• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniowe mamy 2027

Mi z synem kalendarz chiński pokazywał, że będzie dziewczynka i tak miało być do drugich prenatalnych. Nawet zdążyłam kupić ubranka i różowe akcesoria, a potem po prenatalnych niespodzianka i cały czas wychodził z usg chłopiec. No i jest chlopiec.
Bylam bardzo zawiedziona bo liczyłam mocno na córkę. Teraz już się nie nastawiam, co będzie to będzie 🫢

reklama
Co do objawów ja miałam wczoraj spoko dzień. Dzisiaj już znowu musiałam zaliczyć drzemkę z synem, ale za to piersi mam wrażenie bolą mniej. Do tego okropnie mi wszystko śmierdzi i sama nie wiem co mam jeść. Ja objawy w tej ciąży mam baaardzo szybko, z synem miałam wlasnie od jakiegoś 7tc strasznie mdłości ale nie wymiotowałam. Mam nadzieję, że teraz też mnie ominie. I na początku też ciąży cere mam przeokropna 🫣 Dosłownie jak dojrzewająca nastolatka, krosta na kroście 🥲

To taka teza istnieje? Ja patrzyłam na chiński kalendarz urodzeń i mi się sprawdziło z córką 🤣
Gdzieś czytalam że plemniki męskie są małe i szybkie i dopływaja do jajeczka dużo szybciej, ale przez to że są małe mają mało materiału odżywczego i żyją max 24h. Seksy w okolicach owulacji mają większe szanse na chłopczyka. Plemniki z X czyli żeńskie sa duże i powolne, dopływaja dużo później po męskich, ale mają dużo materiału zapasowego i dlatego moga czekać 3-5 dni na jajeczko. A jaka w tym prawda to może Wam powiem za kilka miesięcy ;)

Jak urodziłam drugie dziecko to dowiedziałam się od koleżanki o tym kalendarzu chińskim i przy pierwszym dziecku jak i drugim płeć sie zgadzała :D Teraz pokazuje dziewczynkę, no zobaczymy, 50% szans jest haha;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry