reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

witamy :)
u nas z zywieniem Nicolci nie ma zbytnio problemu, bo caly czas jest na cycu:tak: ale od czasu do czasu je kaszke mleczno-ryzowa i pije gęsty soczek marchewkowy(soczkow innych nie chce pic i mleka tez z butli).jadla tez ziemniaka ugotowanego ale bez dodatkow:tak:
co do drzemek w dzien to najlepiej spi rano, bo np gdy obudzi sie o 7 to do 8 sie bawi a pozniej moze nawet pospac ze dwie godzinki nawet ale nie zawsze. a w dzien, gdy jestesmy w domku to nie spi pozniej w ogole a gdy idziemy na spacerek to zasypia w wozku i spi, czaasem pol godzinki, czasem godzine a kilka razy sie zdarzylo, ze przespala 3- 3,5 godziny bez przerwy:szok:, tak ze świerze powietrze jej slozy:tak: a dzisiaj brzydka pogoda, ale na spacer pojdziemy bo musimy, tylko, ze po poludniu:tak:

reklama
Na zlecenie miesięcznika konsumenckiego niemieccy analitycy przebadali wodę Żywiec Zdrój. Instytut Matki i Dziecka właśnie ten produkt poleca w żywieniu najmłodszych. Badania przeprowadzono dwukrotnie, z rocznym odstępem. W obu przypadkach okazało się, że w wodzie Żywiec Zdrój jest więcej bakterii niż w tej z kranu. – Gdyby to była kranówa, sanepid odciąłby jej dopływ – uważa doktor Hałat, były główny inspektor sanitarny. Epidemiolog dodaje, że wodę z tak wielką ilością bakterii można podawać niemowlętom wyłącznie po przegotowaniu. Ale o tym na etykiecie butelki nie było i nadal nie ma słowa.

jakoś nie chce mi się w to wierzyć, choc jest to możliwe:tak:
tylko, ze sa 2 możliwości, albo sanepid dostawała w łapę albo pracują tam nie odpowiedzialni ludzie :wściekła/y:
wiem to, gdyż sama w tym pracowałam, prze jakiś czas i maiłam za zadanie monitorowanie jak również dopuszczanie wody ze stacji uzdatniania do produkcji
. zdążało się, ze rosło coś na świecówkach lub na osmozie, co było niewiarygodne, ale wtedy robiło się gruntowna dezynfekcję, że stawała produkcja, i nie ma to tamto:nerd::nerd:

a benzoesan nie jest bardziej rakotwórczy niż papierosy:tak::tak:
wszystkie dawki są przeliczone i dopuszczone do prod spożywczej
zresztą trzeba by nic nie jeść bo jest dosłownie we wszystkim:dry: chodzi żywnośc przetworzoną

prawda jest taka dotycząca owoców i warzyw że jeśli nie bylyby pryskane w dzisiejszych czasach to plantatorzy nie mieli by zadnych zysków ponieważ wszystko by bylo robaczywe.
przecież niepryskany pomidor zaraz ma grzyba,a po deszczu i tak gnije,albo ma zaraz pełno czarych kropek na skórce-wiem bo mieszkam 3km od słynnych Pudliszek,wiec u nas każdy ma pomidory....

Jezeli chodzi o wode to ja pije duzo niegazowanej wody, nawiecej przegotowanej jakos mi najbardziej smakuje. Od urodzenia podaje dziecku, gotowana wode z kranu. Co prawda przefiltrowana przez Brite bo inaczej bym czajnika nie doczysciła od kamienia. Po takiej niewielkiej filtracji jest ok.

reklama
Pumi a jak Mimi? Cos wiadomo z ta rehabilitacja czy jeszcze konsylium doktorkow sie zastanaia co i jak:baffled: dlugo to trwa cos, aby jak najszybciej zaczela a efekty pewnie beda wspaniale:tak::tak::tak:Ile Platynka wazy juz?

Do góry