• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniowe mamy 2027

Dzien dobry dziewczyny !
Witam się z kawką . 😄
Jakie macie plany na dzisiaj ?
Ja wczoraj posprzątałam caly dom , i zrobilam obiad na dzisiaj ... nie mam pojęcia co ja będę robiła . Chyba wezmę się za porządki w szafie i pochowam do worków XS i s bo dlugo mi się nie przydadzą 😂

Ja również uważam że prenatalne to must have .

reklama
Czy któraś jeszcze ma takie skręty jelit przy 💩? Dość bezpośrednie pytanie jak na grupę nie zamknięta ale męczy mnie co dwa dni taki skręt jelit, że mam wrażenie,że zaraz zemdleje. Po już jest ok więc boli tylko przed i w trakcie xD czytałam że to wina progesteronu i mąż mi mówi że w pierwszej ciąży też na to narzekałam ale ja już nie pamiętam. Boję się że wkońcu zemdleje w tej łazience. No i nie wiem czy jest sens mówić lekarzowi czy ma to akurat nic nie zdziałam.

Dzien dobry dziewczyny !
Witam się z kawką . 😄
Jakie macie plany na dzisiaj ?
Ja wczoraj posprzątałam caly dom , i zrobilam obiad na dzisiaj ... nie mam pojęcia co ja będę robiła . Chyba wezmę się za porządki w szafie i pochowam do worków XS i s bo dlugo mi się nie przydadzą 😂

Ja również uważam że prenatalne to must have .
My jedziemy obejrzeć auta z mężem no i dzisiaj mamy rocznicę ślubu tak więc może gdzieś wyskoczymy. Zalezy jak będę się czuła bo Katar nadal dość mocno męczy.
Odliczam dni do czwartku i do wizyty i jak będzie ok to powiemy teściowej no i rodzeństwu mojemu i męża.
Ja już dawno schowałam moje xxs/xs i dzisiaj wyciągnęłam dresy które były za duże, po domu je nosiłam ogólnie no i są kurde już za ciasne w brzuchu 😵‍💫 Kompletnie nie mam co na dupsko wsadzić. Wczoraj zrobiłam zamówienie na shein z legginsami i mam nadzieję, że szybko mi je wyślą

Cześć kobietki😉 jeśli chodzi o prentalne pierwszego trymestru to nie wyobrażam sobie ich nie robić, tym bardziej w moim wieku. Dają obraz czy z dzieckiem jest ok na tym etapie rozwoju. Nie do końca ufam tym testom pappa z krwi, ale mimo wszystko to też będę robić. Jeśli chodzi o załatwianie to też mam problem. Mam straszne zaparcia choć nie mam aż takich skrętów jelit.

Póki co należę do tej grupy z łagodniejszymi dolegliwościami i bardzo mi szkoda Was dziewczyny, które piszecie, że takie u Was silne mdłości - mam nadzieję, że szybko się poprawi 🫂
Czy zauważacie jakieś podobieństwa do ciąż swoich sióstr/mam? Zastanawiam się czy jakoś sugerować się doświadczeniami mojej siostry, bo jak do tej pory jest faktycznie podobnie.🤔

Mam jeszcze jedno przemyślenie - jakie macie nastawienie do badań prenatalnych? Jedną połowa mówi, że to tylko statystyka i niepotrzebne nerwy, a druga, że koniecznie należy je zrobić, bo można w razie czego pomóc dziecku. Chyba należę do obu grup jednocześnie 🙈
u mnie mama nie miała w ogóle mdłości, a siostra cierpiała caly pierwszy trymestr tak jak ja 😅 za to wszystkie trzy rodziłyśmy grubo po terminie i musiałyśmy mieć wywoływane ciąże.. więc coś musi być w tych genach!

Co do prenatalnych - wolę robić, żeby mieć spokojną głowę

Cześć kobietki😉 jeśli chodzi o prentalne pierwszego trymestru to nie wyobrażam sobie ich nie robić, tym bardziej w moim wieku. Dają obraz czy z dzieckiem jest ok na tym etapie rozwoju. Nie do końca ufam tym testom pappa z krwi, ale mimo wszystko to też będę robić. Jeśli chodzi o załatwianie to też mam problem. Mam straszne zaparcia choć nie mam aż takich skrętów jelit.
Mogę spytać ile masz lat?

My jedziemy obejrzeć auta z mężem no i dzisiaj mamy rocznicę ślubu tak więc może gdzieś wyskoczymy. Zalezy jak będę się czuła bo Katar nadal dość mocno męczy.
Odliczam dni do czwartku i do wizyty i jak będzie ok to powiemy teściowej no i rodzeństwu mojemu i męża.
Ja już dawno schowałam moje xxs/xs i dzisiaj wyciągnęłam dresy które były za duże, po domu je nosiłam ogólnie no i są kurde już za ciasne w brzuchu 😵‍💫 Kompletnie nie mam co na dupsko wsadzić. Wczoraj zrobiłam zamówienie na shein z legginsami i mam nadzieję, że szybko mi je wyślą
No wlasnie mi zostały same domowo robocze dresy 😂 mimo ze na wadze nie przytylam to cisnął mnie juz te moje . Poszły na strych i szafa pusta , muszę więc na szmateksy się wybrać 😂

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry