reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
U nas na wizytę u kardiologia dziecięcego czekałam miesiąc. Do gastrologa poszłam prywatnie, mamy super lekarza z międzynarodowymi certyfikatami. Powiem Ci, że pierwszy raz byłam na takiej wizycie gdzie lekarz ma czas na wywiad, zatrudnia anestezjologa do znieczulenia i omawia szczegółowo wyniki.
My dostaliśmy się do gastrologa w ciągu dwóch tygodni do centrum zdrowia dziecka natomiast w luxmedzie 5-6tyg trzeba było czekać.
Do kardiologa to praktycznie z marszu. Ale głównie chodziło o echo serca i nic złego się nie działo.

Dokładnie ale to mnie tak wnerwia. Będę teraz co l4 dzwonić dosłownie.
Ja jutro idę z wnioskiem że chce hajsy na konto. A jak na konto to nie ma zlituj są udokumentowane, czy były na czas, czy nie i ile plus w razie wątpliwości dam pełnomocnictwo mojemu. Ja się denerwować nie powinnam xd nawet szukam info czy stres i ekstremalne wkurzenie to to samo. Xd

Ja przed snem piję ciepłe kakao (czystego mleka nie lubie..) i poki co pomaga. W pierwszej ciąży na późniejszym etapie nie pomagało to bralam rennie aby zasnąć, bo też męczyło mnie tak, że nie mogłam zasnąć..:/

reklama
Jak chodzę z dziećmi do przychodni POZ to tez tak jest. Ze wyniki badań są u lekarza, i muszę się umówić na wizytę, żeby dowiedzieć się jak wyszły. Ale zawsze Pani doktor pyta czy chce sobie skserować. Teraz zmieniałam przychodnie (przeprowadzka) to jeśli bym chciała dokumentacje medyczna to 60gr za stronę.
Niestety ja nie mogę ani zobaczyć ani choćby zrobić zdjęcia tych wyników. Do karty ciąży mam podpięty tylko wynik grupy krwi. Reszta jest w przychodni i tylko jakieś podstawowe wyniki wpisują do karty ciąży. Jakiś czas temu słyszałam, że teraz nie można pobierać opłat za ksero dokumentacji, ale nie wiem czy tak jest rzeczywiście.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry