reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dusia.............wszędzie są zalecenia od 3 roku życia pewnie nie bez powodu......ale jak dziecko skończy roczek i da mu się mleka i nic nie będzie to czemu nie.......ale nie w wieku 5 miesięcy!
A co do otyłości.............to prawda, że nie zawsze te dzieci są otyłe, które 20, 30 lat temu były karmione mlekiem modyfikowanym, w większości przypadków tak jest.Od lat są prowadzone badania i WHO widać dostrzegło coś takiego............z palca Albi tego nie wyssała...............Więc dlatego teraz zaleca sie mleko modyfikowane następne 2 od 7 miesiąca życia a nie od 4 jak wcześniej
NOWE ZALECENIA

reklama
Cos mi ucielo posta :angry:

Ale ja tez sie nie zgadzam z tym zeby dawac mleko krowie od 5 miesiaca. Ale od roku to juz calkiem spokojnie mozna dac jak nic dziecku nie jest.
U nas bardziej muwi sie o tym zeby nie dawac przed pierwszym rokiem dlatego ze mleko krowie nie zawiera duzo witamin i zelaza i przez to dziecko moze miec anemie, no i dlatego ze jest ciezko strawne dla takiego niemowlaka. Ale nigdzie nie czytalam ze dzieci tyja po krowim mleku. Musze troche bardziej poszperac na internecie.

Pumi super gratulacje dla Sisterki!!!!!!:-)
Joa zdjecia super!!!:-)
Natka lasencja z tej Twojej Zosienki:-)
Kasia nam Bubus bez problemu chwycil butelke TT takze powodzenia!!!:tak:
Agne Dusia pieknie siedzi!!!:-)
Kasia fotki piekne!!!a to a kuku jest najlepsze:-p
Masiek slodkie foteczki syncia:tak:
a moje dziecie ma mniej wiecej stale pory drzemek 1-2h ok 10 pozniej ok 13-14 a pozniej ok 16-17:-)
aOla mam nadzieje ze z Alunia bedzie wszytsko oki i ze to nie zadne szmery....;-)

no nic po wspolnym dniu z ukochanym i bubusiem ,po spacerku i wspolnej poobiedniej drzemce mamcia musi leciec do pracy takze milego wieczorku i dobrej nocki a dzieciaczki prosze ucalowac slodko!!!:tak:

a mnie sie tam wydaje ze ludzie otyli sa otyli bo za duzo jedza a nie bo w dziecinstwie cos tam najlepiej obwiniac za nasze bledy rodzicow bo nam dawali to czy tamto jak bylismy mali zaczniemy o siebie dbac i uprawiac sporty to bedzie dobrze teraz kazdy grubasek moze powiedziec jestem taki bo mama karmila mnie mlekiem od krowy i po kryjomu bede wcinac batoniki i inne :confused:

e-stera kubek fajny i widzę że ma miekki ustnik,ale żeby znaleźć identyczny w Holandii to bym musiala mieć cały dzień, tu jest dużo rzeczy i akcesoriów niemowlęcych właśnie z aventu.
ale poszukamy tego nuka bo widze że dużo z was go sobie chwali, a mam pytanko, ile jest dziurek w tym ustniku przy kubku? jedna czy trzy?

reklama
Miki strasznie ulewa wszystkim właściwie,najgorzej jest jak mamy wyjść i to się staje.Właśnie dziś ubrałam mu nową bluzeczkę,zdążyłam zrobić te fotki i już musiałam pędzić po coś suchego:wściekła/y:.Dobrze że daleko nie odeszłam.

Załączniki

• Obraz 0320.jpg
    Obraz 0320.jpg
    58,4 KB · Wyświetleń: 35
  • Obraz 0321.jpg
    Obraz 0321.jpg
    51 KB · Wyświetleń: 34

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry