reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
witam !!
Aga Salik- ja skypa mam wiecznie wlaczonego ale jakos jak ja jestem w domu ( wieczorem mojego czasu) to nie ma was juz:-(
Dziekuje za gratki dla siostry- znowu nie zdarzylam jej odwiesc na porodowke- przy pierwszym dziecku 3 lata temu mialam ja wiesc i teraz juz na 100% sie dogadalysmy ze jej maz bedzie w pracy wiec mi przysluguje ten zaszczyt- i znowu nic z tego. No coz -moze jak kiedys sie zdecyduja na 3 dziecko - wreszcie spelnie obietnice ?:tak:
Synek ma 3320 i 56 cm. zaraz do niej dzwonie bo po porodzie jeszcze nie rozmawialysmy.
Jooaa- super lasencja z ciebie!!!
Natka- corunia boska!
Dziuba- masz wiecej przyjaciol w kontaktach ode mnie :wściekła/y::-D:-D:-D:-D

reklama
doczytalam wreszcie :) nicolka w miedzy czasie taka kupke walnela, ze trzeba mieszkanie wietrzyc hihi :):-D:laugh2:ale przynajmniej zasnela po niej na chwilke i mama mogla jej pazurki poobcinac :)a juz sie kreci i pewnie sie zaraz obudzi:baffled: co do karmienia to my nadal na mleczku mamusi, na cycu :)wczoraj kupilismy butelke tomme tippi- moze z takiego ksztaltu smoka nicolka bedzie chciala pic :confused: zobaczymy :):tak:
zmienilismy tez smoka od 3-6m-cy, od razu pociagnela i chyba nie zauwazyla roznicy :rofl2: tylko cos jej kolor nie pasowal,bo tamten byl bialy a ten przezroczysty :)
a jeszcze co do palenia- ja palilam 4 lata, ale moj Ł nie palil w ogole i tak mnie namawial, ze nie pale juztak ok 2 lat- w sumie to dobrze, bo nicolka nie ma stycznosci z nikim palacym jak do tej pory :) ale najgorsze jest to, ze ja lubialam palic i teraz tez tak mam, ze bym sobie zapalila, ale nie pale....:no:
agnie dusia jaka powazna na zdjeciu, a jaka sliczna :)(siostrzyczka tez :)
joooaa i natka- sliczne zdjecia :)
pumi gratulacje dla siostry, niech dzidzia zdrowa rosnie :)
moja Hiacynta juz jest w 20 tyg ciazy tylko, ze musi duzo odpoczywac i lezec bo ma jakies klopoty z lozyskiem :(:-(
a wczoraj dzwonilam do domku tatusiowi zlozyc zyczenia i akurat przeczytalam wierszyk jaki napisala sylka i mowilam tacie i sie rozplakalam po 2 linijce:zawstydzona/y:a tata po drugiej stronie tez i sie nie moglam uspokoic bo co zaczynalam to znow plakalam... stara a glupia:zawstydzona/y:

jeszcze wkleje kilka zdjec z wczoraj i Nicoluski :)
siedze sobie :)
mamo daj aparat :)
a to moja buzka z bliska :)
w czapie od cioci :)
a ku ku :)

Załączniki

• Nicolka(czerwiec- IV) 018.JPG
    Nicolka(czerwiec- IV) 018.JPG
    77,6 KB · Wyświetleń: 35
  • Nicolka(czerwiec- IV) 025.JPG
    Nicolka(czerwiec- IV) 025.JPG
    62,4 KB · Wyświetleń: 35
  • Nicolka(czerwiec- IV) 026.JPG
    Nicolka(czerwiec- IV) 026.JPG
    42,9 KB · Wyświetleń: 34
  • Nicolka(czerwiec- IV) 097.JPG
    Nicolka(czerwiec- IV) 097.JPG
    86,4 KB · Wyświetleń: 41
  • Nicolka(czerwiec- IV) 093.JPG
    Nicolka(czerwiec- IV) 093.JPG
    97,4 KB · Wyświetleń: 35
chwilke nicolka nie spala a pozniej chrapala 3 godziny :):-D:szok:

Załączniki

• Nicolka(czerwiec- IV) 102.JPG
    Nicolka(czerwiec- IV) 102.JPG
    94,4 KB · Wyświetleń: 46
  • Nicolka(czerwiec- IV) 107.JPG
    Nicolka(czerwiec- IV) 107.JPG
    55,4 KB · Wyświetleń: 36
  • Nicolka(czerwiec- IV) 108.JPG
    Nicolka(czerwiec- IV) 108.JPG
    107,6 KB · Wyświetleń: 41
  • Nicolka(czerwiec- IV) 112.JPG
    Nicolka(czerwiec- IV) 112.JPG
    88,1 KB · Wyświetleń: 42
  • Nicolka(czerwiec- IV) 118.JPG
    Nicolka(czerwiec- IV) 118.JPG
    127,1 KB · Wyświetleń: 41
czesc
moje maluchy śpią i to się nazywa najprzyjemniejsza część dnia:-D
jeśli chodzi o butelki to nauczona przez Piotrusia który podobnie jak u Pumi (jeśli dobrze doczytałam) nie tolerował w ogóle smoczka ani butelki i pił przez pół roku tylko łyżeczką a po roczku zaskoczył na kubek treningowy Aluni też nie dam butelki tylko spróbuje niekapkiem a jak nie zaskoczy to też się pomęcze łyżeczką Ona jest strasznie cyckowa-smoczkowa i u niej z butelką nie było by pewnie problemu ale wiem od koleżanke jak trudno jest później oduczyć

Pumi gratulację dla twojej siostry:tak::-)
pumiś a czy zastanawiałaś się nad pójściem z Maluśką na basen? my ze względu na złe napięcie mięśniowe i niezbyt zadowalające efekty rehabilitacji poprzez masaż i ćwiczenia dostaliśmy skierowanie na basen. Wczoraj byliśmy pierwszy raz. W takim basenie z bąbelkami. I z tego co rozmawiałam z innymi mamami ich dzieciaczki mają prze różne problemy z mięśniami i ich mamy widzą poprawę po ćwiczeniach w wodzie.
Mam do was pytanie bo podczytując was widziała, że niektóre z was zdecydowały się na antykoncepcję w zastrzyku, chciałam spytać jak się czujecie po tym?? czy jakieś dolegliwości? tycie? itp. do piątku muszę podjąć decyzję czy biorę.
No i się pochwalimy uśmiechami, bo pojawiają się u Leonka co raz częściej. Co raz bardziej świadome.

Mój Oli butelkowy ale nie smoczkowy..............a butelka służy mu tylko do picia i nic po za tym............zamierzam mu kupić niekapek do soków, bo do mleka z kaszką to ni da rady
aOla jak Ci dobrze...moje dziecię praktycznie nie śpi w dzień...................dwa razy po 30-40 moje i na tym koniec...czasami nawet tylko raz:baffled::baffled::baffled:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry