Aguara
Fanka BB :)
Ja mam syna a w brzuszku córkę i boję się bo z synem jest łatwiej.
Z pewnością inaczej. Nie mam i chyba już nie będę miała porównania. Chociaż, kto wie.
Dlaczego twoim zdaniem łatwiej?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja mam syna a w brzuszku córkę i boję się bo z synem jest łatwiej.
Są mniej sksplikowani. Moja siostra ma dwie dziewczynki i siostra m tez. Mam porównanie. Może to zbiek okoliczności i jest inaczej.Z pewnością inaczej. Nie mam i chyba już nie będę miała porównania. Chociaż, kto wie.
Dlaczego twoim zdaniem łatwiej?
Ok ok. Miałam dziś zadzwonić, ale jakiś wariacki dzień. Jutro ich będę molestowała od rana. U mnie w firmie jest pow 20 osób, ale mają firmy i pod firmy więc wychodzi po 4-11 os w jednej. Dodatkowo dofinansowanie na mnie mają z UP i to oni im wysyłają na mnie hajsy, a ja po odebraniu wypłaty muszę taką liste do UP podpisać, że kaska się zgadza. Pół miesiąca pracowałam, drugie pół nie. Za okres od 1-14 sierpnia w sumie powinnam mieć normalną wypłatę i na PUE widzę, że za tyle odprowadzona została za mnie składka. Jutro ZUS mnie oświeci. Wdł prawa pracy kasa za okres przepracowany powinna być do 10, czyli do jutra, ale my mieliśmy niby chcieć do ręki. Mój nie mąż mi dziś cały dzień truje, że mam dzwonić, czy pieniążki już mogę odebrać. Normalnie dziś dostanie w glace bo rozeźlona jestem tą sytuacją jak dziki szerszeń na sterydach. Żeby człowiek musiał żebrać swoje pieniądze...To jest tak że l4 idzie do pracodawcy i do zusu automatycznie a druk z3 wysyła pracodawca do zusu. I teraz chyba jest tak że jeżeli jest poniżej 20 pracowników robi to pracodawca a powyżej już Ty. Zadzwoń najlepiej na i nfolinie.
Powiedzą co i jak. Ja dzwoniłam już z 5 razy
Dzwon do zusu tak najlepiej. Oni inaczej przewaja kasę niż Ty miałaś wypłatę. Ja dostaje z pracy ostatniego dnia miesiąca. A że nie wysłali mi z3 bo u mnie jest poniżej 20 pracowników. Mamy wrzesień a ja jeszcze nie dostałam za sierpień. I pewnie za sierpień wrzesień dostanę w październiku. 2 miesiące bez kasy.Ok ok. Miałam dziś zadzwonić, ale jakiś wariacki dzień. Jutro ich będę molestowała od rana. U mnie w firmie jest pow 20 osób, ale mają firmy i pod firmy więc wychodzi po 4-11 os w jednej. Dodatkowo dofinansowanie na mnie mają z UP i to oni im wysyłają na mnie hajsy, a ja po odebraniu wypłaty muszę taką liste do UP podpisać, że kaska się zgadza. Pół miesiąca pracowałam, drugie pół nie. Za okres od 1-14 sierpnia w sumie powinnam mieć normalną wypłatę i na PUE widzę, że za tyle odprowadzona została za mnie składka. Jutro ZUS mnie oświeci. Wdł prawa pracy kasa za okres przepracowany powinna być do 10, czyli do jutra, ale my mieliśmy niby chcieć do ręki. Mój nie mąż mi dziś cały dzień truje, że mam dzwonić, czy pieniążki już mogę odebrać. Normalnie dziś dostanie w glace bo rozeźlona jestem tą sytuacją jak dziki szerszeń na sterydach. Żeby człowiek musiał żebrać swoje pieniądze...
No wiem właśnie, że do tego dochodzi ten okres rozpatrywania ZUS. Pieniążki mam bardziej jestem zfrustowana sytuacją.Dzwon do zusu tak najlepiej. Oni inaczej przewaja kasę niż Ty miałaś wypłatę. Ja dostaje z pracy ostatniego dnia miesiąca. A że nie wysłali mi z3 bo u mnie jest poniżej 20 pracowników. Mamy wrzesień a ja jeszcze nie dostałam za sierpień. I pewnie za sierpień wrzesień dostanę w październiku. 2 miesiące bez kasy.
Ja właśnie czułabym się w pełni spełniona gdybym mogła wychować dzieci obu płci.Niestety nie będę miała juz takiej możliwości.Żeby to było takie proste![]()
Swoją drogą chyba nie potrafiła bym wychować chłopca.
Ja na początku byłam wewnętrznie przekonana że w środku siedzi Leon. Oczyma wyobraźni widziałam jak go rozpiescimy z moimi dziewczynami. Natomiast po usłyszeniu że jednak dziewczynka dość szybko się przestawiłam. Może to kwestia tego że nie planowałam niczego, więc nie było żadnych oczekiwań.Ja właśnie czułabym się w pełni spełniona gdybym mogła wychować dzieci obu płci.Niestety nie będę miała juz takiej możliwości.
Druk Z-3 zawsze wysyła pracodawca niezależnie od liczby pracowników. Tylko osoba na samo zatrudnieniu wysyła sama ten druk. Liczba pracowników ma związek tylko z tym kto Tobie do ręki daje kasę. Jeśli jest poniżej 20 pracowników to ZUS przesyła Tobie na konto lub przekazem pocztowym daje kasę. Jeśli jest powyżej 20 pracowników to pracodawca wypłaca Tobie kasę zgodnie z normalnymi terminami wypłat w danym zakładzie pracy (potem ZUS oddaje kasę pracodawcy w ramach rozliczenia składek).Dzwon do zusu tak najlepiej. Oni inaczej przewaja kasę niż Ty miałaś wypłatę. Ja dostaje z pracy ostatniego dnia miesiąca. A że nie wysłali mi z3 bo u mnie jest poniżej 20 pracowników. Mamy wrzesień a ja jeszcze nie dostałam za sierpień. I pewnie za sierpień wrzesień dostanę w październiku. 2 miesiące bez kasy.