reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
czesc Kochane... nie mialam czasu od rana zasiasc na kompie i do Was napisac- przepraszam,a le w koncuu jestem... mam dzis na "slużbie" mojgo 5letniego chrzesnika- bratanka, bylismy w kinie... a teraz musialam Go wykapac, bo u nich na osiedlu czyszcza rury i przez tydzien nie ma wody- zabawne nie?! pol godziny namaiwlaam Go, zeby umyl wloski, obiecywalam, ze nic nie poleci do oczkow i sie udalo ....:-) Momi gratuluje corci!!!
Sylka co do tego pomaranczu, to nie jest on taki mocny, jak pomalowalismy troche nascianie, zeby sprawdzic to sie przerazilam, ale wczesniej sciany byly niebieskie- ble takie zimne, wiec mamy nadzieje, ze to taki kontrast, a jak nie do kupimy o ton jasniejsze, chcociaz mysle, ze nie bedzie potrzeby... a o do kolorow oczojebnych- to po ppoprzedniej wlascicielce mieszkania, w "salonie", ktory jst polaczony z przedpokojem i kuchnia na scianach mamy takie ukosne paski zilono- pomaranczowe na zmiane , a na nich slimaki...takie jakby palcem porobione, to dopiero jest oczojebne... ale remont tego wyszedlby bardzo duzo,a my mamy dodatkowo jeszcze jedno mieszkanie do wyreomontowania, wiec narazie sobie odpuszczamy, poza tym stwierdzilam, ze dzidzius bedzie mogl po tym rysowaci wtedy ewentualnie cos wykombinujemy... Mili801 ja tezide we wtorek do lekarza, tylko on nie chce teraz robic usg, bo mowil,, ze dzidzia sie prawidlowo rozwija, ze wyniki mam dobre i ze nia ma potzreby, ale slicznie go poprosze.... ja nie mam rzdnych plam na twarzy.... to sie nazywa jakos ostuda i od Slonca wychodza, faktycznie kolezanki, ktore maja coreczki mialy takich plam mnowstwo... wiec na pewno cos w tym jest....;-)
co do usg 4d to wiem, ze robi sie dopiero po 24tygodniu, nie wczesniej.. mysle, ze na nastepna wzyte umowi mnie wlasnie na to usg

Dzidzia ja od poczatku mialam co miesiac usg bo ciaza byla zagrozona ale ostatno mi nie robila bo sluchalysmy bicia serduszka a teraz na wizycie bede miala usg i pozniej co drua wizyte. Ja tez zauwazylam ze mam takie plamy jak powiekszone piegi:szok: A na usg 4d to sie chyba nie zdecyduje bo jestem straszna panikara i jak weszlabym do gabinetu i polozylabym sie na kozetce to by musieli mnie chyba reanimowac bo bym miala chyba zawal na miejscu takze chyba sobie to odpuszcze a pozatym co ma byc to bedzie:tak:

Mili ale lepiej miec zrobione to usg, bo niektore wady mozna leczyc jak Dzidzia jest w brzuszku!! mozna do pewnych rzeczy nie dopuscic,uwazam , ze warto zrobic... mimo wszystko, bo co a byc to bedzie!

Cześć dziewczynki.
Od kilku dni mam strasznego lenia, normalnie nic mi się nie chce - to chyba odreagowanie po remontowych porządkach. Jeśli chodzi o pozycje spania zawsze zasypiałam na brzuchu, teraz albo w pozycji brzuszno-bocznej albo na lewym boku. A w ogóle to mam problemy ze spaniem. Jak już czuję że zasypiam to mi się chce siusiu. Wstaję w nocy 2-3 razy. W dzień też latam często. A w ogóle to moja dzidzia daje mi się już we znaki - zbiera się jej na figle wtedy gdy kładę się spać lub budzi mnie rano. Od kilku dni budzi mnie kopniakami o 6 rano. Tak się tam przewala, że czasem zastanawiam się czy aby na pewno jest tylko jedno :-D.
W piątek idę do gina, ale chyba nie będzie mi robił usg, bo miałam w tamtym m-cu. A co do przeczuć to nie wiem, "robione" było na córcie i tak po cichu myślę że tak będzie, ale nie mówię o tym głośno bo mój synuś chce braciszka:tak:

Jobo- ja tez w nocy biegam okolo 4 razy siku. z zasypianiem nie mam problemu ( odkad maz spi w drugim pokoju z moim szwagrem i nie podrzuca mi poduszka od wstrzasow jego chrapania) . natomiast gdy lece siku kolo 5 nad ranem-wybudzam sie ze snu i koniec!nie moge potem juz usnac i mecze sie do rana!

ja tez tak mam ze spaniem... ostatnio jak sie wybudze to jest tragedia, zeby zasnac spowrotem... mam bardzo dziwne sny....
wlasnie jadlam kurczaczka i wiecie na co mnie naszla ochota... na to, zeby posypac suszonym parmezanem go.. pychotka....:-D

dzidzia nie chciałam cie urazić z tymi kolorami tylko raczej ostrzec bo szkoda czasu i pieniędzy, ludzkiej pracy czasami też:happy2:
Ja na twarzy plam nie mam ale przy jednym sutku taka mała ciemniejsza plamka mi się ukazała.:-) to się liczy?
Ale słyszałam że te przesądy nie zawsze sie sprawdzają. Tak jak MoMi piszesz każdy organizm reaguje inaczej:nerd:

reklama
Sylka ale ja nawet nie pomyslalam, ze chcialas mnie tym urazic....;-) a co do zachcianek to nigdy nie jadlam slodyczy, tzn. bardzo rzadko a teraz uwielbiam.... ciekawa jestem co bedzie.... usg- chlopiec ,a le jaka to pewnosc?! zreszta wiecie ja juz sama nie wiem co chce.... chce tylko zeby bylo zdrowe.... nic wiecej!!;-)
ja za chwile ide na mieszkanie bo przed 20 chyba bedzie kontynuacja remontu, tzn. bedzie.... dalej pilnuje mojego chrzesnika, ale teraz juz sobie pozwala a ja nie mam do Niego nerwow, czasami sie wydre, a On na mnie patrzy jakby myslal: no tak w ciazy jest.... zapomnialem nie wolno jej denerwowac:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry