• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniowe mamy 2027

A tak na marginesie.
Chodzę do tej pory prywatnie. Wczoraj przy USG lekarz dał mi długą listę badań do wykonania i chciałam zapisać się do ginekologa na fundusz żeby chociaż trochę mieć bezpłatnie.
W naszej klinice wizyta kontrolna to koszt 400 zł i do tego badania wszystko płatne.
Rozpisane mam hormony już do końca więc stwierdziłam że będę chodzić na fundusz i prywatnie. Ale nie wiem czy tak się da.
Pewnie jak dostanę skierowanie na badania z jednej placówki to wyniki wrócą do niej i nie będę miała ich fizycznie na wizytę prywatną.

A wy jak robicie?

reklama
Nie stresuj się. Może tak być. U mniemasz różnie z tymi objawami, mdłości mam od czasu do czasu. Piersi przestały boleć… mam nadzieję, że to tak po prostu jest. Tak miałam we wcześniejszej ciąży
Z tymi piersiami mam tak samo. Bolały pewnie ze trzy dni, później trochę tkliwe też może jeszcze 3 dni.
Teraz pobolewa cała miednica ale też tak falami że jest dzień Ok a innego się męczę.
Oczywiście mdłości nie wyglądajcie bo nie życzę ich nikomu. Nie wymiotuję (chociaż nie wiem czy by mi nie ulżyło) ale morduję się cały dzień. Wszystko śmierdzi, w głowie mam karuzelę i jazda samochodem to też ciężko.

A tak na marginesie.
Chodzę do tej pory prywatnie. Wczoraj przy USG lekarz dał mi długą listę badań do wykonania i chciałam zapisać się do ginekologa na fundusz żeby chociaż trochę mieć bezpłatnie.
W naszej klinice wizyta kontrolna to koszt 400 zł i do tego badania wszystko płatne.
Rozpisane mam hormony już do końca więc stwierdziłam że będę chodzić na fundusz i prywatnie. Ale nie wiem czy tak się da.
Pewnie jak dostanę skierowanie na badania z jednej placówki to wyniki wrócą do niej i nie będę miała ich fizycznie na wizytę prywatną.

A wy jak robicie?
Póki co chodzę prywatnie ale z pakietu, więc teoretycznie za wizytę nie płacę. Większość badań będę mogła wykonywać u siebie w pracy. Też będę chodziła i na NFZ i prywatnie. Pierwszą ciążę całą prowadziłam prywatnie i to wielka ulga jak mogłam częściej mieć USG niż tylko 3 razy (znajoma chodziła do miasteczkowego lekarza i tyle miała USG na całą ciążę)

Mi z objawów jedynie dokucza ból piersi i senność, codziennie ok 19 już mnie odcina, a tak to też na razie spokojnie, wydaję mi się, że jak dobrze pamiętam mdłości, czułość na zapachy itd występowały u mnie jakoś koło 7 tygodnia. Ja zapisałam się na nfz, ale gdyby mnie coś niepokoiło to pewnie z doskoku będę też chodzić prywatnie. W pierwszej ciąży chodziłam i tu i tu, z nfz miałam badania i nigdy nie było problemu żeby je mieć przy sobie i pokazać prywatnemu, dużo wyników też chyba było wpisanych w karcie ciąży:)

No głupie my 😂 zamiast się cieszyć to się rozglądamy za wymiotami 🤣🤣🤣
Zanim zaszłam w ciążę to mówiłam sobie abym tylko nie miala mdłości jak w poprzednich a teraz martwię się że ich jeszcze nie ma 😂😂😂

Dziewczyny a macie jakies przeczucia co do płci ? 😊
U nas ostatni raz działane było 5 dni przed owu - chyba żaden męski plemnik by tyle nie wytrzymał, więc zakladam że będzie dziewczynka 🩷

reklama
U nas też przed ovu było działane , liczę na córkę 🤣
Ale z trzeciego syna również będę się cieszyć 🥰
Nie mam mocnego ciśnienia na szczęście ,aby zdrowe 😍
Aż weszłam w ten chiński kalendarz i wychodzi córa 😎
Jak się dowiedziałam to od razu mi przyszło na myśl że tym razem dziewczynka . 😅
z chłopcami juz w 12 tyg znałam płeć .
Ciekawe jak tu będzie . 😀
Próbowałam dzisiaj się umówić gdzieś na NFZ do ginekologa zeby wyniki mieć darmowe... nie ma szans. Nie przyjmują nowych ciąż. Co za kraj 😤😡

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry