• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniowe mamy 2027

Tez prenatalne bede robic, wiadomo test papa to statystyka od razu prawdopodobieństwo chorob będzie u mnie większe przez wiek ale wiadomo ze usg moze wykryć też wady ktore mozna juz leczyć w trakcie ciąży, nie mniej jednak to ogromy stres , zresztą kazda wizyta dla mnie to stres , chyba jak dla każdej bo jednak nie wiadomo co tam sie w brzuchu nie dzieje

reklama
W Sinsay na wyprzedaży są teraz cieniutkie dresy, dzwony i mają wysoki pas idealne ciążowe! Kupiłam za całe 9 zł i sa mega. Musze więcej ich upolowowac
Oooo dzięki za cynk ! Jutro polecę. Oby cos bylo 🙏
Ja juz po obiadku , i na chwilę obecną bez mdłosci . Sieknie mnie pewnie po południu. Teraz cieszę się tym co mam i wpierdzielam tonami czekoladki. Dawno nie mialam ochoty tak na słodkie jak teraz .🙈

dziewczyny czy jeśli od 2 dni objawy ustały (mdłości, bóle głowy ) to jest się czym bać ? czy to raczej normalne ?
Normalne ☺️
Nie ma się co stresować ☺️

A robicie też badania genetyczne nifyty czy dopiero jak będzie zła statystyka w pappa?
Właśnie wczoraj rozmawiałam o tym z przyjaciółką i mężem .
Mialam robic od razu , tak jakos teraz wszyscy o tym piszą, mówią ...
Ale przedyskutowalismy to i na razie nie będę robiła .
Poczytałam o tym , i widzę ile stresu potrafi wywołać. A ja jestem panikara więc sądzę że dodatkowe nerwy mi nie potrzebne. Oczywiście jesli byłyby ku temu wskazania to zrobię ale jesli nie to sobie daruje ...

A robicie też badania genetyczne nifyty czy dopiero jak będzie zła statystyka w pappa?
Zdam się na lekarza, mam 34 lata. W pierwszej ciąży myślę że gdybym miała zrobiony test FMF czyli z pappa to wykryte by były problemy z łożyskiem i stan przedrzucawkowy. Mam zaufanego lekarza i zdam się na jego ocenę czy wykonać np harmony

Dzien dobry dziewczyny !
Witam się z kawką . 😄
Jakie macie plany na dzisiaj ?
Ja wczoraj posprzątałam caly dom , i zrobilam obiad na dzisiaj ... nie mam pojęcia co ja będę robiła . Chyba wezmę się za porządki w szafie i pochowam do worków XS i s bo dlugo mi się nie przydadzą 😂

Ja również uważam że prenatalne to must have .
Dzień dobry!

Ja wlasnie wstałam z przedpoludniowej drzemki 😱 jak zasnęłam po 10, to aż do teraz...

Z ubraniami też mam problem. To moja druga ciąża i dość mocno wywala mi brzuch. Do pracy staram ubierać się dość luźno, ale z każdą godziną widać bardziej 😔🫤

reklama
Czy któraś jeszcze ma takie skręty jelit przy 💩? Dość bezpośrednie pytanie jak na grupę nie zamknięta ale męczy mnie co dwa dni taki skręt jelit, że mam wrażenie,że zaraz zemdleje. Po już jest ok więc boli tylko przed i w trakcie xD czytałam że to wina progesteronu i mąż mi mówi że w pierwszej ciąży też na to narzekałam ale ja już nie pamiętam. Boję się że wkońcu zemdleje w tej łazience. No i nie wiem czy jest sens mówić lekarzowi czy ma to akurat nic nie zdziałam.
Mam podobnie tylko przy biegunce. Okropnie mnie wtedy boli, ale pocieszam się, że lepiej tak niż zaparcia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry