reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Kurcze ale sie nudze...
Aola nie przejmuj sie snami....Podobno jak sie je pamieta a pozniej komus powtorzy to na bank sie nie spełni....
Dziewczyny no ja tez wlasnie nie wiem jak to jest z tym zarciem- dlatego pytam. Czasem mam ochote na slodycze a czasem na konkrety- z wyjatkiem mięsa. Bo na to nie moge patrzec od kilku dobrych tygodni. Zwłaszcza zapach surowego miesa w sklepie miesnym-bleeee.....A mielone- a fuj....A przed ciaza nie przewszkadzało mi to jakos. Ale szczególnych zachcianek nie mam
Mimo to zbieram info co do zwiazku jedzenia i płci dziecka

reklama
Sylka k - ja chodzę do Osóbki-Morawskiego na Narbutta - ma bardzo dobry sprzęt do usg, poza tym jest specjalistą w wykrywaniu wad u dzidziusiów - więc jakby (odpukać) coś się działo - to jest duża szansa że on to wcześnie zauważy. Poza tym dostajesz po wizycie filmik z badania z nagranymi komentarzami lekarza - czasem dowcipnymi;-) Wcześniej do Niego nie chodziłam ale słyszałam dużo dobrego - więc po zajściu w ciążę zdecydowałam się że to On będzie mnie prowadził - po za tym jego pacjentki mają pierwszeństwo w przyjęciu na Żelazną - a ja właśnie tam chciałabym rodzić. Jeśli chodzi o cenę - musisz zadzwonić - niestety nie pamiętam.

Asia pierwsza cesarke potraktowalam jak zbawienie ,po 24 godz boli i kroplowce lekarz w koncu stwierdzil brak postepu porodu blagalam go o cesarke chociaz wg poloznej jestem bardzo wytrzymala na bol .Zastrzyk w kregoslup nie boli i mozna popatrzec na malenstwo zarazpo urodzeniu.Wiki mialam rodzic naturalnie ale bylam 2tyg po terminie i wdalo sie zakarzenie wiec byl mus .Podsumowujac gdybym miala jakis wybor wiedzac to co dzisiaj chcialabym miec cesarke ,tylko przy nastepnej ciazy sa bule brzucha bo blizna przeszkadza w rozciaganiu macicy .na zmiane pogody czuje sie dokladnie gdzie byl zastrzyk w kregoslup .ale po operacji nie boli tylek i dziecko jest sliczniutkie odrazu jak sie urodzi bo nie jest pogniecione jak dzieci urodzone naturalnie

MoMi ja tez nie umie tego wytlumaczyc. Jakos nie umie sobie wyobrazic chlopczyka a dziewczynke owszem jakies to dziwne jest:-) No i jem duuuzo sodkiego a przed ciaza niet a na kwasne to wogole nie mam ochoty

aOLA po drugiej cesarce czulam sie dobrze tylko mialam ja po roku od pierwszej i lekarz byl zly. Po 6 tyg mialam juz okres wiec moj organizm chyba doszedl do siebie .Musialam sie zreszta szybko pozbierac bo w domu drugi niemowlak[lukasz mial roczek] adlaczego bedziesz miala znowu cc i czy to juz pewne

No to Mili - trzymam kciuki żeby przeczucia się sprawdziły:-) Mój lekarz na każdej wizycie podgląda dzidzię na usg(przez chwilkę) i w zeszły piątek już stwierdził że to dziewusia - akurat idealnie się ustawiła. A Ty Mili kiedy idziesz na wizytę?

w pierwszej ciąży (może to śmieszne) ale wiedziała od razu że jestem w ciązy (nawet gdy testy pokazywały że nie)i że to Piotruś Nie było opcji że to dziewczynka
Teraz nie byłam pewna a wręcz byłam na NIE Natomiast mój mąż mówił że jestem i że to dziewczynka żobaczymy jak z jego przeczuciem Chociaż jak tez stawiam na córcie

Helena bardzo chciałam rodzić naturalnie i wszystko szło dobrze po 3h bóli już miałam parte a tu się okazało że pomimo tego że Piotruś malutki (2980 49cm) to nie da rady wyjśc przez kanał rodny Jak ja parłam to mu serduszko stawało No i szybka decyzja o cc Potem lekarz mi powiedział że mam wąską miednice i nie dam rady rodzic naturalnie Niestety bo bardzo tego żałuje Chociaz po cc czułam się fantastycznie (miałam znieczulenie ogólne) Uśpili mnie o 22 przebudziłam się ok 1 i do rana dalej spałam (raz karmiłam) A rano po wyciągnięciu cewnika wstałam z łóżka i poszłam pod prysznic Zero bólu no trochę ciągło ale bardziej cierpiała dziewczyna na łóżku obok po naturalnym porodzie Teraz boję się tylko tego znieczulenia w kręgosłup ale przynajmniej zobacze dzidzie od razu:-) Ale się rozpisałam............

reklama
MoMi gratuluję :-)
Sylka zwierzęcy sex :-D?Brzmi apetycznie;-)
Jesli chodzi o dzisiejsze sny, to mnie sie sniło(aż się popłakałam), że tesciowa, szwagier i mój rodzony brat strasznie mi dokuczali z tego powodu, że jestem w ciąży :-( Jak to mozna zinterpretować??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry