• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniowe mamy 2027

reklama
Zdam się na lekarza, mam 34 lata. W pierwszej ciąży myślę że gdybym miała zrobiony test FMF czyli z pappa to wykryte by były problemy z łożyskiem i stan przedrzucawkowy. Mam zaufanego lekarza i zdam się na jego ocenę czy wykonać np harmony
Też zdam się na lekarza.
Choć ja też już bliżej 40stki jestem i pewnie większe ryzyka by wyszły.

Dzień dobry!

Ja wlasnie wstałam z przedpoludniowej drzemki 😱 jak zasnęłam po 10, to aż do teraz...

Z ubraniami też mam problem. To moja druga ciąża i dość mocno wywala mi brzuch. Do pracy staram ubierać się dość luźno, ale z każdą godziną widać bardziej 😔🫤
To który to tydzien? Ja narazie nie widzę zmian na brzuchu. 8+1

Też zdam się na lekarza.
Choć ja też już bliżej 40stki jestem i pewnie większe ryzyka by wyszły.
Właściwie też jestem zdania, że lepiej słuchać zaleceń lekarza. Ja jestem po poronieniu na wczesnym etapie i mam 38 lat więc te statystyki i tak będą inne. Zobaczymy co powie lekarz na prenatalnych. Teraz wychodzę z założenia, że skupiam się na zaleceniach lekarza. Jestem straszna panikarą, a teraz od kiedy jestem w ciąży to mam taki wewnętrzny spokój, aż sama siebie nie poznaję...nawet Partner się dziwi:)

reklama
Taką również mam nadzieję, u mnie dziś 7+0 😉 właśnie kluczem jest niedopuszczanie do głodu, przez co to zapotrzebowanie kaloryczne mocno poszybowało 🫣
Oj jak ja się z Wami łączę w bólu ;) dodatkowo mąż mnie wkurza - przy 3 ciąży już powinien to wiedzieć… - a wciąż mi mówi, że czuje głód bo nie jem nic odżywczego… i wmusza we mnie jajka….a ja wieeem, że ma rację, ze dużo składników odżywczych, a jednocześnie rośnie mi w buzi…mogłabym teraz żyć tylko na halloumi i pomidorach.
38. Rodząc będę miała prawie 39
Ja też urodzę jako 39latka ;)

Brzuch też mi już wywala, wieczorem to jakby już 4-5mc był

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry