reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Witajcie Kochane:-) dziekuje za tak serdeczne powoitanie mnie na forum ale mi sie fajnie zrobilo i psychicznie tez lepiej ze nie jestem sama i mam z kim pogadac:-D:sorry2:

Mieszkam sobie w Poznaniu z moim narzeczonym i oczekujemy razem naszego synka Kubusia!:) termin mam na 24 stycznia najlepsze ze jak sie pospieszy to przyjdzie na swiat w moje urodziny:shocked2::sorry2:a jak idealnie w terminie to na urodzinki mojej siostry i w dodatku swojej chrzestnej!!!!:-p

Sylwka slicznie Ci tej fryzurce mam bardzo podobna i jestem brunetka zreszta postaram sie dodac jakies swoje fotki to same zobaczycie;-)

Albiniec slicznie wygladasz!!!!!!normalnie taka laska:-):-)fajnie byc poinformowanym ze to wlasnie skurcze przepowiadajace przynajmniej wiem co sie ze mna dzieje:-Djak to trudno ocenic co faktycznie sie dzieje zwlaszcza w okolicy brzuszka!!!:-p:baffled:
Asiu S ja Cie rozumiem ja tez mam juz torbe w sumie spakowana procz swoich kosmetykow i dokumentow;-)stwierdzilam ze jak bede musiala to robic na ostatnia chwile i myslec juz czy nie juz to wolalam miec to za soba:-)

Majopa mi tez nozki popuchly i tez przytylam ok 13kg w ciazy:blink:

Najlepsze ze mama dzis mowila ze mam strasznie szpiczasty brzuszek wiec moze faktycznie ksztalt brzuszka mowi o tym jakiej plci bedzie dzidzius:confused:;-)

Wogole tak czytam to jestescie szalone ale tak az sie milo czyta:-D:-D:-D

Wyobrazcie sobie ze mam skrocona mocno szyjke od 4 miesiaca i musialam isc na zwolenienie lekarskie a jak mi sie pogorszylo nie wiedzac czemu a naprawde sie oszczedzalam to wogole gin kazala mi lezec i oszczedzac sie na maxa:baffled::baffled: ile mozna lezec w lozku ,edukowac sie z gazet dla przyszlych mamusiek i spac:baffled::baffled:ale juz niedlugo:-):-):-)wiem ze na wage zlota ejst kazdy dzien dla dzidziusia spedzony w brzuszku mamusi ale mam nadzieje sie urodzi w terminie:-):-):-)

a wogole to dolinka bo sylwka spedzam w domku z tesciami a moj mezczyzna pracuje:dry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

pozdrawiam Was cieplo i Wasze malenstwa w brzuszkach:-):-):-)

Sylka ty sie smiej!A ja znowu caly dzien na nogach,kombinuje,sprzatam,wyrzucam,przestawiam i szoruje co sie da a brzusio...usiadlam teraz na chwilke zeby was poczytac i pierwszy raz od 3-4 dni brzuszek mam mieciutki jak kaczuszka!!!! :-D Numerantka z tej naszej corci-tego sie nie da ukryc!

Dziewczyny ja mam 15kg na plusie!I wszyscy klamia,ze niby nie widac...Tez juz twarz opuchnieta,po calym dniu prac domowych wszystkie naczynia krwionosne mi wylaza nawierzch doslownie...MASAKRA! A jak do tego wszystkiego podchodzi moja corcia-jajcara to ja Wam juz pisac nie musze bo wiecie.

Albiniec!A u Ciebie jak dzisiaj?Ja dostane swira jak tak dalej pojdzie hihihi!Nie dosc,ze sie czuje jakbym siedziala na beczce prochu to jeszcze zaden specjalista nie jest w stanie mi powiedziec KIEDY!Przynajmniej sie dowiedzialam,ze po tamtej akcji juz mamy poniekad droge "na skroty" bo szyjka krotka i dosc mocno rozwarta...Musi byc bo to juz nawet podczas seksu odczuwalne :baffled:

Basiu po pierwsze witamy :tak: A po drugie:Sylwester-marzenie! Niewiele brakowalo zeby moj mezus mial takiego.Tzn ze mna,mam nadzieje,ze JEDNAK nasza corcia takze oraz z moja mama i jej mezem.I do tego ostatniego punktu to pewnie by nie cierpial...Ale malzonek mamuni jest osoba nie do wytrzymania i ja bym tez oszalala jakbysmy mieli spedzac w ten sposob Sylwestra i witac nowy rok!Wobec tego przekonalam mamunie,ze przeciez ona na pewno bardzo chce isc na jakas imprezke czy cos...W kazdym razie,ze powinna nas zostawic samych :-) I sie udalo!Ja bym wolala juz rodzic w Sylwestra(mam jednak nadzieje,ze to nastapi wczesniej) niz siedziec z tym....tym....przy jednym stole.Juz wigilie i te szczerze co roku skladane zyczenia jak sobie wyobraze to...Az sie lza w oku kreci hehehehe!

