reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

A ja dziś Kubusiowi kupiłam buciki za 13 złtzn takie kapciowate ale fajne.I dziś dostał deserek z jogurtem z Gerbera po 6 miesiącu.Pierwszy raz od wielu dni maluch się mi nie awanturował za to jakoś nie bardzo jest chętny do zupki od 2-3dni.owszem zje ale w 2 podejściach.Za to kaszki i mleczko wcina ze smakiem.

reklama
Witam u nas wielki dzien Wiki do przeczkola ,choc chodziła już to mam przeczucie że bedzie beczec może nietak za mną jak za Amelką,przyzwyczaiła sie do niej przez te 2 miesiące.Amelka coraz to wiecej potrafi i zabawniejsza sie zrobiła.Wczoraj byłam u tesciowej i Wiki do niej że niema jeszcze kredek i wycinanków i babcia ma jej kupić ,bo dziadek mój tata jej kupił farby ,pedzelki,niema co babci na ambicje weszła i babcia ma rano przywiesc.Bede miec @i tak mnie wszystko boli że wymiekam,wziełam tabletke i czekam kiedy przejdzie.

Witam
Oliśkowi non stop dopisuje apetyt.zjada zupki po 250ml....................i e wszystko o mu dam- oczywiscie to co mu wolno
Olis wczoraj nauczyl sie chodzic z fotelem..tzn trzyma sie fotela, pcha go i idzie:tak::tak::tak:

Brawao dla Olisia,
Natalia wstaje trzymajac sie pufy lub moich nog:-D to taki maly rzep ze wymiekam ,teraz sie juz ladnie bawi ale 15 minut temu byla histeria nawet kaszy sobie nie da zrobic a jak poszlam do lazienki to tak jakby ja zarzynali , mosialam ja wziac ze soba, kawe tez z nia robilam:baffled:

A TAK WOGOLE TO DZIS WIECZOREM SIE PRZEPROWADZAMY:-D
HUUUUUUUUUUUUURRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2::-p:-p:-p:tak::tak::tak::rofl2::rofl2::rofl2:

Mili super.....w końcu sie doczekałaś!Cieszę się razemz Tobą:tak::tak::tak::-):-):-)
Oliś też jak rzep.............za wszystko sie łapie, wstaje i kombinuje jak tu podejsc kawalek na tych swoich nózkach......................nauczyl sie siadac jak stoi wiec juz nie pada bezmyslnie hihihiihi

Ja już w domu Wiki niebeczała ale za to Amelka rozgląda po pokoju sie i po swojemu woła i szuka Wiktori,zaraz chyba zacznie beczec.

A moj Kuba od rana szaleje przed chwilą wyrzucił smoczek.Już po 6 parę minut dostał 250ml Bebika z kleikiem ryżowym i szczęśliwy.Powiem Wam że wydaje mi się że to Bebiko z kleikiem ryżowym bardziej go syci niż to Smaczny Sen chociaż tamto jest i z ryżowym i z kukurydzianym.Ja zastanawiałam się nad daniem mu gruszki ale chyba najpierw ją trzeba ugotować co?Czy na surowo?A może jeszcze poczekać?

Gruszki są od 4 miesiaca w sloiczkach.....my jemy takie normalne juz od dawna.Obieram malemu daje kawalek do raczki i on sobie je zabkami..tylko mieciutka musi byc.Oczywsicie pod moja baczna opiekja,,,,,,,,,,,,,,,,,najczesciej nakolana go biore i pilnuje jakie kawalki on gryzie
A jak nie ma zabkow to ugotuj w malutkij ilosci wody -jak jezszcze nie jadl gruszek- i zmiksuj

mili, super!!!!!!!!!! gratulacje ogromne!!!!!!!
moja z kolei ja po 100ml mleka i zupkę ok.120ml, za to flipsami by się zapychała a ja jej nie chcę dawać za duzo... wlaśnie, ile dziennie flipsów dziecko moze dostać?? ja daję ok.5-10sztuk, zalezy jaka sytuacja, bo czasem na spacerze jesteśmy i mała marudzi to jej daję... aaaa, i herbatki, Martyna by mogła pić herbatki non stop... a ja też nie wiem ile można dac dziecku? jak wypije jedną butle 100ml to wystarczy czy mogę drugą podać też??
a w ogóle to właśnie przeczytałam na jakiejś ulotce że smoczki powinno się wymieniać co 3miesiące... a my od pół roku ten sam mamy... Wy też zmieniacie tak regularnie??

reklama
Dziuba to dobrze że mała pije cherbatki bo moja za nic w swiecie jak dziennie wypije ze 100 to cud.A smoczki do butli wymieniam co 3 miesiące tylko smoka jeszcze niewymieniłam ale własnie musze takiego od pół roczku.A moja uwielbia gruszki tylko niewiem czy co dzien może bo jabłko musze jej dosładzać glukozą bo sie krzywi i pluje.

Ostatnia edycja:
Do góry