• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniowe mamy 2027

reklama
Ja dzisiaj też już po kontroli. Wczoraj były plamienia dzisiaj już tylko pozostałości po wczorajszym. Wyszedł prawdopodobnie jakiś krwiak, który dobrze że pękł.
Okruszek rośnie, 8.2 mm i serduszko 136/min. Wg USG ciąża młodsza i jest nie 7.2 tyg tylko 6.5 tyg i termin z USG na 9 stycznia.
Lekarz powiedział że wszystko jest w porządku ale oczywiście martwię się że tydzień temu ciąża była młodsza o 2 dni a dzisiaj o 4 dni.

Następna kontrola 10 czerwca i muszę te wszystkie badania porobić i zapisać się na prenatalne. Mam wizytę we wtorek na fundusz to może skierowania ogarnę.

Ja dzisiaj też już po kontroli. Wczoraj były plamienia dzisiaj już tylko pozostałości po wczorajszym. Wyszedł prawdopodobnie jakiś krwiak, który dobrze że pękł.
Okruszek rośnie, 8.2 mm i serduszko 136/min. Wg USG ciąża młodsza i jest nie 7.2 tyg tylko 6.5 tyg i termin z USG na 9 stycznia.
Lekarz powiedział że wszystko jest w porządku ale oczywiście martwię się że tydzień temu ciąża była młodsza o 2 dni a dzisiaj o 4 dni.

Następna kontrola 10 czerwca i muszę te wszystkie badania porobić i zapisać się na prenatalne. Mam wizytę we wtorek na fundusz to może skierowania ogarnę.
Uf to dobrze że te plamienie wyjaśnione, niech okruszek rośnie w siłę 🥰🫶

Wspaniale ! 🥰🥰🥰
Według mnie nie masz czym się martwić 🥰

reklama
Mam zagwozdkę. Ten lekarz u którego byłam później ma lepszy sprzęt, ogólnie wszystko dokładnie wyliczył, uspokoił mnie. No i też mam za darmo bo w pakiecie medicover. Dał mi też już skierowanie na wszystkie badania i to też mam w pakiecie. Ale boję się że z tej przychodni nagle zrezygnują z umowa z medicover no i się okaże, że będę musiała płacić nie mały hajs.
No a na NFZ wiadomo wszystko za free, ale lekarz mimo że spoko to jakoś tak nie bardzo zdobył moje zaufanie. Też nie chce chodzić i tu i tu no bo musiałabym się im przyznać i nie wiem jak na to patrzą lekarze. A musiałabym bo bym miała badania raz robione na NFZ, a raz na medicover, więc sami by się kapneli. Kurcze wybór lekarza u mnie to zawsze była masakra 🫣

Ogólnie lekarz mnie uspokoił, że pęcherzyk żółtkowy jest, więc to dobrze wróży i że po prostu przyszłam za wcześnie. I absolutnie mam się tym nie martwić. Wyliczył 5+5 ale wziął pod uwagę, że mój poprzedni cykl trwał ponad 40 dni więc mówił, że ciąża może być młodsza ogólnie. U niego wizytę mam 5 czerwca. To i tak 2 tygodnie czekania 🫣 ale uznał, że lepiej na spokojnie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry