reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Masiu- Leonek ma romantyczne spojrzenie;-)i taki wdzieczny usmieszek
Co do basenu to P sie w zyciu nie zgodzi. Chcialam kiedys sama jechac ale tu niestety jest straszny syf na basenach bo mieszaja sie wszystkie narodowosci swiata i choroba skory murowana. Nie ma tak czysto jak w Polsce wiec nawet baseny dla dzieci nie sa higieniczne. Zobaczymy co powie komisja- czekamy na wizyte. Ja bym sie bardzo ucieszyla z basenu bo uwielbiam wode!!!
Chorera nie moge sie dodzwonic na komore do siostry i w domu tez nie ma nikogo- no przeciez ja umre z ciekawosci jak jej poszlo:baffled:

reklama
Nikola jest sliczna:-)

Esti w cudowności to Oliśka nikt nie pobije:tak: tydzień mija od kiedy wróciliśmy ze szpitala wczoraj byliśmy na kontroli i ważył 4890g.

esti Piotruś spi nawet do 3-4h jeszcze a Ala tak po 1h 3-4razy dziennie ale ona jak się obudzi to sie jeszcze z pół godziny bawi sama Odpukac jest bardzo spokojna w porównaniu do małego Piotrka

pod koniec lipca idziemy do kardiologa bo pediatra ostatnio nie była pewna czy to po przeziębieniu jej świszczy czy to szmery na sercu i kazała skontrolować.........

probowalam mala nauczyc pic z butelki ale nie chce- wypycha jezyczkiem smoka i tyle:baffled:
Czy to oznacza ze wode i kaszke w przyszlosci bede jej musiala podawac lyzeczka?

pumi moja Zosia też bardzo długo nie tolerowała butelki:no:
za nic w świecie nie wypiła herbatki..
długo ją uczyłam aż w końcu się udało, musisz wytrwale nad tym pracować:tak:
jak bedzie głodna, to uwierz mi, wypije wszystko z butelki. dużo jeszcze zależy od smoczka jaki masz przy butelce. my mamy butelke i smoczek LOVI-tylko z tego wypije...

Pumi napiszę Ci jak było ze mną i Piotrusiem On wcale nie chciał butelki i soczki dawałam mu łyżeczką ale on nie pił dużo soczków bo i też mojego cyca No i czasami udało mu się pociągnąć z nie kapka Nie wiem jak długo planujesz karmić piersią? Ja karmiłam 13msc i jak skończyłam to zaraz załapał picie z kubka treningowego canpola Nigdy nie dawałam mu sztucznego mleka tylko jak skończył msc zaczęłam dawać kaszkę na kolację-tak łyżeczką Tak jak dorosłemu ;-) I tak jest zdecydowanie dla ząbków dziecka zdrowiej i da się przeżyć A butelek miałam różnych chyba z 8 i żadnej nie chciał Także da się przeżyć a potem nie ma problemu w odstawianiu

pumi moja Zosia też bardzo długo nie tolerowała butelki:no:
za nic w świecie nie wypiła herbatki..
długo ją uczyłam aż w końcu się udało, musisz wytrwale nad tym pracować:tak:
jak bedzie głodna, to uwierz mi, wypije wszystko z butelki. dużo jeszcze zależy od smoczka jaki masz przy butelce. my mamy butelke i smoczek LOVI-tylko z tego wypije...
natka ale półroczne dziecko już nie ma sensu uczyć picia z butelki soczków (no chyba że mleko)

reklama
Pumi my też mieliśmy problem z butelką, tylko mi mleczka brakuje, a butelki cuda nie widy, wodę czy herbatkę Leo wypije z każdej, ale mleczko, nie dość, że na początku jak tylko czuł, że będzie dokarmiony to już był wnerw, ale udało się siostra pomogła mi dobrać butelkę, teraz Leo pije z Nuka z żółtym smokiem, nie przeźroczysty (nie pamiętam jak sie nazywają te smoki:blink:)
choć rację ma aOla, że półrocznego dziecka raczej nie ma co uczyć picia z butli.
szczególnie, że ty karmisz.
Może spróbuj z kubkiem treningowym.
Dość fajne widziałam z Nuka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry