• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniowe mamy 2027

Hej! Ja dzisiaj już młodego posłałam do żłobka, sama już się też lepiej czuję więc wezmę się za ogarnianie domu no i odgruzowanie siebie 🤣
Wczoraj w aucie spędziłam 2h łącznie i powiem wam że tak mnie bolą mięśnie? Sama nie wiem co brzucha. Coś jak zakwasy. Zwłaszcza jak podnoszę syna albo właśnie dotykam się w ten brzuch.. nie wiem czy to wina rozpychania i rozciągania się tam wszystkiego czy za długo siedziałam zgięta :( Trochę mnie to martwi no ale spytam w czwartek lekarza i zobaczymy co powie.
Wczoraj kebab wjechał jak złoto bo było mi już po południu lepiej, a potem na wieczór myślałam, że umrę przez mdłości 😵‍💫

reklama
Dzien dobry z pracy przy kawce 😁

Ja dzisiaj tez o dziwo bardzo dobrze sie czuje, ze jak wrócę to zrobie cynamonki 😜 bynajmniej taki jest plan. Wczoraj byliśmy w lesie zobaczyć czy sa juz jagody, bo miałam starszna ochote na jagodzianki, finalnie zrobiłam małosolne 😆

A jak Wasze samopoczucie dzisiaj ?
A jagody to nie w sierpniu?🤣 Ja chyba pod kamieniem żyje haha Ale narobiłaś mi ochoty na jagodzianki 😋

Oddajcie troszkę dobrego samopoczucia, na przemian płacz i nudności przez… prysznic 😵‍💫😭 zwariować idzie. Prawie zwymiotowałam od smaku ciepłej wody. I mam taką ochotę na mięso że to niepojęte, mięso i mleczne. Ostatnio twaróg jadłam w nocy. Ta ciąża to jakieś szaleństwo 🤪🤪🤪 dzisiaj idę do kardiologa założyć holter ciśnieniowy. I jutro wizyta u ginekologa, nie mogę się doczekać co u kluski 🥰

Oddajcie troszkę dobrego samopoczucia, na przemian płacz i nudności przez… prysznic 😵‍💫😭 zwariować idzie. Prawie zwymiotowałam od smaku ciepłej wody. I mam taką ochotę na mięso że to niepojęte, mięso i mleczne. Ostatnio twaróg jadłam w nocy. Ta ciąża to jakieś szaleństwo 🤪🤪🤪 dzisiaj idę do kardiologa założyć holter ciśnieniowy. I jutro wizyta u ginekologa, nie mogę się doczekać co u kluski 🥰
Ooj współczuję Ci, oby szybko przeszło. Mnie znowu na widok mięsa odrzuca ale na mleczne to tez mam jakąś wyjątkową ochote Serki, zupy mleczne itp non stop jem 😅

A robicie też badania genetyczne nifyty czy dopiero jak będzie zła statystyka w pappa?
Podobnie jak dziewczyny pisały - zdaje się na lekarza. A raczej nawet na cały system, bo tu gdzie mieszkam (poza PL) standardowo robi się pappa i tylko jeśli są jakieś podwyższone ryzyka patrząc na wyniki + USG to kierują na nifty plus później ewentualnie amniopunkcja jeśli są jakieś wątpliwości po niftach.

Też jestem z tych “starszych” mam (39l), więc liczę się z tym, że mogą wyjść jakieś podwyższone ryzyka. Chociaż w pierwszej ciąży dwa lata temu wszystkie wyniki były książkowe!

Ooj współczuję Ci, oby szybko przeszło. Mnie znowu na widok mięsa odrzuca ale na mleczne to tez mam jakąś wyjątkową ochote Serki, zupy mleczne itp non stop jem 😅
Ja na początku mogłam jeść nabiał na okrągło, a teraz już mnie odrzuca.. Najechetniej sięgam teraz po rzeczy, po których jeszcze nie wymiotowałam, ale z dnia na dzień mam coraz bardziej ograniczony wybor 🙈😅

Cześć, ja dziś gotuję rosół...pogoda nie rozpieszcza więcej będzie idealnie. Wstałam rano, zjadłam jajecznicę i potem od razu wróciły mdłości. Popołudniu idę na siłownię pospacerować na bieżni, bo oststnio mam bardzo mało ruchu...ale też nie mam siły i najchętniej bym cały dzień leżała :) czy Wy teraz wykonujecie jakieś ćwiczenia? Macie do polecenia coś? Bardziej zależy mi na jakoś ćwiczeniach rozciągających.

reklama
Cześć, ja dziś gotuję rosół...pogoda nie rozpieszcza więcej będzie idealnie. Wstałam rano, zjadłam jajecznicę i potem od razu wróciły mdłości. Popołudniu idę na siłownię pospacerować na bieżni, bo oststnio mam bardzo mało ruchu...ale też nie mam siły i najchętniej bym cały dzień leżała :) czy Wy teraz wykonujecie jakieś ćwiczenia? Macie do polecenia coś? Bardziej zależy mi na jakoś ćwiczeniach rozciągających.
Mam tak samo, zero energii ale zmuszam się do codziennych spacerów!
Jeśli angielski nie jest problemem to bardzo polecam na YouTube Pregnancy and postpartum TV - świetny kanał z ćwiczeniami stricte pod ciążę, głównie yoga i pilates ale są też nawet kardio czy jakieś hantle. Teraz się jeszcze nie zmotywowałam do ćwiczeń, ale w pierwszej ciąży ćwiczyłam z nią prawie codziennie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry