reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Hej!!
Pawimi, Monika dzięki:-)
Pawimi mi też tak czas leci, nawet nie wiem kiedy mi dni uciekają:szok:
Jutro jedziemy na giełdę na zakupy, może coś ciekawego sobie kupię, bo z wielkopolski i lubuskiego sprzedawcy przyjerzdżają. A u nas to tylko wszystko takie samo i w brzydkich ciemnych kolorach. Tylko jeden mankamęt trzeba wstaćo 6 rano:baffled:, a ja oststnio jakaś taka zmęczona.
Celinka wczoraj nas pobudziła, zaczęła o 22:30 płakać, jak ją próbowałam uspokoić to gorzej było, dopiero moja mama ją uspokoiła i uśpiła ale musiałam wyjść z pokoju, bo denerwowałam dziecko:-(, co spojrzała na mnie to w ryk:baffled:. Nic jej nie zrobiłam, więc nie wiem o co jej chodziło. Zasnęła u mamy na rękach około 12 w nocy i spała do 8:30. Rano się do mnie i do męża tuliła tak jak zawsze. Co się w nocy stało to nie wiem, ale było mi smutno, że płakała na mój widok:-:)wściekła/y:

reklama
moje dziecko tez ma ostatnio niezbyt ladne noce...dzis to juz nie mialam sily zwlec sie z lozka i turlac na drugi koniec domu jak uslyszalam jego ryk...potem taka na wpol spiaca wisialam na barierce jego lozeczka i probowalam glaskac po glowce zeby z powrotem zasnal az mi sie w koncu w glowie zakrecilo. Zostawilam go ryczacego i wrocilam do sypialni wykopujac meza zeby posiedzial przy nim...no i co, dwie sekundy i patrze idzie...z malym na rekach!!! Ze on nie ma niby sily tam siedziec bo sie nie wyspi do pracy! Oczywiscie mini awanturka, bo niby ja rano nie wstaje i nie musze byc wyspana...hmmm a spanie z malym w lozku to tak jakby wcale nie spac...na szczescie zanioslam go z powrotem i za kilka minut spal juz do rana. Nawet sie nie zbudzil jak z Oliverem do szkoly wyjezdzalam i jak nianka przyszla, podobno przed 9 dopiero wstal a tak normalnie to budzi sie okolo 6.30-7.30 jak my sie szykujemy z Olivka i wtedy go biore do siebie do pokoju, tam sobie lezy, pije mleko i dociaga pepusia az ja wyjde gotowa z lazienki i idziemy na dol na sniadanie.Wiec cos mu sie poprzestawialo dzisiaj calkiem.

Haha wychodzi na to ze wiekszosc facetow nie widzi innego rozwiazania jak wziac dziecko do lozka i spac w trojke:no: Moj tez tak robi, choc dobrze wie ze tego nie akceptuje. Teraz to i tak jest dobrze bo maly przesypia cale noce i takie rzeczy zdarzaja sie rzadko. Ale na poczatku jak jeszcze karmilam piersia to byla masakra, maly sie budzil co 2,3 godziny a moj ukochany stwierdzal ze maly glodny:no:, a ja dostawalam fiola z niewyspania:crazy: No ale teraz to juz prawie luzik:tak:

Tez uwielbiam kupowac ciuchy malemu, jedynie przy butch wlaczaja mi sie hamulce;-) I jesli dodam do tego tesciowa ktora tez lubi kupowac to Thomas ma wiecej niz ja i moj A. razem wzieci:-D

Ja często biorę małą jak mąż ma nocki, ale ostatnio przemeblowałam pokój i łóżeczko stoi przy naszym łóżku, więc wystarczy wyciągnąć rękę i na leżąco ją głaskać:-) Ale wczoraj to jakiejś ch... dostała,bo moja mama ją dopiero uspokoiła i uśpiła:-(
Jutro na pewno coś małej też kupię jak zawsze, ostatnio sobie nie kupiłam a małej nakupowałam:-D

a my juz z zakupow....tatus sobie nakupil fajnych ciuszkow na lato, Olivce kupilam tez sporo...a sobie NIC....jak zwykle zreszta eeeech....28 stopni :) sloneczko, zero wiatru, zaraz tata bierze malego nad jeziorko, ja mam juz obiadek gotowy z wczoraj bo pozno wieczorem gotowalam wiec mam teraz wolne, nie musze myslec o jedzonku, zreszta my z tatusiem i malym juz sobie podjedlismy taki obfity lunchyk :) Fajnie weekend sie zapowiada...

Nie wiem co to z tym moim Mikołajem stało się.Wczoraj rano spał 30 min, po poobiednim spacerku też,za to w nocy po 6 godz przebudził się i wypił całą butlę mleka.Teraz śpi od 11.30,dostał właśnie mleko z dodatkiem zwykłego ale wypił tylko pół butli.Ale wypije jak obudzi się,on lubi tak popić sobie w ciągu dnia też.
Chyba nie pisałam że od pon. ma nowy wózek,spacerówkę ale taką większą na 4 kółkach.Patrzyłam na allegro,podobał mi się 1 ale na 6 kółkach.Ten kupiłam na rynku w cenie producenta z dużym koszem i torbą.
Jakiś czas temu sąsiadka porzyczyła nam chodzik pchacz z Vtech,fajny jest,widziałam na allegro ale z licytacji chyba.

My po zakupach, tłok przejść z wózkiem ledwo daliśmy radę. W końcu mąż poszedł oglądać auta, a ja poszłam szukać sobie bluzy zamiast kurtki, bo masakra, same jakieś pikowane i w ostrych kolorach kurtki. Małej kupiłam sweter i kapelusik. Mąż kupił sobie spodnie i t-shert. Miałam ochotę kupić sobie bluzę z garfieldem, ale to było by totalne szaleństwo;-):-D, za to zaszalałam i kupiłam krwisto czerwony szal do płaszcza:rofl2:
Uciekamy na spacerek, troszkę chłodno się zrobiło, ale jest przyjemnie:-)

witam was my tez po zakupach J kupil sobie spodnie, a ja 3 pary spodni :-) czekam na moje buty co na allegro kupilam i torbke, a wczoraj przyszla paczka z jacka spodenkami i koszulka :-)
maly ma juz ful wiec narazie nic nie kupujemy chyba ze cos bedzie potrzebne jednyne co to na sandalki poluje jedne :-) na allegro :-D
dzisiaj wiatr i dlatego chlodniej jakos jest hh ...

Witam cos szał zakupowy nas ogarnoł,ja dzis kupiłam sobie 3 pary butów,rower górala przechadzany ale wdobrym stanie i za 80 zł.Jutro po pasek i torebke srebną pojade bo buty samdałki srebne dzis kupiłam.M fotelik zakłada do rowera i jedziemy na wycieczke rowerową.
U nas ciepło ale od czasu do czasu pada.

reklama
Do góry