Szczypawka mam to samo, siedze, leze i mysle kiedy. Jakis skurczyk to mysle, ze moze to juz ale cholera przechodzi szybko :wściekła/y:. Mnie specjalisci powiedzieli to samo, ze nie da rady tak naprawde powiedzieć kiedy. Tu juz jest rozwarcie, czop jak szalony schodzi a nawet wczoraj miałam małe plamki krwi ale tylko raz i to niewielkie.
Czekamy dalszy ciag ;-). W sumie we wtorek koncze brac antybole i juz bede oczyszczona z bakteri, wowczas to bez obaw bede czekac na Dawidka a teraz, chce żeby juz był ale kurcze jak mi sie zarazi streptoccocusem...........a i takie własnie moje myslenie.
Jakos staram sie zabic czas ale nie jest łatwo, na dworze za zimno co wyjde to zaraz cycki mi przewiewa i tak bolą, ze tragedia i samo chodzenie jest ciężkie bo krocze juz mnie boli, wiec chodze pochylona.:baffled:

No wlasnie!Bole w kroczu!Masakra...Normalnie sie funkcjonuje,chodzi sie i tak dalej a tu nagle jak zlapie to ojojojojo...No i co mamy robic?Ty to przynajmniej chcesz doczekac do wtorku.Ale ja wcale nie mam takich ambicji! :wściekła/y: :no: Wiec co ja mam mowic do tego swojego dziecka?Jak ja wychowywac jak ona jest taka nieposluszna jeszcze w brzuchu u mamy?HIHIHI!Mowie mezusiowi:Ty jej cos powiedz!Moze sie chociaz starego poslucha!Ale on jakis poblazliwy jest dla malej strasznie...Pewnie to dlatego,ze nie musi dzwigac tych 15kg!!!

Z tymi 15kg to ja sie i tak ciesze.Mialam prawo przytyc do 18kg bo mialam niedowage sprzed ciazy jak sie okazalo...Ja tam nie wiem-czulam sie bardzo dobrze!I nie mniej niz...13-14kg?Jakos tak mi to polozna wyliczyla.Takze 15 jest akurat.Szkoda tylko,ze ruszac sie nie mozna i kregoslup siada...I WSZYSTKO MI PUCHNIE!!!Tez nie moge na siebie w lustrze patrzec.BO JA TO WIDZE!A mezus oczywiscie,ze on w ogole nie rozumie o czym ja mowie.Ale jak troche sie zirytowalam :wściekła/y: to stwierdzil potulnie,ze moze...troszeczke...:-D

Albi- czy orientujesz sie czy ta cukrzyca ciazowa ma cos wspolnego z puchnieciem kostek i rak?
o rety! dzis od rana zaczelam fatalnie puchnac- az mi sztywnieja nogi

Powiem ci tak Pumi. Jedz natychmiast do lekrza i niech ci zrobią badania moczu na obecnosc glukozy i białka.
Nie chce być złym prorokiem ale lepiej dmuchac na zimne i nawet jeżeli Ciebie teraz nastrasze a okaze sie, ze wszystko ok to uwierz mi nie złośliwie to robię.
Niestety ale moze sie okazac, ze masz za wysoki cukier i tak bardzo wysoki, ze mogło dojsc do zatrucia ciazowego. Najczesciej własnie puchą nogi, rece i buzia.

albi a mi właśnie puchną nogi, ale nie tak bardzo . i ostatnio jak zrobiłam wyniki to miałam w wynikach moczu - glukoza - ślad. a mój gin powiedział że to się może zdażać w ciąży. Czyli że ok ?

reklama
Pumi tak jak ci mowie, to moze byc nic, moze za mało płynów pijesz, moze sie przemęczyłas ale rownie dobrze niestety może to być to co napisałam. Na przedostatnim spotkaniu z ginka, jak miałam białko w moczu (tylko ślad) ale ona mi powiedziała, ze jezeli zauważe, ze zaczynaja mi puchnąć konczyny albo twarz to naatychmiast sprawdzić glukoze i białko w moczu, bo mogło dojsc do zatrucia ciażowego, szczegolnie jestesmy na to narazone mając cukrzyce.:-(
Nie wiem na dodatek czy kontrolowaną masz cukrzyce czy nie.

Do góry