reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Pumi nie liczy sie miesiecy ciazy tak, ze po 4 tygodniach to jest kolejny miesiac.... bo nie kazdy miesiac ma 4 tygodnie!! ja licze od ostatniej miesiaczki... i wczoraj zaczal mi sie 5 miesiac.... ale najlepiej mi operowac tygodniami....
wlasnie sie dowiedzialam, ze 15 mam poprawke... eh... zaczyna sie... ale z drugiej strony mam szanse popracowac nad srednia...
ale ja zawsze na poczatku mam wielkie ambicje, ktore przeradzaja sie do minimum... hihihi.....
Myszorka wspolczuje Ci bardzo... nie wiem jakbym sie zachowywala na Twoim miejscu, nawet sobie tego nie wyobrazam, bojestem bardzo wrazliwa.... wiec rozumiem Cie, ze sie denerwujesz.... musisz myslec o Koko i dzidzi.... i o sobie , bo teraz WY jestescie najwazniejsze....
widocznie ta kobitka jest intrygantka.... i chyba musisz sie przyzwyczaic do tego, ze zqwsze bedzie sie wtracac..... wtedy bedzie latwiej..... musisz dojrzec do tego, ze ona nigdy sie nie zmieni.... a jak Twoj maz na to wszystko?? bo z tego co pamietam to oki.... ja np. przyzwyczajam sie do tego, ze D corki matka bedzie zawsze cos mieszac, mysle, ze tosa ludzie tego samego pokroju.....

reklama
Witam nowe mamy styczniowe!
Mnie dzisiaj też jakoś "skórcza" - na przemian w dole brzucha i w górze, jak leżę lub siedzę to ok, gorzej gdy wstaję. Dziwny ten ból, mam nadzieję, że jak dziś będę odpoczywać to przejdzie.:-(
Grzybowa, po inspiracji Pumi - rewelacja:tak:.
Ja liczę tygodnie ciąży, ale ponieważ są dwa sposoby ich liczenia, to przyjęłam od ostatniej miesiączki. Wychodzi równo 40 tygodni. Tylko że wtedy problem z miesiącami. Przyjęłam zatem, że policzę od tyłu, tzn od planowanego terminu porodu. Czyli jakoś w 19-20 tyg. zaczyna się 5 miesiąc. Nie wiem czy dobrze to wymyśliłam:confused:

hmmm- no to teraz sie przyznam i wyjawie prawde- u mnie ciezko liczyc od ostatniej miesiaczki. ostatnia byla 20 marca- potem zaszlam w ciaze i 28 kwietnia poronilam. po tym tragicznym fakcie miesiaczka sie nie pojawila i dokladnie 17 maja byly jedyne i owocne igraszki skutkujace nastepna wyczekana i upragniona ciaza. i wedlug mojego kalendarza wychodzi mi ze jestem miedzy 18 a 19 tygodniem. a daty porodu lekarze nie potrafia dokladnie obliczyc z powodu braku miesiaczki i dlatego albo porod bedzie w styczniu albo w lutym?
czyli licze ze jestem 4 i pol miesiaca. w 20 tc bede mowic ze 5 miesiac.
no - to tak w skrocie troche z mojego zycia intymnego.

a jak juz zarazilam zupa grzybowa to sie rozkrecam- poniewarz mdlosci mi juz minely- kupilam na te okolicznosc ciasto w proszku w polskim sklepie. jesli mi wyjdzie-zapaszam wszystkie na degustacje hihihi. nie wiem czy mam na tyle mleka co podaja w przepisie? czy ktoras z was wyprobowala juz to ciasto?

dziewczyny, bo nie wiem, czy mam jakies skurcze czy to dzidza kopie
siedze sobie i czuje nad pepkiem 4 cm ze cos mnie szturcha, ale czy to mozliwe??!!

witam wszystkich dzidzia to malenstwo gra w pilke twoja watroba lub zoladkiem :baffled: przygotuj sie na wieksze atrakcje. Kopniak w pechez jest szczegulnie interesujacy
sylka
myslalam tez ze lubie sex ale ostatnio nie nawidze sexu:wściekła/y: po orgazmie mam takie podle uczucie jakis skurcz czy cos jest to okropne :eek:
pozatym okropne bole bioder nie moge przewrocic sie na bok w nocy i wogule mam problemy ze spaniem pije mleko melise i nic Ktoras z was pisala o zaparciach ja mimo w miare zdrowego odzywiania mam na zmiane zaparcia i biegunke pewnie dlatego jeszcze nie przytylam :dry: w ogule czuje sie dzis podle i chce juz urodzic nie wiem czy zniose psychicznie reszte ciazy a przeciez najgorsze przedemna :no: MAM DOSYC

Dzidzia, nad pępkiem? to trochę dziwne. Wiem że w 20 tc macica sięga dopiero pępka. Chyba że Ty już bardziej zaawansowana.
Pumi, no to faktycznie masz problem z liczeniem. Pewnie "załapaliście" się na pierwszą owu;-) to wtedy licząc od tego dnia przytulania powinno być 38 tygodni, czyli jutro zaczyna się Twój 17 tc, a termin porodu 7go lutego.:confused:

Helena, uważaj z melisą, podobno w ciąży nie wolno jej pić za dużo. Mleko z miodem na sen lepsze.
Ja przed ciążą miałam większy problem z wypróżnianiem, a teraz jest super. Może to z tego powodu, że wcinam owoce jak szalona. Chleb na przemian biały z ziarnistym. A w ogóle to jem bardzo grzecznie co 3h mniej więcej - tak się nauczyłam, bo przed ciążą miałam kłopoty wrzodowe z żołądkiem.
Pumi, moja teściówka robi takie ciasto ale nie z kartonika. Sama mam dokładnie takie jak Twoje w szafce, ale jeszcze nie wypróbowałam.

Sorki, ze tak po kawałku piszę, ale jestem w gorącej wodzie kąpana i co już wyślę post, to mi się przypomina, co jeszcze chciałam.
A jeszcze miałam Dzidzi napisać - z nami, na forum, dasz radę do samego końca!:tak:
Pumi, to Ci się nadzwyczaj cudownie udało z tym zajściem. Niektóre kobietki po poronieniu długo nie chcą zachodzić w ciążę, a poza tym lekarze karzą zwykle odczekać. Ale jak Ci się udało i teraz dobrze się czujesz, to super i tym większe gratulacje!:-D

reklama
Agnie, ale masz fajnie:-). Ja cudownie wspominam swój ślub. Braliśmy go w maju rok temu na molo w Juracie. Może zrobisz zdjęcie sukni? Czy wolisz poczekać i podzielić się z nami zdjęciami z uroczystości?:sorry2:

Do góry