dosiamamamikusia
Zaciekawiona BB
Tak mam syna. Wywalczyłam Go sobieA masz już dzieci ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak mam syna. Wywalczyłam Go sobieA masz już dzieci ?
A jakie masz wskazanie do leżenia? I dlaczego bierzesz heparyne ? Coś Ci wyszło w badaniach czy zapobiegawczo?Tak mam syna. Wywalczyłam Go sobienie jest łatwo leżeć przy 4latku. Co chwila jeść pić siku kupa dlatego tak sie martwię niby leżę ale nie do końca
![]()
Pewnie ze względu na ostatnie poronienie ktore bylo w 16 tygodniu. Zalecany mam jeszcze szew na szyjke ale narazie ginekolog nic o tym nie wspominał. Z synem leżalam od 19 tygodnia ze wzgledu na skracającą sie szyjke.A jakie masz wskazanie do leżenia? I dlaczego bierzesz heparyne ? Coś Ci wyszło w badaniach czy zapobiegawczo?
Biore clexane, insuline na noc, oraz 5x dziennie leki na nadciśnienie w tym rano i wieczorem 2 rozne preparaty, acard mam brac od ok 18 tygodnia, 1 ciaza, mysle ze gdybym sama nie pracowala w szpitalu i nie miala dostępu do niektórych badan i lekow bylo by niestety inaczej... Ctk mam po 160/90 a tetna do 120Witam. Jestem w 14 tygodniu ciazy zagrozonej 3 straty mam za soba. Prawie od poczatku leze biore luteine i zastrzyki clexane. Czy znajdzie sie mama w podobnej sytuacji?.Zastrzyki to moj jedyny ratunek. Boje sie o dziecko lekarz mowi ze do konca bede przyjmowala leki. Czy jest mam ktora dzieki clexane dotrwala do samego konca? Dzieki za odpowiedzi.
Jeśli Cię to choć trochę pocieszy-to ja też biorę clexane 40mg i też do samego końca. Ja mam ciąże zagrożoną z powodu gestozy w poprzedniej ciąży i urodzenia w 24 tygodniu synka który zaraz zmarł. Ale mam sąsiadkę która starała się o dziecko 9 lat, w tym 2 razy zaszła i poroniła, a za 3 razem trafiła na super doktora który zlecił jej clexane do końca ciąży i Zuzia teraz ma 8 msc. Nie martw się bo dobre nastawienie to 90% sukcesu. Ja się tego uczę każdego dnia.Witam. Jestem w 14 tygodniu ciazy zagrozonej 3 straty mam za soba. Prawie od poczatku leze biore luteine i zastrzyki clexane. Czy znajdzie sie mama w podobnej sytuacji?.Zastrzyki to moj jedyny ratunek. Boje sie o dziecko lekarz mowi ze do konca bede przyjmowala leki. Czy jest mam ktora dzieki clexane dotrwala do samego konca? Dzieki za odpowiedzi.
Dzień dobry.
U mnie 14 + 5 niespodzianki, bo ciąża nieplanowana zupełnie. W domu dwie nastolatki. Za sobą dodatkowo jedno poronienie w 8 tygodniu. Dopiero drugi tydzień jak nie wymiotuję i jest w miarę ok.
Na prenatalnym usg lekarz zawyrokował trzecia babę, mąż się ucieszył.
Czy można wierzyć rozpoznaniu płci w tak wczesnym momencie?
Z tym odmłodzeniem to fakt. Mam nadzieję że dam radę ogarnąć :-)Wiek to tylko liczba. Ale za to jak sie odmlodzimy [emoji6] hehe