reklama

Styczniowe mamy 2020

W zasadzie nie wiem czy to Z-3 ale ja będąc zatrudniona w firmie która ma mniej niż 20 pracowników sama wysyłam wniosek o zasiłek chorobowy.
Po zalogowaniu się do PUE wchodzę w profil swiadczeniobiorcy, później zaświadczenia lekarskie i zaznaczam za który okres chce złożyć wniosek, na dole strony jest okienko „zasiłek chorobowy” i wyskakuje formularz gdzie uzupełniam tylko nr konta na który ZUS ma przelać pieniądze. Mając l4 wystawione na okres 17.07-18.08 pieniądze na koncie miałam 29.08, a wniosek o zasiłek składałam jakoś koło 20.08 choć fizycznie w systemie PUE widać go było po 18.08 czyli po zakończonym okresie danego l4.

Być może, ze gdybym przycisnęła księgowa w formie to ona by to zrobiła, ale tak przynajmniej nie zachodzę w głowę czy druk został wysłany czy nie ;)

Miłego wtorku dziewczęta :)

reklama
Faktycznie można, jeszcze się zapytam osoby która się zna czy dobrze. Podałam numerek konta i po problemie :) narazie wisi sobie w roboczych. Teoretycznie do dziś powinnam dostać część wypłaty, która mi przysługuje za okres przepracowany.

Właśnie wróciłam od gina i dostałam skierowanie na badania, w tym też na obciążenie glukozą. Lekarka dała mi ulotkę reklamową i kazała mi kupić glukozę smakową i powiedziała, że po tym nie będzie mi niedobrze. Kupowałyście kiedyś tę glukozę firmy Gluco test ? Są w płynie 300ml o smaku pomarańczowym i coli. Kosztuje to 14 zł. Czy rzeczywiście lepiej to smakuje i warto na to wydawać kasę? Czy kupić zwykłą w saszetkach?
A i przed wizytą słuchałam serduszka dziecka u położnej :)

Dziewczyny a jak to jest z przyjęciem do poradni specjalistycznej w ciąży?

Naczytałam się, ze bez kolejek. A dziś w okienku usłyszałam, ze termin na grudzień...mimo iż poinformowałam o ciąży i pokazałam kartę...
dziwne :/ ja ostatnia bylam u endokrynologa daje skierowanie patrzy patrzy i mi mówi też grudzień... mówię że w ciąży jestem i się termin za 2dni znalazł... :/ ogólnie w ciąży jets tak że powinni Cię przyjąć w dniu w którym idziesz tak naprawdę a jeśli nie ma takiej mozliwosci to w przeciągu 7dni.
ja na Twoim miejscu poprosiła bym pisemną odmowę tego że nie chcą przyjac w tym czasie który obowiązuje.
ogólnie się nie spotkałam z tym że ktoś mi gdzieś długi termin dał... 7dni tyczy się nawet dentysty.

Właśnie wróciłam od gina i dostałam skierowanie na badania, w tym też na obciążenie glukozą. Lekarka dała mi ulotkę reklamową i kazała mi kupić glukozę smakową i powiedziała, że po tym nie będzie mi niedobrze. Kupowałyście kiedyś tę glukozę firmy Gluco test ? Są w płynie 300ml o smaku pomarańczowym i coli. Kosztuje to 14 zł. Czy rzeczywiście lepiej to smakuje i warto na to wydawać kasę? Czy kupić zwykłą w saszetkach?
A i przed wizytą słuchałam serduszka dziecka u położnej :)
Ja miałam w saszetce o smaku cytrynowym. Nie była zła :-)

reklama
Ja miałam w saszetce o smaku cytrynowym. Nie była zła :-)
Ja też taka kupiłam.
nosi któraś z was te wstawki do spodni? kupiłam ciążowe ale nie chce kupować kilku par żeby do wszystkiego pasowały :/ a nie wiem jak to się sprawdza
Ja dostałam dwie pary od koleżanki spodni ciążowych i je noszę tylko. Nie będę kupować specjalnie jakoś przepekam w tych spodniach.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry