reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2026

Ja mam tylko tatę, mama zmarła 7 miesięcy temu 😞
Przez te okoliczności chciałam tacie jak najszybciej powiedzieć żeby dać mu trochę pozytywnej energii i nadzieji. Akurat miał urodziny więc zapakowałam test ciążowy jako prezent 😀
Jego zaskoczenia nie zapomnę nigdy, ścisnął mnie i tak sobie popłakaliśmy ze szczescia...

reklama
Ja też chciałam poczekać, ale ostatecznie stwierdziliśmy, że powiemy wcześniej, ale tylko im i rodzeństwu. No jeśli ma się coś stać, to się stanie, może się stać też później, na to nie mamy wpływu niestety 😫

U nas raczej też się nikt nie spodziewa, zostaliśmy już chyba spisani na straty 🤣
ja nie chcę mówić, bo wiem że ani moja mama ani teściowa nie potrafią trzymać sekretu i jak tylko się dowiedzą to cała rodzina, sąsiedzi i pani w warzywniaku będzie wiedzieć. :) A rodzinie dalszej to chętnie powiedziałabym dopiero po porodzie 🤣

ja nie chcę mówić, bo wiem że ani moja mama ani teściowa nie potrafią trzymać sekretu i jak tylko się dowiedzą to cała rodzina, sąsiedzi i pani w warzywniaku będzie wiedzieć. :) A rodzinie dalszej to chętnie powiedziałabym dopiero po porodzie 🤣
U mnie ten problem ma tylko mój tata, największa plotkara świata 🤣
Zasięg większy niż nie jeden influencer XD

Ja mam tylko tatę, mama zmarła 7 miesięcy temu 😞
Przez te okoliczności chciałam tacie jak najszybciej powiedzieć żeby dać mu trochę pozytywnej energii i nadzieji. Akurat miał urodziny więc zapakowałam test ciążowy jako prezent 😀
Jego zaskoczenia nie zapomnę nigdy, ścisnął mnie i tak sobie popłakaliśmy ze szczescia...
To podobnie jak u mnie moja mama zmarła 9 miesięcy temu i też chciałam jak najszybciej mu powiedzieć i reszcie rodziny z mojej strony.

Cześć wszystkim! Czy informowałyście już rodziców o ciąży? Macie jakieś fajne pomysły jak im powiedzieć że zostaną dziadkami? 😁
Mojego partnera mama juz wie;p polecial do niej jak tylko test ciazowy byl pozytywny ale to jego 1sze dziecko wiec oszalal z radosci.
Moi rodzice nie wiedza i o ile tata przyjmie to jak zawsze z usmiechem tak mama ledwo zaakceptowala po roku rozstanie moje z mezem, pojawienie sie nowego faceta, przeprowadzke ponad 400km do warszawy a teraz taki bonus;p ona pewnie tego nie zniesie:D

Swoja droga w warszawie mam pierwszy termin wizyty na 3 lipca juz tam gdzie bede prowadzic ciaze. troszke pozno mi sie wydaje bo bedzie to 11+4, a ze jestem teraz w domu rodzinnym to umowilam sie na przyszly piatek 13 czerwca, najwyzej zaloza mi tu karte ciazy ale pewnie zleca badania. lepiej zebym zrobila je szybciej bo bariatryczne mam dopiero w sierpniu i nie wiem jak wyglada sytuacja u mnie czy sa niedobory czy nie. osttanio moje jedzenie to nie jedzenie. powinnam spozyc ok 100g bialka na dobe a nie wiem czy spozywam z 20g nie mowiac juz o tym ze wypic bialka nie jestem w stanie :(

Swoja droga w warszawie mam pierwszy termin wizyty na 3 lipca juz tam gdzie bede prowadzic ciaze. troszke pozno mi sie wydaje bo bedzie to 11+4, a ze jestem teraz w domu rodzinnym to umowilam sie na przyszly piatek 13 czerwca, najwyzej zaloza mi tu karte ciazy ale pewnie zleca badania. lepiej zebym zrobila je szybciej bo bariatryczne mam dopiero w sierpniu i nie wiem jak wyglada sytuacja u mnie czy sa niedobory czy nie. osttanio moje jedzenie to nie jedzenie. powinnam spozyc ok 100g bialka na dobe a nie wiem czy spozywam z 20g nie mowiac juz o tym ze wypic bialka nie jestem w stanie :(
A próbowałaś robić shake z białkiem? W sensie takie bardziej odżywcze. Ja robię kefir, maliny banan itp i właśnie miarka białka, dużo lepiej wchodzi bo samo bialko mi nie smakuje.

reklama
No ja czekam też z informowaniem do badań, w ogóle najchętniej to bym powiedziała jeszcze później. Wie tylko brat mojego męża i moja siostra z mężem. Ale że od wczoraj troszkę lepiej się poczułam to zaczęłam szperać w internecie jak to powiedzieć. Chciałabym coś oryginalnego, dla teściowej to będzie pierwszy wnuk/wnuczka 😁

Do góry