze z zaciekawieniem słucha

Do góry