• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniowe mamy 2027

reklama
Jak znowu pochwalę że nie mam objawów to poproszę o laczka… najpierw nudności bo głodna, później bo jajecznica jednak pachnie jajecznicą, później bo najedzona, bo herbata „pachnie”. Dzisiaj powrócił ból podbrzusza, ciągnięcie. Jak jeszcze nie wiedziałam że będę w ciąży kupiłam w ciuchu spodenki jeansowe i były za duże. Ha! Były… założyłam je dzisiaj i już ciasno w brzuchu 😱 przecież ja nawet tyle nie jem by tak brzuch wywaliło. Ja wiem że w kolejnej ciąży szybko brzuch wychodzi ale to dopiero 6 tydzień 🫣

Jak znowu pochwalę że nie mam objawów to poproszę o laczka… najpierw nudności bo głodna, później bo jajecznica jednak pachnie jajecznicą, później bo najedzona, bo herbata „pachnie”. Dzisiaj powrócił ból podbrzusza, ciągnięcie. Jak jeszcze nie wiedziałam że będę w ciąży kupiłam w ciuchu spodenki jeansowe i były za duże. Ha! Były… założyłam je dzisiaj i już ciasno w brzuchu 😱 przecież ja nawet tyle nie jem by tak brzuch wywaliło. Ja wiem że w kolejnej ciąży szybko brzuch wychodzi ale to dopiero 6 tydzień 🫣
A ja mam zawał bo piersi dzisiaj mnie nie bolą ale za to mdłości mam od rana 🫣
No i wczoraj na wadze +3kg od kwietnia. Przecież to nienormalne 🤣
Ale ja miałam niedowagę więc mam wrażenie, że organizm teraz sobie robi zapasy bo wcześniej jadłam bardzo malutko.

Tam samo sądzę, u mnie wielki brzuch niewiadomo skąd, to dopiero skończony 6 tydzień 🫣🫣🫣

Hej! Dzięki za powitanie :) dopiero zrobiłam test, termin z kalkulatora 28.01. Mam już w domu jedną styczniową pannę więc powtórka. Ogólnie to trzecie dziecko :) syna i córkę już mam więc teraz planuję kupić białe ciuszki i mieć niespodziankę :)
O to powiedz jako Mama córki i syna czy rzeczywiście ciążę są różne z chłopcem a dziewczynka. Czym się Twoim zdaniem różniły?

Ja mam w domu syna i marzy mi się córeczka, ale patrząc na moje objawy i smaki nie widzę tego.

O to powiedz jako Mama córki i syna czy rzeczywiście ciążę są różne z chłopcem a dziewczynka. Czym się Twoim zdaniem różniły?

Ja mam w domu syna i marzy mi się córeczka, ale patrząc na moje objawy i smaki nie widzę tego.
Ja w tej ciąży czuję się zupełnie inaczej niż z synem. Z synem objawy mnie dojechały w 7 tygodniu. A teraz już w 4 jak jeszcze testu nie zrobiłam. Myślałam, że to niemożliwe a jednak. No i intuicja mi podpowiadała tak jak już pisałam że będzie syn i wyszedł syn, a teraz czuję że dziewczynka i mam nadzieję głęboką że będzie dziewczynka . No i ja akurat w płeć uwierzę dopiero po 2 prenatalnych. A w ogóle zastanawiam się czy nie zrobić sobie niespodzianki i nie poczekać aż do porodu ale z moją cierpliwością może być ciężko 🤣

Każda ciąża jest inna, ale jakbym miała rozróżnienie robić to z córką dużo gorsze mdłości (ostatni raz na porodówce ;) no i dużo większa ochota na witaminę S. Z synem w brzuchu była posucha przez właściwie całą ciążę
Ja w tej ciąży czuję się zupełnie inaczej niż z synem. Z synem objawy mnie dojechały w 7 tygodniu. A teraz już w 4 jak jeszcze testu nie zrobiłam. Myślałam, że to niemożliwe a jednak. No i intuicja mi podpowiadała tak jak już pisałam że będzie syn i wyszedł syn, a teraz czuję że dziewczynka i mam nadzieję głęboką że będzie dziewczynka . No i ja akurat w płeć uwierzę dopiero po 2 prenatalnych. A w ogóle zastanawiam się czy nie zrobić sobie niespodzianki i nie poczekać aż do porodu ale z moją cierpliwością może być ciężko 🤣
rób niespodziankę, może razem wytrzymamy jak się będziemy motywować :) a w ogole ze syn będzie to się dowiedziałam w 8. miesiącu, jak babcie już nakupowały sukienek. Z córką niby wiadomo było ale zawsze jakoś lekarz był już po tej pomyłce parę lat wcześniej niepewny. I tak miała ciuchy noworodkowe po bracie. Ale szczerze to też w obu czułam co będzie i się sprawdziło.

reklama
Cześć dziewczyny! Podczytuję Was jak mam chwilę, ale ostatnio mam tyle na głowie, że nie ogarniam chwilami jak się nazywam. Szykujemy komunię dla córki, w pracy akurat mam dużo zastępstw bo jedna z nas na urlopie, a ja myślę tylko o tym gdzie tu się schować i zasnąć… Ja już po wizycie, wszystko jest w porządku i było serduszko, za 2 tygodnie mam następną wizytę, wtedy już dostanę komplet wszystkich badań w tym prenatalne no i dogadałam się, że wtedy już biorę L4. Lekarz już kusił mnie od dziś ale w pracy by mnie chyba spalili na stosie, jutro się przyznam mojej szefowej i ma chwilę żeby znaleźć zastępstwo:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry