reklama

Styczniowe mamy 2020

Dziewczyny a czy Wasi mężowie lub niemężowie chodzą z Wami na usg? :)
Mój ukochany był ze mną tylko na prenatalnym 1 i chce też być na drugim. Nigdy nie zapomnę jego wyrazu twarzy, jak zobaczył naszego synka na ekranie, radość, troską w oczach. Takiego go nie znałam :-D
A na usg u gin. to już pisałam wcześniej, jak mój prywatny robi usg: żyje. To całe badanie. Zazdroszczę wam, że wiecie wszystko o waszych dzieciach, ja tylko wiem, że żyje. Zarejestrowałam się już do gin z nfz ale termin mam dopiero na koniec pozdziernika. Takie zapchane terminy.
A z tym prywatnym jestem trochę w dupie, bo on jest ordynatorem w moim mieście w szpitalu, pewnie jak go oleję, on mnie oleje przy porodzie (jeżeli akurat będzie miał dyżur) i dlatego nie pójdę do innego prywatnego, tylko do z nfz.

reklama
Tb mialam podac ?
Mój ukochany był ze mną tylko na prenatalnym 1 i chce też być na drugim. Nigdy nie zapomnę jego wyrazu twarzy, jak zobaczył naszego synka na ekranie, radość, troską w oczach. Takiego go nie znałam :-D
A na usg u gin. to już pisałam wcześniej, jak mój prywatny robi usg: żyje. To całe badanie. Zazdroszczę wam, że wiecie wszystko o waszych dzieciach, ja tylko wiem, że żyje. Zarejestrowałam się już do gin z nfz ale termin mam dopiero na koniec pozdziernika. Takie zapchane terminy.
20190829_083815.jpeg

Dobrze, że umówiłaś się do endokrynologa, bo 3,8 w ciąży to rzeczywiście za dużo, ale na szczęście to jeszcze nie katastrofa. Jeśli TPO wyjdzie Tobie dobrze, to będzie oznaczać taką "zwykłą" niedoczynność w ciąży. Jeśli wyjdzie źle może oznaczać początek Hashimoto. Bierzesz jod? Czasem zwykła niedoczynność jest objawem braków jodu. Jest dieta podobno "lecząca" Hashimoto choć to bardziej wieści internetowe - żaden lekarz nie uważa, że można tę chorobę leczyc dietą. Ale ta dieta jest tak drastyczna, że nie można jej stosować w ciąży. Co do leków to lepszy jest Letrox od Euthyroxu, bo lepiej się wchłania. Ale oba to syntetyczny hormon tarczycy i jest to lek całkowicie bezpieczny w ciąży i bez efektów ubocznych. Trzeba tylko dobrze dawkę dobrać. Ja na początku sierpnia miałam tsh 0,815 przy braniu codziennym Letroxu 150.
Dzieki dziewczyny za slowa pocieszenia! Jod biorę od poczatku ciazy mam w swoich suplementach dawke 200, dlatego strasznie sie zdziwilam ze tak nagle z nikąd mi się pogorszyło;( Sprobuje troche sie uspokoic i poczekac na wizyte i co lekarz na to powie!

reklama
Dziewczyny a czy Wasi mężowie lub niemężowie chodzą z Wami na usg? :)

U nas z kolei choćbyśmy chcieli razem chodzić na w usg, jak w przypadku pierwszej ciąży to niestety partner pracuje w delegacji i nie ma takiej możliwości. Ale syn chętnie uczestniczy w usg :) ostatnim razem wyszedł bardzo zadowolony, bo dzidziuś do niego pomachał :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry