reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

tanie jak barszcz:-)
wiec tak
w 38tc zaczynasz stosowac tzw "15" 2 razy po 5 granulek dziennie do porodu
po porodzie przez 14 dni "9" 2razy po 5 granulek
w tym samym czasie proponuje 5razy dziennnie wiesiolek i herbate z lisci malin od 39tc codziennie:tak::tak::tak::tak:

reklama
ja sie pytalam 2ch roznych poloznych NIE MA SKUTKOW UBOCZNYCH
a przygotowuje szyjke macicy do porodu:-)sa bezpieczne bez obaw tak samo wiesiolek i liscie malin:blink:

Wróciłam od ginki. Miałam nadzieję, że mnie uspokoi jeszcze co do stanu małego przed jutrzejszym dzikim stresem. No i mam za swoje:-(
Po pierwsze kobieta była niedelikatna (tak jak się obawiałam). Po drugie zameldowała mi że szyjka zerowa i rozwarcie na 1 cm a łożysko w II stopniu dojrzałości.:szok: Mam leżeć i się oszczędzać, żeby wytrzymać jeszcze przynajmniej 2 tyg. A jak się rozpłakałam po tej diagnozie, to mi kazała uspokoić się, bo to może przyspieszyć poród - nie pomogło mi to, nie mogłam sie uspokoić:no:. 2 tyg??!! Dopiero wszystko było ok, 3 tyg temu długa szyjka, a tu taki numer!
Posiewów już nie robią, za to mam zrobić jeszcze raz WR, i chodzić raz w tyg na ktg - dostałam skierowanie. Cytologia ok.
Przestraszyłam się. :baffled:

O tej arnice też słyszałam :tak:- ile to może kosztować?

Myszorka napisała że dziś wychodzi ze szpitala, mała grzeczna i dużo je - ma na imię Gabrysia. Macie uściski od Myszorki:happy2:

Albi- slodkie hihihih. Uwielbiam kocory!!!!
nagralam kawalek mojego mrukacza ale nie wiem jak pomniejszyc i wstawic do posta?

spytalcie sie ginow o arnice,wiesiolek, maliny etc oczywiscie przy CC to nie ma sensu tylko przed PN.
Pandi, od jutra Dr.Pandi lezysz plackiem i sie nie stresujesz, nie martw sie nawet jezeli sie maly juz teraz urodzi to wszystko jest donoszone, bez obaw bedzie OK

reklama
Pandorax wszsytko jest ok, nie ma co sie denerwowac. To dziecko decyduje kiedy chce wyjsc a nie my. Ja 30 listopada miałam 4 cm szyjki, kanał zamkniety II stopien dojzałosci łożyska ( tak dla ciekawosci jeszcze w 27 tyg. miałam I stopien). Tydzien temu podczas wizyty u gina juz tylko 1 cm szyjki, odchodzacy czop i III stopien dojzałosci łożyska. Widzisz jak szybko sie skróciła.
Nie martw sie jeżeli dzidzia wazy wiecej niz 2550 to juz jest odpowiednie do wyjscia.
Wiecie, że wiesiołek rozżedza krew?? Owszem to przyspieszy poród ale jak ktoras ma nadcisnienie tętnicze ( pod koniec ciazy, coraz wiecej kobiet ma podwyzszone cisnienie) - także dziewczyny za bardzo nie pchajcie w siebie za wszelka cene nawet tych "bezpiecznych" środków.

Do góry