• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniowe mamy 2027

reklama
Ja mam dwóch chłopców , i teraz czuję że będzie dziewczynka, ale czy się sprawdzi 🤔🤷‍♀️ co do jedzenia z chłopakami jak byłam w ciąży od razu odrzuciło mnie od mięsa . A tu jem wszystko . Mama przeogromny apetyt i brzuch juz jak w czwartym miesiącu w poprzednich ciążach 😂😂😂
Ja mam chłopca, ale wtedy z kolei od niczego w zasadzie mnie nie odrzuciło, a teraz na jakieś mięso w sosie nie mogę patrzeć, kawa też ohydna, nawet po płatkach z mlekiem mi niedobrze, a wczorajszy dzień to już było apogeum 🙈

Z tymi zachciankami w ciąży to legendy , ja mialam dwie ciążę i na prawdę były zupełnie różne, a płeć dzieci ta sama 😅

Właśnie się zważyłam przed wizytą i juz 2 kg mam na plusie 🫣
Ja jestem ogolnie baaaardzo szczupła . Ale w ciąży przechodzę transformację 🫠 i ta właśnie się zaczyna 🤣
Mam nadzieję że tym razem ominie mnie cukrzyca 🫣 trzymanie diety jak wszystko jest takie pyszne i pachnące jest udręką 🥲

Witam was w nowym dniu, ależ ja się stresuje! Wizyta już jutro, a ja milion myśli mam w głowie. Jakoś mi się to dłuży wszystko. Wy już w ok 6/7 tyg, a u mnie dzisiaj dopiero 5+5.
Moja intuicja mówi mi, że to będzie dziewczynka, mąż też tak czuje. I w poprzedniej ciąży czułam, że to chłopak mimo, że do połowy ciąży miała być dziewczynka, więc mam nadzieję, że intuicja i tym razem mnie nie zawiedzie.
Wczoraj miałam przypływ energii, dzisiaj jak narazie też nie jest źle. Bolą mnie piersi, lekko mi niedobrze ale tak poza tym jest ok.
Lecę zaraz zaprowadzić młodego do żłobka i będę odpoczywać 🙂

U mnie wczoraj wg USG 7 tydzień i dostałam skierowanie na prenatalne i już dziś mam dzwonić i umawiać. Prenatalne I trymestru robi się pomiędzy 11-13.6 dni tygodniem ciąży
Tak tak, najlepiej chyba wycyrklować tak pośrodku, bo zbyt wcześnie też można wszystkiego nie zobaczyć.
Ja w pierwszej ciąży nie robiłam Pappa z krwi, na podstawie USG miałam obliczone te ryzyka, więc stwierdziłam, że nie robię, teraz już się zastanawiam, bo jednak stuknęla 30ka rok temu...

reklama
Tak tak, najlepiej chyba wycyrklować tak pośrodku, bo zbyt wcześnie też można wszystkiego nie zobaczyć.
Ja w pierwszej ciąży nie robiłam Pappa z krwi, na podstawie USG miałam obliczone te ryzyka, więc stwierdziłam, że nie robię, teraz już się zastanawiam, bo jednak stuknęla 30ka rok temu...
Dlatego będę się umawiać po 23 czerwca. Ja mam 38 lat więc ryzyko jest większe 😮‍💨

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry